Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αγώνας δρόμου για το … μπότοξ της Κάρλας

 Που είναι η Κάρλα; Τα γαλλικά ΜΜΕ αναρωτιούνται για την καθολική «εξαφάνιση» της “Πρώτης Κυρίας” ενώ

πλησιάζει ο δεύτερος γύρος των εκλογών.

Τα κακότεχνα μπότοξ φταίνε για την περιθωριοποίησή της ή μήπως το καθήκον απέναντι στη μονάκριβη κόρη της; Θα είναι άραγε στο πλευρό του συζύγου της την Κυριακή όταν ο Νικολά Σαρκοζί θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην Τουλούζη για να προσελκύσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, τους ακροδεξιούς και τους κεντρώους ;

Σε μία προσπάθεια να αλιεύσει ψήφους της τελευταίας στιγμής, ο Γάλλος πρόεδρος « κλωνοποιείται» όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η “L’ express”, προκειμένου να διατυμπανίσει το πρόγραμμα του κεντροδεξιού κόμματός του (UMP) σε όλη την γαλλική επικράτεια. Επειδή όμως όσο και να τρέχει δεν θα προλάβει να είναι σε όλες τις μεγάλες επαρχιακές πόλεις, επιστρατεύει τα μεγαλοστελέχη του κόμματος τα οποία ήδη προαλείφονται για διάδοχοί του.

Την ώρα που ο ένοικος των Ηλυσίων θα απευθύνεται στο λαό της Τουλούζης και σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, θα ακολουθήσει για μία ακόμη φορά την πετυχημένη συνταγή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και της ασφάλειας, τα «μυαλά» του κεντροδεξιού κόμματος θα βροντοφωνάζουν τις απόψεις του UMP από τη Λυών και το Μπορντό μέχρι τη Βρετάνη. Ο γενικός γραμματέας του Κόμματος, Ζαν Φρανσουά Κοπέ, ο νυν πρωθυπουργός , Φρανσουά Φιγιόν αλλά και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, βάζουν την τελευταία πινελιά στις ομιλίες τους .Σύμφωνα, πάντως, με τα γαλλικά ΜΜΕ, η συστράτευση τους την Κυριακή δεν ήταν ιδέα του Γάλλου προέδρου αλλά του κόμματος που δεν θέλει να χρεωθεί για μία ακόμη φορά την αποτυχία του Σαρκοζί. Εξάλλου, ήδη έχουν αρχίσει οι γκρίνιες για τον διάδοχό του αλλά και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει εφεξής το κόμμα. Η ανέλπιστη άνοδος της ακροδεξιάς οδηγεί τον Κοπέ και τον Φιγιόν, που θεωρούνται οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Σαρκοζί ,να προσανατολίζονται στην δεξιοποίηση του UMP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου