Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Εκλογές 2012 - Θέλουμε; Μπορούμε...

Οι εκλογές έρχονται πάλι σε μια συγκυρία, που θυμίζει πολλά από το πρόσφατο παρελθόν μας.
Ας κάνουμε μια σύντομη αλλά ουσιώδη αναδρομή: 

  • Το 1912 ξεσπούν οι βαλκανικοί πόλεμοι. Από καθαρά τυχαία γεγονότα, και καίριες κινήσεις των τότε πατριωτών, μη εθνικιστών που με το ξεκάθαρο και άγρυπνο βλέμμα κατάφεραν την ενσωμάτωση ενός μεγάλου μέρους Ελληνικού πληθυσμού στο κράτος με την σφραγίδα "ΕΛΛΑΣ"...Τότε σχεδόν διπλασιάσαμε το έδαφος, και τριπλασιάσαμε τον πληθυσμό. Καλά όλα αυτά για το  έθνος, αλλά έγιναν με πολύ αγώνα, θυσίες και ανθρώπινες απώλειες που συνεχίστηκαν για πολλά χρόνια
  • Το 1920, με δημοψήφισμα, μόνοι μας φέραμε τον βασιλιά και μαζί του, την απόλυτη καταστροφή μας. Οι μοναδικοί σύμμαχοι της Ελλάδας, οι Άγγλοι, διαφωνώντας με την επιστροφή του Κωνσταντίνου, έπαψαν να την υποστηρίζουν τόσο στρατιωτικά όσο και διπλωματικά. Ο Κωνσταντίνος αποφάσισε τη συνέχιση του πολέμου με την Τουρκία, και παρά το γεγονός ότι κυρίαρχο εκλογικό σύνθημα της φιλοβασιλικής παράταξης ήταν το «οίκαδε», η επιστροφή δηλαδή των ταλαιπωρημένων Ελλήνων στρατιωτών από το μέτωπο.
  • Το 1922 ο Ελληνικός στρατός συνετρίβη από τους Τούρκους, οι οποίοι είχαν ήδη αναπτύξει άριστες διπλωματικές σχέσεις με τους Άγγλους και τους Γάλλους και τον Σεπτέμβριο έφτασαν και σταμάτησαν στην θάλασσα, στη Σμύρνη, σκορπίζοντας τον όλεθρο. 
  • Τα επόμενα 24 χρόνια (μέχρι το 1936) γλείφουμε τις πληγές του πολέμου και προσπαθούμε να γίνουμε ενιαίο έθνος προσπαθώντας να αφομοιώσουμε τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, οι οποίοι όταν έφτασαν στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκαν σαν Τούρκοι και ξένοι.
  • Το 1936 φέραμε τον Μεταξά και αρχίζει η διχοτόμηση της κοινωνίας σε εθνικιστές και μη εθνικιστές, δηλαδή εχθροί της πατρίδας. Μια Δικτατορία εμπνευσμένη από τον Μουσολίνι.
  • Το 1945, αφού τελείωσε ο πόλεμος και η κατοχή -καταστροφή, κάναμε χαρακίρι με τον εμφύλιο, που τον τελειώσαμε το 1974 με τη μεταπολίτευση αλλά για να καταλαγιάσει ο Εθνικός διχασμός χρειάστηκαν περίπου 10 χρόνια.
  • Το 1965 βάλαμε το Μητσοτάκη να προετοιμάσει το έδαφος για το 1967 που  φέραμε την ΧΟΥΝΤΑ. Εφτά χρόνια ήταν αρκετά με την "Ησυχία, Τάξη και Ασφάλεια" να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός και τα ξερονήσια να φιλοξενούν Έλληνες που δεν συμφωνούσαν με το "πατριωτισμό" του καθεστώτος.
  • ΤΟ 74 διώξαμε την Χούντα και φέραμε τον Κ.Καραμανλή, από την αυτοεξορία του, να μας κυβερνήσει. 
ΑΠΟ ΤΟΤΕ, το 1974 μέχρι σήμερα, ζούμε μια σχεδόν ομαλή κοινοβουλευτική  διακυβέρνηση, με μια  τραγική αβλεψία, ανοχή και δεν βαριέσαι που ίσως να πήγαζε από την ανάγκη του κόσμου να ησυχάσει και να κανακέψει τον εαυτό του. 
Η ελευθερία και η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ήταν εντελώς άγνωστα για τον λαό, ο οποίος επικεντρωμένος στον εαυτό του άφησε ελεύθερο το πεδίο σε όλους τους επιτήδειους, εξίσου άπειρους πολιτικά αλλά έμπειρους στην απάτη και στον εύκολο πλουτισμό να καταχραστούν "τις λευκές επιταγές" που τους παραχωρούσε σε τακτά διαστήματα ο λαός. 
Μας έκλεψαν την βοήθεια που ήρθε από το εξωτερικό, πούλησαν τα δικαιώματά μας για αποζημιώσεις, έφτιαξαν ένα δαιδαλώδες, άκαμπτο και άχρηστο κρατικό μηχανισμό που εξυπηρετούσε, φωτογραφικά τους ίδιους και τον κύκλο τους. Δημιούργησαν καλά σχεδιασμένο νομικό σύστημα που να τους προστατεύει από πιθανή τιμωρία τις κάθε λαθροθηρίας, παράβλεψης, αμέλειας, κατάχρησης και κατασπατάλησης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπορούν να κάνουν τα πάντα φανερά και μπροστά στα μάτια μας κάνοντας ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Χάθηκε το αίσθημα δικαίου και το κοινωνικό συναίσθημα από τον λαό. Ενισχύθηκε η πρακτική του "ωχαδελφιασμού" και του "βολέματος" και έφτασε να είναι κοινωνικό αγαθό μια θέση στο δημόσιο.
Σε αυτό το κλίμα μπορούσαν να αναλώσουν κάθε πόρο στα κοντόφθαλμα, προσωπικά και δυστυχώς μόνο καταναλωτικά σχέδιά τους.
  • 7 χρόνια ανεχθήκαμε τη Χούντα και, τελικά, την καταδικάσαμε σε ισόβια κάθειρξη.
  • 38 χρόνια μας ληστεύουν και μας κοροϊδεύουν. Μας εξόντωσαν αργά και βασανιστικά. Μας αφαίρεσαν κάθε ελπίδα. Μας ξεγέλασαν με καθρεφτάκια και όνειρα για το άπιαστο, χρεώνοντας μας πέρα από κάθε όνειρο. Μας εξαπάτησαν με μαεστρία. Το έκαναν αργά και μεθοδικά διαβρώνοντας τα αντανακλαστικά μας.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
Ο ΧΙΤΛΕΡ ΜΕ ΨΗΦΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΔΙΑ ΤΙΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ  ΝΟΘΕΙΑΣ.

Βρισκόμαστε λίγο πριν τις εκλογές του 2012. Αυτό το  "καλά σχεδιασμένο νομικό σύστημα", πίσω από το οποίο οχυρώθηκαν και έδρασαν αυτά τα 38 χρόνια όλοι αυτοί -μερικοί από τους οποίους πάλι διεκδικούν "λευκή επιταγή"- μπορεί να γίνει όπλο στα χέρια του λαού. Μπορεί να είναι το μέσον λύτρωσης. Με το δικό τους εργαλείο μπορούμε να τους εκμηδενίσουμε. Θέλουμε;
Εάν θέλουμε, ο μοναδικός τρόπος είναι να μη δώσουμε καμία ψήφο σε "κατ' επάγγελμα, συνήθεια και κατ' έξιν" πολιτικούς και ούτε στα πολιτικά υβρίδια που γεννιόνται μέσα από τους κόλπους τους.
Το χειρότερο είναι να αδιαφορήσουμε πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει σωτηρία. Η αδιαφορία και η αδράνειά μας ήταν η κύρια αιτία των δεινών μας.
Μπορούμε να τους αφήσουμε έξω από το οχυρό τους, την "Βουλευτική Ασυλία".
Μπορούμε να τους καταστήσουμε απλούς πολίτες σαν και εμάς που να μπορεί να τους αγγίξει η δικαιοσύνη.
Μπορούμε να συνδράμουμε την δικαιοσύνη, που τόσο επιδέξια όλα αυτά τα χρόνια αποδυνάμωσαν, καταθέτοντας ομαδικές μηνύσεις και αγωγές και διεκδικώντας επιτέλους το δίκιο μας, όπως θα κάναμε για τον γείτονα που μας παραβίασε λίγους πόντους τα σύνορά μας.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 100 ΕΤΩΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΜΜΕΣΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ.
ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ

3 σχόλια:

  1. Σας τσούζει έ?

    Ερχόμαστε και είμαστε χιλιάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TI ENNOHS,KAI POIOYS??EAN ANHKEIS STA AKRA,KAI STOYS SYSTHMATIKOYS ALHTES,XAIROMASTE POU TO PARADEXESTAI OTI EISASTAI MONO XILIADES.EIMASTAI EKATOMYRIA,KAI UA SAS FAME ZVNTANOYS,AFOY SAS SYROYME SE KARODROMOYS,KAI SAS PALKOYSOYME STHN LEVFORO..EAN EISASTAI APO EMAS POY DEN UELOYME TA LAUH THS ISTORIAS ELATE,NA GINOYME PIO POLLOI

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς, η ιστορία μας δεν τσούζει αλλά πονάει και η σημερινή κατάσταση το επιβεβαιώνει...
      Δεν είναι ώρα για αντιπαλότητες...
      Δεν χρειαζόμαστε και άλλο διχασμό!
      Μακάρι, εσείς οι χιλιάδες να μας λυτρώσετε από τα δεινά που ζούμε αλλά ποιοι είστε;

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου