Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΚΕΛ! Γιατί ΔΕΝ πρέπει να γίνει ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι και ΠΩΣ θα αποτραπεί

Πρώτη δημοσίευση:11.2015
ΚΕΛ! Γιατί δεν πρέπει να γίνει ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι και ΠΩΣ θα αποτραπεί.
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
Το ΚΕΛ είναι ένα προϊστορικό, πλέον, τεχνικό έργο ανάπτυξης και πολιτισμού. Η μοναδική
ενδεδειγμένη λύση που εφαρμόζεται παγκοσμίως "σε ανεπτυγμένα κράτη δυτικού τύπου" είναι οι μονάδες επεξεργασίας λυμάτων τύπου Ψυττάλειας. Το μοναδικό ΚΕΛ ολοκληρωμένης επεξεργασίας λυμάτων με τέτοιες προδιαγραφές στην Ελλάδα είναι μόνο της Ψυττάλειας, που έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετήσει όλο το λεκανοπέδιο της παλιάς Αττικοβοιωτίας. Αυτή τη στιγμή το ΚΕΛ της Ψυτταλειας υπολειτουργεί σε ποσοστό 30% της δυναμικότητας του.  Γιατί υπολειτουργεί; Γιατί ρυπαίνει; Αυτά πρέπει να αναζητηθούν στην κεντρική πολιτική σκηνή που τα χρήματα γι' αυτό το έργο τα κατασπατάλησε.




Ας δούμε το τοπικό πολιτικό σκηνικό.
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΥ, ο πρώην δήμαρχος που έχασε τις εκλογές γιατί είπε ότι θέλει να γίνει ακόμα πιο πλούσιος κάνοντας ΚΕΛ. Εξαφανίστηκε οριστικά και αμετάκλητα στην αφάνεια και στην απραξία, είναι ένα χρόνο αξιωματική αντιπολίτευση και σιωπά. Αυτός ο Χρήστος Μάρκου και τα μέλη της συμμορίας του δεν έχουνε αρθρώσει όχι αντιπολιτευτική πρόταση ούτε καν λέξη, ακολουθώντας την δοκιμασμένη συνταγή του Δημήτρη Μάρκου: "κάθομαι στα αυγά μου γιατί όσο μιλάω λάθη κάνω και περιμένω να φθαρεί ο ΝΥΝ δήμαρχος μήπως ξεχάσουν τα κορόιδα τι ΛΗΣΤΗΣ είμαι και ξαναγίνω δήμαρχος".
  • ΑΝΝΑ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ, πολιτικό τέκνο του νυν δημάρχου, που μόνο τα κομμωτήρια την ξέρουν και την ακούν. Ακολουθεί την ίδια πολιτική αντιπολίτευση του "κάθομαι στα αυγά μου και περιμένω την σειρά μου", που δεν θα έρθει όμως ποτέ.
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΥ, ο νυν δήμαρχος. Αυτό το ανύπαρκτο ανθρωπάκι κέρδισε τις εκλογές με την αμέριστη βοήθεια της "ΑΝΝΑΣΑ" και τάζοντας "όχι ΚΕΛ στον ΔΗΜΟ ΜΟΝΟ πάνω από το πτώμα του." Βασικό το στέλεχος και εγγυητής για αυτό είναι ο Σωτήρης Γιαννάτος, φαινομενικά πολύ ισχυρός πολέμιος του ΚΕΛ. Ο Δ.Μάρκου, αμέσως μετά την αναρρίχηση του στον δημαρχιακό θώκο, έδειξε και δήλωσε την πρόθεσή του με τον διορισμό στην θέση του Γ.Γ. του ΔΗΜΟΥ έναν "εγκληματία" που υποστήριζε ΠΑΝΤΑ ότι πρέπει να γίνει ΚΕΛ στον Δήμο. Τότε κανένας μα κανένας από όλους τους δημοτικούς συμβούλους δεν προέβαλε καμιά αντίσταση ούτε ακόμα και αυτός ο Γιαννάτος που είχε έρθει σε ρήξη με το συγκεκριμένο άτομο στις προηγούμενες θέσεις του. Αυτό έχει δυο πιθανές εξηγήσεις: ή άλλαξε θέση για το ΚΕΛ ο Γ.Γ., πράγμα "ΑΠΙΘΑΝΟ", ή άλλαξαν τα συμφέροντα του ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ, "ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟ". Για τον Δ.ΜΑΡΚΟΥ τον ξέρουμε και τον ξέρετε πια.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΛ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
Η ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ σχεδιάστηκε να εξυπηρετήσει ΟΛΟ το Λεκανοπέδιο αλλά δεν λειτουργεί ούτε καν στο 30% των δυνατοτήτων της και αυτό συμβαίνει για πολιτικούς λόγους όχι τεχνικούς. 

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ έχει την μεγαλύτερη και την πιο ρυπογόνο βαριά βιομηχανία ΟΛΗΣ της Ελλάδος, τον ΑΙΑ. Η περιβαλλοντολογική επιβάρυνση που "προσφέρει απλόχερα" ο ΑΙΑ δεν συγκρίνεται με καμία βαριά βιομηχανία, οπότε οι δήμαρχοι της ευρείας περιοχής του Πειραιά δεν έχουν το δικαίωμα ούτε καν να μιλάνε. Ο ΑΙΑ εκτός από γίγαντας περιβαλλοντολογικής μόλυνσης είναι η καρδιά, το μυαλό, τα αυτιά, τα μάτια, το στόμα και η ψυχή του Ελληνικού κράτους. Δεν είναι διαπραγματεύσιμο με κανέναν και με τίποτα. Βασικοί χρήστες και μάλιστα σε προσωπική βάση, αφού έχουν και ιδιωτικά αεροπλάνα είναι οι Πειραιώτες Δήμαρχοι, καθώς και οι κάτοικοι που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο. Άρα το επιχείρημα: «Κάθε Δήμος να έχει το δικό του ΚΕΛ δεν μπορεί να ισχύει για τον δικό μας Δήμο που έχει φορτωθεί την μόλυνση και την ρύπανση ολόκληρης της Ελλάδας.» Φάγαμε στο κεφάλι τη χειρότερη βαριά βιομηχανία και θέλουμε όλα μα όλα τα ανταποδοτικά οφέλη για το Δήμο -όχι για την τσέπη των επιτήδειων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

ΣΠΑΤΑ-ΑΡΤΕΜΙΔΑ ας την  δούμε στην πραγματική της έκταση. Τι είναι; Ένας Δήμος 30.000 κατοίκων, δηλαδή μια μεσαία συνοικία του Πειραιά. Αν ήτανε καλά τα οικονομικά πράγματα στην Ελλάδα και συνέχιζε η οικοδομική δραστηριότητα, ο Πειραιάς πολύ σύντομα θα είχε δυο τρεις νέες συνοικίες με 30-50 χιλιάδες κατοίκους. Τι θα έλεγε, τότε, ο δήμαρχος Πειραιά; «Δεν δέχομαι τα λύματα σας να πάνε στην Ψυττάλεια;» Ή μήπως ετοιμάζει ο δήμαρχος Πειραιά -γιατί αυτός και οι συνεργάτες του έχουν την οικονομική επιφάνεια- να δημιουργήσουν ίσως και 10 τέτοιες συνοικίες οπότε ο φτωχοδήμος μας τους χαλάει τα μελλοντικά οικονομικά σχέδια;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. Η πιο οικονομική και ανώδυνη λύση για όλους όσους που δεν έχουν σχέση με την εξουσία και τα κρατικά ταμεία και τις αρπαχτές είναι μόνο η Ψυττάλεια. ΔΗΜΑΡΧΟ δεν έχουμε, ακόμα, που να αγαπά πρώτα τον τόπο και μετά την τσέπη του. Έχουμε ΔΗΜΑΡΧΟ μια καρικατούρα, ανόητο, τεμπέλη που είναι έτοιμος να δεχθεί, "αμάσητο", οποιοδήποτε πόρισμα και έκθεση από κάθε υποστηριχτή του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. Όσο παραμένει δήμαρχος μπορεί να μας φέρει ακόμη και το ΧΥΤΑ.

 Αν διαβάσατε αυτή την απλοϊκή ανάλυση θα καταλάβατε πως για να μη γίνει το ΚΕΛ πρέπει να εξαφανιστεί αυτός ο,  επικίνδυνα ανόητος και πεινασμένος, δήμαρχος μαζί με την συμμορία του.
 Θα καταλάβατε, επίσης, ποια θα είναι τα κριτήρια για να ψηφίσουμε τον επόμενο δήμαρχο που δεν θα είναι κακοποιός ληστής και  αρχηγός συμμορίας.

7 σχόλια:

  1. Ο τελευταίος που θα μπορούσε να φταίει γι΄αυτό το θέμα είναι ο Δημήτρης Μάρκου που κάνει οτι μπορεί αλλά δεν εξαρτάται απ΄αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα κρασια. Γιατι ζητησε την γνωματευση του πολυτεχνειου? Απλα για να κανει το ΚΕΛ Το πολυθτεχνειο θα πει ΚΕΛ στο πλατυ χωραφι και ουτε γατα ουτε ζημια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν νομιζετε οτι κανει Οτι μπορει Αυτο ειναι Αληθεια>Κανει οτι μπορει το ανικανο λαμογιο για να γινει το ΚΕΛ και να μην εχει την κατακραυγη μονο τα λεφτα θελει το πεινασμενο ηλιθιο τσακαλι τιποτε αλλο.Πηγε στο ΕΜΠ και ζητησε να του δειξουν που κανει ΚΕΛ ΟΧΙ να του αποριψουν καθε πιθανοτητα δημιουργιας ΚΕΛ στην περιχη.Ειναι τελειως ξεφτιλισμενη ρομπα ξεκουμπωτη ουτε στον δημο δεν κατοικει αυτες τια κολοτουμπες σε τιποτα ηλιθιους βλακες σαν τα μουτρα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και το ΚΕΛ θα γινει.
    και τα ''δωρα'' θα παρουν
    και κανεις δεν θα αντιδρασει
    ετσι δεν ειναι Γιατρε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΣΙΣΥΦΕ? ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟ ΚΑΤΡΑΡΗΜΑΔΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ,ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΓΚΑΝΙΟΤΑ ΛΗΣΤΗΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΟΡΘΙΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΦΟΡΕΙΟ.Ο ΧΑΤΖΑΤΖΑΡΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΣΑΛΙΡΟ,Ο ΛΗΣΤΗΣ ΠΟΥΛΑΚΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΑ ΣΑΝ ΑΓΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΛΗΣΤΗ ΓΚΑΝΙΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣΟΧΗ

    ΤΟ ΚΕΛ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΦΕΥΓΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου