Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Απίστευτο: Έφτιαξαν σοκολάτα που αντέχει στην ζέστη χωρίς να λιώνει!

Απίστευτο: Έφτιαξαν σοκολάτα που αντέχει στην ζέστη χωρίς να λιώνει!
Δεν υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία για να μην απολαμβάνουμε λαχταριστές σοκολάτες, ακόμα και τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες
Πώς η νέα τεχνολογία θα αυξήσει τις πωλήσεις του τερψιλαρύγγιου γλυκού σε χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.
Αν είστε από τους φανατικούς λάτρεις της σοκολάτας, που, ωστόσο, διστάζετε να αγοράσετε το αγαπημένο σας γλύκισμα τους καλοκαιρινούς μήνες, εξαιτίας του φόβου της κακής συντήρησης λόγω ζέστης, τώρα πια δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε να απολαύσετε μια σοκολάτα ακόμα και στους 38 βαθμούς Κελσίου και μάλιστα, μιλάμε για σοκολάτες που δεν χρειάζονται ψυγείο!




Ο Antoine de Saint-Affrique, διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής βιομηχανίας Barry Callebaut, που είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία παρασκευής και διανομής πολυτελούς σοκολάτας στον κόσμο, έδωσε συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα Financial Times και αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει ήδη παρασκευάσει σοκολάτες με την νέα τεχνολογία που τις κάνει ανθεκτικές μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου, χωρίς να χρειάζεται ψυγείο ή air condition.



Η νέα επαναστατική τεχνολογία της Barry Callebaut, που έχει την έδρα της στη Ζυρίχη, πρόκειται να ανοίξει νέους δρόμους στις αγορές της Ασίας, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, αφού η υπερβολική ζέστη και συχνά η έλλειψη συστημάτων ψύξης έκανε την σοκολάτα μη δημοφιλές προς κατανάλωση προϊόν σε σύγκριση με τα μπισκότα και τα κέικ.

Ο Antoine de Saint-Affrique υποστήριξε ότι η νέας τεχνολογίας σοκολάτα είναι ήδη έτοιμη και ανέφερε ότι η νέα τεχνολογία δεν επηρεάζει καθόλου την γεύση του προϊόντος ενώ τόνισε ότι τώρα ακόμα και καταστήματα που δεν έχουν κλιματισμό θα μπορούν να πωλούν πλέον σοκολάτες.

Στο μεταξύ, και η Nestle, που είναι πελάτης της ελβετικής εταιρείας, έχει ανακοινώσει ότι κάνει προσπάθειες για να δημιουργήσει σοκολάτες νέας τεχνολογίας που θα αντέχουν στους 40 βαθμούς Κελσίου και θα κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά τα προσεχή τρία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου