Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Ψυχή δεν κυκλοφορεί στο υπερπολυτελές συγκρότημα με τα διαμερίσματα των 8 εκατ. ευρώ

Παρουσιάστηκε ως «Project Μανχάταν»: πανάκριβα διαμερίσματα και penthouses (ρετιρέ) στο Κολωνάκι, σαν κι αυτά που συναντάς στη Νέα Υόρκη, τα οποία, εκτός από εκπληκτική
θέα σε Ακρόπολη και Λυκαβηττό, την οποία μάλιστα έχεις το προνόμιο να αγναντεύεις καθώς απολαμβάνεις ένα ποτήρι παγωμένη σαμπάνια μέσα από τις υπαίθριες θερμαινόμενες πισίνες που βρίσκονται στις βεράντες τους, προσφέρουν μέχρι και παροχή εξεζητημένων υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα προσωπικό γυμναστή, μασέρ, μέχρι υπάλληλο για τα θελήματα. Παροχές και υπηρεσίες που δικαιολογούν το ποσό των περίπου 1.500 ευρώ των κοινοχρήστων σε μηνιαία βάση αν αγόραζες ένα διαμέρισμα των 300 τ.μ. δίνοντας 5 εκατ. ευρώ.




Η ιδέα των εμπνευστών της μεγαλύτερης οικιστικής επένδυσης που έχει γίνει ποτέ στο κέντρο της Αθήνας, κυρίων Μίλτου Καμπουρίδη και Χρήστου Ιωάννου, ήταν να προσελκύσουν υποψήφιους αγοραστές από επιχειρηματικούς και κοσμικούς κύκλους, Ελληνες και ξένους, που δεν θα είχαν πρόβλημα να ξοδέψουν μερικά εκατομμύρια για να γίνουν ένοικοι του «One Athens», όπως είναι η επωνυμία του συγκροτήματος.

Με αυτά τα λεφτά και λιγότερα μπορούσαν να αγοράσουν πριν από έναν χρόνο βίλα στο Λαγονήσι

Ενδεικτικά, στα 2 εκατ. ευρώ ανέρχεται η τιμή ενός διαμερίσματος μόλις 175 τ.μ., ενώ τα ρετιρέ των 700 τ.μ. με τις βεράντες και τις πισίνες πωλούνται 7-8 εκατ. ευρώ έκαστο. Υπερβολή; Ισως, αν και τα πρώτα δείγματα, σύμφωνα πάντα με τους κατασκευαστές, ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, καθώς υποστηρίζουν ότι προτού καλά-καλά τελειώσει το project είχαν ήδη πουληθεί 3 με 4 διαμερίσματα και άλλα τόσα με την αποπεράτωσή του. Το συγκρότημα κατοικιών που στεγάζεται στο άλλοτε ιστορικό κτίριο Δοξιάδη με την επωνυμία «One Athens» εκτείνεται σε εννέα ορόφους συνολικού εμβαδού 11.700 τ.μ. και περιλαμβάνει 26 αυτόνομες κατοικίες.

Συγκεκριμένα, 5 penthouses με βεράντες και πισίνες (260-721 τ.μ.), 4 townhouses με ανεξάρτητη είσοδο σε τρία επίπεδα (250-511 τ.μ.), 17 διαμερίσματα με διαφορετική διαρρύθμιση (77-347 τ.μ.), θέσεις πάρκινγκ και αποθήκες για κάθε κατοικία. Στα εγκαίνια του κτιρίου πριν από έναν περίπου χρόνο, επιχειρηματίες, πολιτικοί και εγχώριες διασημότητες προκάλεσαν έναν ευχάριστο συνωστισμό στα σκαλάκια και το αίθριο του συγκροτήματος, θυμίζοντας αλλοτινές ένδοξες εποχές της παντοκρατορίας του lifestyle. Μουσικά συγκροτήματα και performers χάρισαν ήχο και χρώμα στη βραδιά, ενώ το μενού ήταν ανάλογο της περίστασης: σκοτσέζικος σολομός, τηγανητό Camembert, ρολάκια με τραγανή πάπια και μπόλικη παγωμένη σαμπάνια με φόντο την κλειστή θερμαινόμενη πισίνα του ισογείου με τον εντυπωσιακό φωτισμό, τη σάουνα και τα αποδυτήρια που θύμιζαν πεντάστερο ξενοδοχείο.

Στα πηγαδάκια συζητιούνταν τα ονόματα επτά νεαρών επιχειρηματιών που είχαν δείξει ζωηρό ενδια­φέρον για να αγοράσουν ένα από τα «χρυσά» διαμερίσματα. Μέχρι και το όνομα της κόρης του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, Εκατερίνα, είχε αναφερθεί ανάμεσα σε αυτά των υποψηφίων αγοραστών, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου