Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί μια πόλη στη Γερμανία απαγόρευσε την πώληση πυροτεχνημάτων σε πρόσφυγες

Γιατί μια πόλη στη Γερμανία απαγόρευσε την πώληση πυροτεχνημάτων σε πρόσφυγες
Έκρινε πως οι κρότοι και οι λάμψεις ίσως δημιουργήσουν ψυχικά τραύματα σε ανθρώπους που δραπέτευσαν από εμπόλεμες ζώνες
Την απαγόρευση πώλησης πυροτεχνημάτων σε πρόσφυγες κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την έλευση του νέου έτους αποφάσισε μια πόλη της δυτικής Γερμανίας καθώς έκρινε πως οι κρότοι και οι λάμψεις ίσως δημιουργήσουν ψυχικά τραύματα σε ανθρώπους που δραπέτευσαν από εμπόλεμες ζώνες.
Πρόκειται για την πόλη Άρνσμπεργκ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία η οποία εξέδωσε οδηγίες σε διάφορες γλώσσες βάσει των οποίων απαγορεύεται η πώληση πυροτεχνημάτων σε αυτούς που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Ακόμη, η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης συνέστησε στους κατοίκους της να εξετάσουν την περίπτωση να μην ρίξουν φέτος βαρελότα «για να αποφύγουν να ξυπνήσουν μνήμες φρίκης στους ανθρώπους αυτούς που διαφεύγουν από τον πόλεμο και τις συγκρούσεις».




Σύμφωνα με εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής της πόλης, «οι άνθρωποι που έρχονται από μια εμπόλεμη ζώνη συνδέουν τους δυνατούς κρότους περισσότερο με τους πυροβολισμούς και τις βόμβες απ' ό,τι με τα πυροτεχνήματα για την Πρωτοχρονιά».

Μάλιστα, σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων έχουν αναρτηθεί αφίσες στις οποίες εξηγείται η απαγόρευση αυτή, η οποία επιβλήθηκε επίσης για να προληφθούν τυχόν πυρκαγιές σε κτίρια που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση των προσφύγων.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η πέρυσι οι Γερμανοί δαπάνησαν 120 εκατομμύρια ευρώ σε πυροτεχνήματα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου