Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΛΑΚΑΘΕΛΑ Ή ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΕΛ Σ-Α & Ρ-Π;

Μέρες μετά την απόφαση με ισχυρή πλειοψηφία των δήμων Σπάτων-Αρτέμιδας και Ραφήνας-Πικερμίου για την κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) στη
θέση Λακαθέλα Κήπι Βραυρώνας, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως προέκυψε ξαφνικά η άγνωστη μέχρι τη συγκεκριμένη στιγμή χωροθέτηση.




Μια χωροθέτηση που παρουσιάζει εν τη γενέσει της δυσεπίλυτα και χρονοβόρα προβλήματα καθώς βρίσκεται σε ΑΟΖ Β3 που σημαίνει αποχαρακτηρισμό πριν προχωρήσει οτιδήποτε άλλο, βρίσκεται επίσης σε μικρή σχετικά απόσταση απ’ τον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας άρα μπλεξίματα με το ΚΑΣ, ενώ αναμένονται προσφυγές από τους γύρω οικισμούς άρα χρονοβόρες καθυστερήσεις και φυσικά δαπανηρές εκ νέου προμελέτες, είναι φυσικό οι ψαγμένοι εγκέφαλοι να αναρωτιούνται γιατί προτιμήθηκε η Λακαθέλα κι όχι το Πλατύ Χωράφι που είναι καθ’ όλα έτοιμο να προχωρήσει στην υλοποίηση.

Οι γνώμες διίστανται καθώς οι κάτοικοι της Αρτέμιδας που είχαν εξ’ αρχής απ’ το 1999 αντιρρήσεις ως προς την κατάληξη του προϊόντος διύλισης στη θάλασσά τους, βλέπουν τώρα να δέχονται και την εγκατάσταση του βιολογικού στην περιοχή τους, σα να λέμε έψαχναν τα πολλά, χάνουν και τα λίγα.

Ενώ για τη νέα χωροθέτηση στη Λακαθέλα θέλουν να έρχεται απλά και μόνο για να κερδίσουν κάποιοι απ’ τις νέες μελέτες κλπ. όπως κι οι ιδιοκτήτες να αποζημιωθούν για χωράφια που ουσιαστικά παραμένουν ανεκμετάλλευτα λόγω της δέσμευσής τους απ’ τον αερολιμένα που δεν επιτρέπει την ανέγερση υψηλών κτισμάτων ολόγυρά του.

Όπως και να ‘χει για τους ουδέτερους πολίτες και μάλιστα του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, αν και θα στερηθούν αντισταθμιστικών εν σχέση με την κατασκευή στο Πλατύ Χωράφι, ακόμα και το όφελος που θα υπήρχε απ’ το επαναχρησιμοποιούμενο νερό, λίγη σημασία έχει η χωροθέτηση στο ένα ή το άλλο σημείο, αλλά η αναγκαιότητα να υλοποιηθεί το έργο για να σωθούν οι ίδιοι και το περιβάλλον απ’ την υποβάθμιση των βόθρων και των βοθρολυμάτων που ρέουν ανεξέλεγκτα στους δρόμους.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ - www.kirkinews.gr

4 σχόλια:

  1. Είναι μέγιστο λάθος η εκβολή αγωγών στη θάλασσα και δη σε κλειστή . Το σωστό είναι κανένας αγωγός σε καμία θάλασσα ή τουλάχιστον όλοι οι αγωγοί να οδηγηθούν σε ένα τόπο και σε ανοιχτή θάλασσα . 'Ο,τι άλλο κάνουμε θα το πληρώσουμε ανάλογα με το βαθμό του λάθους που θα διαπράξουμε .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρεπει να ψαξουμε να δουμε πποιοι εχου κτηματα εκει βκαι θα καιρδισουν και αν ψηφισαν στο ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ακομη πιστευετε οτι θα γινει το εργο και θα λειτουργησει?
    ολα για την..δοξα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου