Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Εξωγήινες επιδόσεις: 1 δισ. δολάρια εισπράξεις σε 12 μέρες το νέο Star Wars

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η ταινία Jurassic World, με 13 ημέρες - Από τις 9 Ιανουαρίου αναμένεται νέα εκτόξευση των εισπράξεων, καθώς η... Δύναμη Ξυπνά και στην Κίνα
Παγκόσμιος πανικός έχει καταλάβει τους φαν του κινηματογράφου με την τελευταία ταινία της σειράς Star Wars: The Force Awakens, καθώς μέσα σε λίγες μέρες προβολής της, έχει ήδη σπάσει όλα τα ρεκόρ εισπράξεως στον κόσμο. Πριν καν συμπληρωθούν δύο εβδομάδες προβολής, η κινηματογραφική υπερπαραγωγή της Walt Disney Co, χρησιμοποιώντας ταχύτητα... δίνης, έσπασε το φράγμα του ενός δισ. δολαρίων σε εισπράξεις και έτσι έγινε η πρώτη ταινία στον κόσμο που φτάνει σε αυτό το επίπεδο τόσο γρήγορα.




Από το ξεκίνημά της ήδη είχε σπάσει το ρεκόρ εισπράξεων από την προπώληση των εισιτηρίων, καθώς και το ρεκόρ εισπράξεις κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της και όπως φαίνεται συνεχίζει ακάθεκτη, έχοντας, προφανώς, ως «έμπνευση» το «σαραβαλάκι» του Χαν Σόλο, το οποίο συνεχίζει απτόητο να σώζει τους πρωταγωνιστές της ταινίας, αλλά και να είναι ένα από τα πιο γρήγορα διαστημόπλοια στον γαλαξία που διεξάγεται ο Πόλεμος των Άστρων.

Όπως ανακοίνωσε η Walt Disney Co την Κυριακή, η ταινία έσπασε το ψυχολογικό όριο του ενός δισ. δολαρίων εισπράξεις μέσα σε μόλις 12 ημέρες, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 13 ημερών, το οποίο κατείχε από τον Ιούνιο το Jurassic World. Όπως επισημάνθηκε μάλιστα, το ρεκόρ των 12 ημερών επιτεύχθηκε από το Star Wars ενώ η ταινία δεν έχει προβληθεί ακόμη στην Κίνα, στην οποία έχει οριστεί ως ημέρα πρεμιέρας η 9η Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου