Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ - Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ έφερε και την ΒΙΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Επεισοδιακή και χωρίς προηγούμενο ήταν η κατάσταση που επεκράτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης (22.12.2015) που κύριο θέμα είχε την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του Δήμου. Σας παραθέτουμε σχετικό άρθρο του www.kirkinews.gr
ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
Αναποδογυρισμένα έδρανα, έντονες αντιδικίες σε άπταιστα γαλλικά, αποχώρηση μείζονος και διακοπή της συνεδρίασης, είναι εν συντομία τα όσα συνέβησαν προ ολίγων ωρών στο δημοτικό συμβούλιο Σπάτων-Αρτέμιδος με κορυφαίο θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού.




Τα πνεύματα οξύνθηκαν με την έναρξη της συνεδρίασης όταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. επέτρεψε να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης θέμα που εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΙΟΑΘΑ, ιστιοπλοϊκού ομίλου, κ. Αγγελόπουλος, στον οποίο απάντησε ο πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού κ. Γιαννάτος, ο οποίος ανεξήγητο γιατί επιτέθηκε φραστικά σε άπταιστη γαλλική διάλεκτο στον δημοτικό σύμβουλο της ελάσσονος κ. Μαρλαντή ο οποίος απλά έκανε μια διευκρινιστική ερώτηση επί όσων συζητιούνταν τη δεδομένη στιγμή.

Στη διένεξη μεταξύ των δύο, Μαρλαντή – Γιαννάτου, αδύνατο να μεταφέρουμε τη στιχομυθία των όσων ειπώθηκαν, επενέβη ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μπέκας ως ταύρος εν υαλοπωλείο, πετώντας το γραφείο-έδρανο που βρισκόταν μπροστά του με ότι υπήρχε επάνω του, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κατραμάδος να αναγκαστεί να διακόψει τη συνεδρίαση φοβούμενος τα χειρότερα, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ωστόσο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος Πέτρος Πουλάκης, αποχώρησε φοβούμενος για τη σωματική του ακεραιότητα όπως είπε.
 Σύμφωνα με μαρτυρίες παλαίμαχων Δημοτικών Συμβούλων, εδώ και 40 χρόνια τέτοια κατάσταση δεν είχε επικρατήσει στην διάρκεια Δημοτικού Συμβουλίου ακόμη και στην Αρτέμιδα που ήταν γνωστή για τα επεισοδιακά Δημοτικά Συμβούλια.
Καθημερινά επιβεβαιώνομαι ότι η παράταξη του Δημήτρη Μάρκου «Νέα Εποχή» έφερε και "Νέα πρόστυχα ήθη" στον Δήμο μας. 
Η αποχώρηση του κ.Πέτρου Πουλάκη γιατί αισθάνθηκε να απειλείται δείχνει πόσο ξέφυγαν εκτός ελέγχου τα γεγονότα. Ο προπηλακισμός του κ.Μαρλαντή από στελέχη της παράταξης του Δ.Μάρκου και οι απειλές που ακούστηκαν εναντίον του διασπείρουν το φόβο σε όποιον τολμάει να φέρει αντίρρηση ή να ζητήσει εξηγήσεις.
Σε κάθε περίπτωση που πιέζονται λίγο ή πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τα πεπραγμένα τους ακολουθούν τον δρόμο της βίας και του εκφοβισμού για να καλύψουν τα "ακάλυπτα". Γιατί φοβούνται τόσο; Τι έχουν να κρύψουν;
Δυστυχώς για αυτούς στην εποχή της ταχύας πληροφόρησης τίποτα δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί. Τώρα είναι αργά να "κουκουλώσουν" τα "άπλυτα" τους. 

6 σχόλια:

  1. Φυσικά και δεν υπήρχαν "φασαρίες" τις παλιές "καλές" εποχές αφού τα τρώγανε όλοι παρέα...τώρα που ο δήμαρχος τους τα έκοψε τα φαγοπότια έχουν λυσσάξει οι διάφοροι διαπλεκόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΝΟΧΗΣ ΑΠΟ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ Η ΛΟΥΤΣΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡ______ΛΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημοτικός Σύμβουλος23 Δεκεμβρίου 2015 στις 6:02 μ.μ.

    Εγώ απ΄ότι κατάλαβα, ο Ιστιοπλοϊκός ΄Ομιλος ΙΟΑΘΑ, ζητούσε από την σημερινή Διοίκηση του Αθλητικού Οργανισμού να του καλύψει οικονομικές εκκρεμότητες παρελθόντων διοικήσεων,επί Δημαρχίας Χρήστου Μάρκου. Πράγμα το οποίο η σημερινή Διοίκηση δεν δέχτηκε, με την εισήγηση των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, ως μη νόμιμο. Για τον λόγο αυτό, όπως μου εξήγησε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, το θέμα είχε συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και ελήφθη ομόφωνη απόφαση να δοθεί στην νομική υπηρεσία του Δήμου για διευκρίνηση. Την λύση αυτή, απ΄ότι διεφάνη, δεν αποδέχτηκε ο ΙΟΑΘΑ και θέλησε να πάρει απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο με την συμπαράσταση ορισμένων μελών της αντιπολίτευσης, για ευνόητους λόγους. Αυτά λοιπόν τα μέλη της αντιπολίτευσης δημιούργησαν το χθεσινό σκηνικό. Ο δήμαρχος, Δημήτρης Μάρκου, ανέλαβε τελικά να διερευνήσει το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι η δευτερη φορα σε ενα μηνα. Δεν είναι εικονα αυτη βρειτε λυση. Πάλι βρισιες και να φευγουν ποτηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βοβαμε οτι ολα αυτα τα εκανε ο Τζιτζας γιατι δεν περασε η αγορα του οικοπεδου και του κακοφανηκε,γιατι ομως τοσο πολυ ηθελε την αγοπα ειχε καποιο συμφερον?

      Διαγραφή
  5. Ακριβώς, παλιά μόνο στην Αρτέμιδα γινόντουσαν αυτά ! Αλλά και τώρα αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια, σύμβουλοι της Αρτέμιδος είναι ! Π. Πουλάκης και Χ. Μαρλαντής ( Α. Ραυτοπούλου ) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου