Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Όργια σε αστυνομικό τμήμα την ώρα που η πόλη ήταν «κλειστή» λόγω τρομοκρατίας

Την ώρα που οι συνάδελφοί τους έψαχναν για τρομοκράτες στην έρημη πόλη των Βρυξελλών μετά το χτύπημα στο Παρίσι, κάποιοι στρατιωτικοί προτίμησαν το... κάλεσμα της φύσης από το κάλεσμα της υπηρεσίας
Το περιστατικό ήρθε στην επιφάνεια σήμερα, μετά από δημοσιεύματα δύο βελγικών εφημερίδων που κάνουν λόγο για σεξουαλικά όργια σε σταθμό της αστυνομίας, μεταξύ στρατιωτών και αστυνομικών τις ώρες που οι Βρυξέλλες είχαν ουσιαστικά ερημώσει και εκατοντάδες άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έκαναν έρευνα για να ανακαλύψουν τρομοκράτες.




Στο όργιο εμπλέκονται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οκτώ στρατιώτες και δύο γυναίκες αστυνομικοί, σε ένα αστυνομικό τμήμα της περιοχής Ganshoren, αρκετά κοντά στην περιοχή Molenbeek όπου οι συνάδελφοί τους έψαχναν σπίτι με σπίτι για να βρουν υπόπτους για την επίθεση που είχε γίνει στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου. Η πόλη είχε κυριολεκτικά ερημώσει εκείνες τις ώρες, καθώς οι αρχές είχαν καλέσει τον πληθυσμό να μείνει στα σπίτια του ώστε να βοηθήσουν τις αρχές στις έρευνές τους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο συγκεκριμένος αστυνομικός σταθμός είχε γίνει χώρος για να διαμένουν οι στρατιώτες που είχαν κληθεί στις Βρυξέλλες για να βοηθήσουν στις έρευνες. Όμως όπως φαίνεται δεν απέφυγαν να συνδυάσουν το τερπνό με το ωφέλιμο, δίνοντας μία ξεχωριστή νότα και μια διαφορετική ένταση την βραδιά της 21ης Νοεμβρίου που οι Βρυξέλλες είχαν κλειδωθεί στα σπίτια τους.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών δήλωσε ότι ερευνάται το περιστατικό (χωρίς όμως να το αρνηθεί), ενώ αναζητούνται οι «υπεύθυνοι» μεταξύ 15 και 20 στρατιωτών που διέμεναν στον αστυνομικό σταθμό εκείνο το βράδυ.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται παράπονα για τις... δραστηριότητες των βέλγων στρατιωτών κατά την διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων, καθώς έντονη κριτική έχει ασκηθεί όταν στρατιώτες φωτογραφήθηκαν εκείνη την περίοδο να κάνουν χαλαρά ψώνια και να γυρίζουν με γεμάτες τσάντες στο κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου