Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Παράταση για το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων

Παράταση λίγων μηνών στο μέτρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων εξετάζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, καθώς το μέτρο είναι πετυχημένο.
Προς το παρόν ειλημμένη απόφαση για παράταση του μέτρου δεν υπάρχει, αλλά όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι τελικά θα υπάρξει παράταση τουλάχιστον τριών μηνών.




Η απόσυρση καταλαμβάνει παλαιά αυτοκίνητα ταξινόμησης ως και 31.12.2001. Μεταξύ των αιτημάτων που έχουν καταθέσει οι αρμόδιοι φορείς στο υπουργείο Οικονομικών, είναι να διευρυνθεί η παραπάνω χρονική περίοδος έως τις 31 Δεκεμβρίου 2005.

Ουσιαστικά να μπορούν να αποσυρθούν οχήματα που έχουν ταξινομηθεί έως τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, το όφελος απόσυρσης δεν αφορά καινούργια αυτοκίνητα πλέον των 2.000 κυβικών εκατοστών, ενώ ως τα 900 κυβικά εκατοστά αν και φαντάζει σπουδαία τελικά αποδεικνύεται ότι είναι άνευ αποτελέσματος.

Με βάση τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, έως και τα τέλη του 2015, από τον Φλεβάρη του 2010 που ξεκίνησε, η απόσυρση έχει οδηγήσει σε απομάκρυνση 450.000 επιβατικών και ελαφρών φορτηγών.

Ο ΣΕΑΑ ζητεί να παραταθεί η απόσυρση έως και τις 30 Ιουνίου 2016. Μάλιστα καθημερινά αρμόδιοι παράγοντες της αγοράς επισκέπτονται το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της παράτασης του μέτρου.

Η παράταση αναμένεται να έρθει με μορφή τροπολογίας στο φορολογικό νομοσχέδιο που εκτιμάται ότι θα κατατεθεί μετά τις γιορτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου