Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Βερόπουλος: Υπογράφηκε η συμφωνία χρηματοδότησης με τις 4 τράπεζες

Υπογράφηκε σήμερα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Retail Today, η συμφωνία χρηματοδότησης του Ομίλου Βερόπουλος από τις τέσσερις τράπεζες. Όπως έχει
αποκαλύψει το Retail Today, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα οι τράπεζες είχαν απελευθερώσει κάποια πρώτα χρήματα για τη στήριξη της Βερόπουλος. Πλέον η σχετική συμφωνία έχει υπογραφεί και επίσημα και το σύνολο του σχετικού ποσού είναι στη διάθεση της Βερόπουλος, για να προχωρήσει στην τακτοποίηση εκκρεμοτήτων με προμηθευτές και εργαζομένους.




Η εξέλιξη αυτή σημαίνει, φυσικά, πως η μεγάλη προσπάθεια των τελευταίων μηνών του Νίκου Βερόπουλου οδήγησε τελικά στο επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς και ότι όλα προχωρούν κανονικά όσον αφορά τη συμφωνία Βερόπουλου-Metro. Όπως καταδεικνύεται ξεκάθαρα, το deal τυγχάνει όχι μόνο της αποδοχής αλλά και της στήριξης των τραπεζών.
Η μόνη εκκρεμότητα, λοιπόν, αυτή τη στιγμή είναι η σχετική έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην οποία έχει κατατεθεί ο φάκελος από τα τέλη Νοεμβρίου και αναμένεται η σχετική απόφαση.
Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των δύο εταιρειών έχει υπογραφεί προσύμφωνο για την πώληση της δραστηριότητας της Bερόπουλος στην Ελλάδα στη Metro της οικογένειας Παντελιάδη.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας και μετά τη σχετική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η Metro θα αποκτήσει τις κεντρικές αποθήκες και το δίκτυο 180 καταστημάτων Βερόπουλος, που βρίσκονται σε 54 πόλεις της χώρας. Η οικογένεια Βερόπουλου θα κρατήσει τη δραστηριότητά της στα Σκόπια και τη Σερβία, όπου έχει σημαντική παρουσία με 16 καταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου