Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Νότια Αφρική: Στειρωμένο λιοντάρι έγινε πατέρας τριών λευκών λιονταριών!





Ο Βρούτος και η σύντροφός του, η Νάλα, ζουν στο Πάρκο Λιονταριών Ντρακενστάιν, κοντά στο Κέιπ Τάουν. Πρόσφατα, κατέπληξαν το προσωπικό του καταφυγίου όταν η Νάλα, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, γέννησε τρία λιονταράκια.

"Δεν είμαστε καταφύγιο αναπαραγωγής και ο Βρούτος είχε στειρωθεί πριν φτάσει στη σεξουαλική ωριμότητα. Υποθέταμε ότι η αγγειεκτομή ήταν επιτυχής επειδή τα τρία τελευταία χρόνια δεν είχε αποκτήσει απογόνους", είπε ο ιδιοκτήτης του πάρκου, ο Πολ Χαρτ. "Έτσι, τα λιονταράκια μας βρήκαν απροετοίμαστους", πρόσθεσε.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν "Θαύμα των Χριστουγέννων" την εγκυμοσύνη της Νάλα ενώ κάποια έκαναν λόγο για "Λευκά Χριστούγεννα", όχι επειδή χιόνισε, αλλά επειδή τα λιονταράκια είναι λευκά καθώς φέρουν μια ασυνήθιστη γενετική μετάλλαξη.

Η μητέρα και τα μικρά της, που ακόμη δεν έχουν βαφτιστεί, είναι πολύ καλά ενώ ο Βρούτος περιμένει το ραντεβού του με τον γιατρό.

Το Πάρκο Ντρακενστάιν είναι ένα ιδιωτικό καταφύγιο που σώζει αιχμάλωτα, κακοποιημένα λιοντάρια τα οποία, λόγω των συνθηκών στις οποίες μεγάλωσαν, είναι αδύνατον να αφεθούν και πάλι ελεύθερα στην άγρια φύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου