Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Η τέχνη της μεταμόρφωσης: Από εγκαταλελειμμένα αεροδρόμια σε hotspots νυχτερινής ζωής!

Πολλά είναι τα εγκαταλελειμμένα αεροδρόμια που καταρρέουν, αλλά υπάρχουν και κάποια στα οποία δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία και μια νέα ταυτότητα.
Από παλιά τερματικά που έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία και από ερειπωμένους πύργους ελέγχου που έχουν μετατραπεί σε hotspots νυχτερινής ζωής, αυτά τα κτήρια και τα αεροδρόμια θα ανοίξουν τις πύλες τους για άλλη μια φορά.




Δείτε παρακάτω πως αξιοποιήθηκαν κάποια από τα παλιά αεροδρόμια:
Το TWA Terminal έχει μετατραπεί σε ένα ξενοδοχείο

End of an era: The terminal was built for TWA but the airline went bankrupt and was purchased by American Airlines in 2001

However, the now closed-to-the-public building is awaiting a transformation into a boutique hotel. The terminal's cavernous arched white ceilings will be renovated to include guest rooms, conference space and an observation deck

Το TWA Terminal στο αεροδρόμιο JFK, που χτίστηκε το 1962, σχεδιάστηκε από τον διάσημο Φιλανδό αρχιτέκτονα Eero Saarinen.
Σταμάτησε τη λειτουργία του το 2001, αφού η εταιρεία χρεοκόπησε και αγοράστηκε από την American Airlines και το τερματικό βγήκε από την υπηρεσία.
Τα τελευταία χρόνια, το κτίριο υπέστη μια ανακαίνιση 20 εκατομμυρίων δολαρίων και άνοιξε τις πόρτες του για τους λάτρεις του design, το 2012. Σύντομα όμως θα μετασχηματιστεί σε ένα boutique ξενοδοχείο.

Το Floyd Bennett Field είναι τώρα ένα αθλητικό κέντρο
New York City’s first municipal airport was set in Marine Park in the borough of Brooklyn, and officially opened in 1931

Το πρώτο δημοτικό αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, το Floyd Bennett Field, άνοιξε επίσημα το 1931.
Τώρα, είναι ένας χώρος αναψυχής που διευθύνεται από την Εθνική Υπηρεσία Πάρκων και βάση για τα ελικόπτερα NYPD καθώς και για ιστορικά αεροσκάφη.
Το Διεθνές Αεροδρόμιο Stapleton γίνεται μια αίθουσα μπόουλινγκ και κέντρο νυχτερινής διασκέδασης.
In its heyday Stapleton International Airport served passengers flights that landed and took off from its three runways

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Stapleton εγκαταλείφθηκε το 1995 και γρήγορα έπεσε σε παρακμή.
Ο ερειπωμένος πύργος μαζί με το υπόλοιπο του αεροδρομίου, θα μετατραπούν σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης. Αναμένεται να ανοίξει την άνοιξη του 2016 και λέγεται ότι θα δημιουργήσει περίπου 150 θέσεις εργασίας.
Το Tempelhof του Βερολίνου γίνεται όλο και μεγαλύτερο κέντρο προσφύγων της Γερμανίας.
Tempelhof was the jumping off point for Hitler to barnstorm all over the country in his bid for power

Nazi leader Adolf Hitler flanked by Rudolf Hess and Hermann Goering at the Tempelhof airport

Τα σχέδια για το «αεροδρόμιο του Χίτλερ», το Tempelhof του Βερολίνου που είναι τώρα ένα εγκαταλελειμμένο διατηρητέο κτίριο, είναι να μετατραπεί στο μεγαλύτερο κέντρο προσφύγων της Γερμανίας.
Δεδομένου ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να δεχτεί περίπου 800.000 πρόσφυγες, οι αρχές της πόλης επιβεβαίωσαν ότι μελετούν τα σχέδια για τη μετατροπή του αεροδρομίου σε ένα τεράστιο σπίτι για τους αιτούντες άσυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου