Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

«Βγάζουν στη σέντρα» οι Ρώσοι τους Τούρκους για λαθρεμπόριο πετρελαίου

«Πόλεμος» με ντοκουμέντα...
Περίπου 12.000 βυτία και φορτηγά με πετρέλαιο καταγράφονται σε αεροφωτογραφίες του ρωσικού στρατού, που καταγγέλλει ότι οι συναλλαγές της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζονται
Συνεχίζεται ο πόλεμος Μόσχας - Άγκυρας μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού τύπου Σουκχόι από τουρκικά μαχητικά, που πυροδότησε εντάσεις μεταξύ των δύο… αυτοκρατόρων, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.




Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ρωσικού στρατού «οι τρομοκράτες περνούν ελεύθερα τα τουρκικά σύνορα, με προορισμό την Άγκυρα, παρέχοντας λογισμικό στους μαχητές».

Όπως είπε εκπρόσωπος του στρατού στο ρωσικό πρακτορείο Russia Today, οι αποδείξεις είναι «ξεκάθαρες».

Σύμφωνα, μάλιστα, με το Γενικό Επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας υπάρχουν στη κατοχή του στρατού αεροφωτογραφίες από την περιοχή Ζάκχο, μία πόλη στο ιρακινό Κουρδιστάν, στις οποίες καταγράφονται 11.775 βυτία πετρελαίου και φορτηγά και στις δυο πλευρές των συνόρων.

Την ίδια στιγμή, ο αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα, Παρασκευή, δήλωσε: «Πρέπει να παρατηρηθεί ότι πετρέλαιο από Ιράκ και Συρία περνάει μέσα από το σημείο ελέγχου του Ζάκχο».

Μάλιστα, ο αντιστράτηγος επισήμανε πως τα φορτηγά που μεταφέρουν πετρέλαιο συνεχίζουν να διασχίζουν τα τουρκο-συριακά σύνορα, παρότι ο αριθμός τους βόρειες και δυτικές διαδρομές που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πετρελαίου από τη Συρία μειώνεται.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του δορυφόρου, ο αριθμός των φορτηγών με πετρέλαιο που περνούν μέσα της βόρειας οδού προς το διυλιστήριο στην τουρκική πόλη Μπατμάν, έχει μειωθεί αισθητά», πρόσθεσε ο αντιστράτηγος.

Την ίδια στιγμή, όπως είπε ο Ιρακινός Καρίμ αλ-Νούρι, εκπρόσωπος της Οργάνωσης Λαϊκό Μέτωπο Μπαντρ, οι ιρακινές μυστικές υπηρεσίες έχουν στην κατοχή τους φωτογραφίες που αποκαλύπτουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεργάζεται με εκπροσώπους των τζιχαντιστών.

«Έχουμε φωτογραφικό υλικό και σχόλια σχετικά με τον γιο του Ερντογάν, υλικό που αποκαλύπτει ότι συναντά επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους» ανέφερε ο αλ-Νούρι.

«Δεν υπάρχει τίποτα κατασκευασμένο σε αυτή την υπόθεση, δεν υπάρχει photoshop. Οι λήψεις είναι πραγματικές», τόνισε.

Ο αλ-Νούρι εξηγεί δε, πως τα στοιχεία αναλύονται από τις μυστικές υπηρεσίες του Ιράκ ώστε να αποκαλυφθεί η συμμετοχή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στις «επιχειρήσεις» του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που καταγράφει μαχητικά να καταστρέφουν φορτηγά με πετρέλαιο σε εγκαταστάσεις τζιχαντιστών. Τα οχήματα τυλίγονται στις φλόγες αφού έχουν πληγεί με ακρίβεια από ρωσικά αεροσκάφη.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου