Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Το «χαρτί» της συσπείρωσης» παίζουν τώρα Σαμαράς-Βενιζέλος - Πολιτική

Ανεβάζουν «στροφές» και κλιμακώνουν την προετοιμασία τους ενόψει της
επερχόμενης κάλπης τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και που εύλογα είναι και αυτά που έχουν δεχθεί τα μεγαλύτερα πλήγματα – δημοσκοπικά – και έχουν «πληρώσει» την δυσαρέσκεια των πολιτών και των φορολογουμένων.

Τόσον ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αναζητούν την φόρμουλα που θα τους επιτρέψει να συγκρατήσουν τους ψηφοφόρους τους και κυρίως να συσπειρώσουν τη βάση των κομμάτων τους.

Στη γραμμή αυτή ο μεν κύριος Βενιζέλος εκφράζει,  σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, την πεποίθησή του ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να ανατρέψει τα δημοσκοπικά ευρήματα και θα κερδίσει τις εκλογές ! Τις οποίες χαρακτηρίζει ως τις πιο κρίσιμες εκλογές μετά το 1974 και δηλώνει: «Αν θέλουμε να μείνουμε στην ευρωζώνη και να ξεπεράσουμε την κρίση με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες για την κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι στην πρώτη θέση. Ο στόχος αυτός είναι ρεαλιστικός, γιατί οι πολίτες προβληματίζονται και παίρνουν τις αποφάσεις τους από τώρα έως τις εκλογές».

Ο κ. Βενιζέλος παράλληλα μιλάει για ουσιαστική ανανέωση μέσα στο ΠΑΣΟΚ και προχωρά σε άνοιγμα προς «νέα στελέχη αλλά και προσωπικότητες εκτός ΠΑΣΟΚ, καταξιωμένους και έτοιμους να εκτελέσουν αποτελεσματικά συγκεκριμένες κυβερνητικές αποστολές»…

Δεν παραλείπει φυσικά να ασκήσει έντονη κριτική στη ΝΔ τονίζοντας πως «υπάρχουν πολλοί που παίζουν με την τύχη της χώρας. Υπάρχουν πολλοί που παίζουν με τις θυσίες και τις αγωνίες των πολιτών. Για αυτό ο κάθε πολίτης πρέπει να σκεφτεί ποιός είναι αυτός που του προτείνει κάτι υπεύθυνο, ασφαλές, συγκεκριμένο, εφικτό και ποιός είναι αυτός που απλώς δημαγωγεί, λαϊκίζει ή θέλει να αντλήσει μικροκομματικά εκλογικά οφέλη.»
Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς ζητά ευθέως αυτοδυναμία, εκτιμώντας ότι  σε διαφορετική περίπτωση η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση!

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής , ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει το κόμμα του «τη μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει».

Στη συνέντευξη επαναλαμβάνει τη θέση του πως σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας η νέα προσφυγή στις κάλπες θα είναι αναπόφευκτη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το χειρότερο σενάριο είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Και τότε θα είναι αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές. Από ανάγκη, όχι από δική μου επιλογή.»

Επαναφέρει δε την πρότασή του για συστράτευση, αφήνοντας να εννοηθεί πως από αυτή δεν αποκλείει ούτε την Ντόρα Μπακογιάννη.











Πρώτο ΘΕΜΑ online : Το «χαρτί» της συσπείρωσης» παίζουν τώρα Σαμαράς-Βενιζέλος - Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου