Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Με εντολή εισαγγελέα κατάσχεσαν 37 σκύλους σε παράνομο εκτροφείο στα Σπάτα

Στην κατάσχεση 37 μικρόσωμων σκυλιών προχώρησαν χθες Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου μετά από εντολή της εισαγγελέως Ζώων Αθηνών Π. Μακρή οι αστυνομικοί του Α.Τ. Σπάτων καθώς δύο γυναίκες...
η Μαρίνα Τελή και η Ίρις Καλφοπούλου απέδειξαν και τις ακατάλληλες συνθήκες αλλά και την παράνομη οικονομική δραστηριότητα εκείνων που κατείχαν και ζευγάρωναν τα σκυλιά για να πωλούν σε αγγελίες τα κουτάβια τους.




Οι δύο γυναίκες όπως εξήγησε η κα Τελή στο www.zoosos.gr την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου ενημέρωσαν την κα Μακρή για την κακοποίηση των ζώων, τις απαράδεκτες συνθήκες εκτροφής, το παράνομο εμπόριο (φοροδιαφυγή) και εκείνη αμέσως διαβίβασε το αίτημα τους στο Α.Τ. Σπάτων.

Το μεσημέρι της Πέμπτης τα σκυλιά παραδόθηκαν στον Δήμο Σπάτων ο οποίος τα μετέφερε σε πανσιόν ενώ αναμένεται και η κτηνιατρική τους περίθαλψη.

Η κα Καλφοπούλου αναφορικά με αυτή την σωτήρια για τα ίδια τα ζώα παρέμβαση τους επισημαίνει:

«Άλλο ένα παράνομο εκτροφείο έκλεισε σήμερα. 37 σκυλιά από σήμερα θα είναι καλά, 37 ψυχές θα σταματήσουν να γεννούν για να πουλάνε τα κουτάβια τους μέσα από εφημερίδες για 300 ευρώ. 37 σκυλιά μπορούν να ελπίζουν σε μια καλύτερη ζωή. Ευχαριστούμε την Εισαγγελέα Ζώων κα Μακρή, το Α.Τ. Σπάτων, τον Δήμο Σπάτων που ανέλαβε τα σκυλιά όπως ορίζει ο νόμος, και ελπίζουμε να συνεχιστεί η συνεργασία μαζί τους για την περίθαλψη αλλά και την υιοθεσία των ζώων. Τα 37 σκυλιά είναι σε πανσιόν και τις επόμενες μέρες πιστεύουμε ότι ο Δήμος σε συνεργασία με την Π.Φ.Π.Ο. θα φροντίσει να μεταφερθούν σε κτηνίατρο. Και το ποιο μεγάλο ευχαριστώ είναι για την Μαρίνα Τελή που εδώ και τρία χρόνια συλλέγει στοιχειά για τα παράνομα εκτροφεία και έτσι καταφέραμε να πάρουμε την εισαγγελική παραγγελία!» καταλήγει η κα Καλφοπούλου.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία και πέρα από την εκδίκαση της αναμένεται και η βεβαίωση των διοικητικών προστίμων.

www.irafina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου