Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

«Λευκή» Πρωτοχρονιά με χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό

Με ηλιοφάνεια και μέγιστες θερμοκρασίες έως και 19 βαθμούς Κελσίου οι επόμενες ημέρες μέχρι και την Τρίτη - Έρχεται χιονιάς από την Τετάρτη, με τους μετεωρολόγους να μην αποκλείουν χιονοπτώσεις μέσα στη Θεσσαλονίκη και στα βόρεια προάστια της Αθήνας
Ο καιρός τρελάθηκε και το αποδεικνύει κάθε μέρα. Το εορταστικό τετραήμερο των Χριστουγέννων μπορεί να είναι ανοιξιάτικο με υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, ωστόσο από την Τρίτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση.




Τα δύσκολα έρχονται από την Πρωτοχρονιά, όταν το σκηνικό θα αλλάξει άρδην. Όπως αναφέρει το Greek-Weather.Org, δεν αποκλείονται χιονοπτώσεις μέσα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε περιοχές των βορείων προαστίων της Αθήνας, κυρίως μετά τις 29-30 Δεκεμβρίου.

Για την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι της Κυριακής. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Για τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από το μεσημέρι της Τρίτης. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο τη Δευτέρα. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Τετάρτη
Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει άρδην από την Τετάρτη, 30 του μηνός, με κύριο χαρακτηριστικό τα χιόνια στα ορεινά και το τσουχτερό κρύο. Την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, κακοκαιρία προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Τετάρτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις στο ανατολικό Αιγαίο και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 έως 7 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Θερμοκρασία σε πτώση και παγετός την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, προβλέπεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονόνερο κατά τόπους, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια.

Βελτίωση αναμενεται το βράδυ στα βόρεια και τη νύχτα στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 έως 7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Χιόνια στα ορεινά ανήμερα της Πρωτοχρονιάς
Την Παρασκευή, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, προβλέπονται στα δυτικά παροδικές νεφώσεις και στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων κυρίως στη Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά και πιθανώς σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

1 σχόλιο:

Αρχειοθήκη ιστολογίου