Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Η κατάληξη της δικαστικής διαμάχης που η ΔΕΗ δεν θέλει να μάθετε με τίποτα!!!

dei 
Η κατάληξη της δικαστικής διαμάχης που η ΔΕΗ δεν θέλει να μάθετε με τίποτα!!!
ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΕΛΑΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ο πελάτης υποστήριξε και δικαιώθηκε από το Δικαστήριο ότι ο λογαριασμός της επιχείρησης περιελάμβανε κι άλλες χρεώσεις (Δημοτικά Τέλη, ΕΡΤ και χρεώσεις προς τρίτους) και ότι η αξία του ρεύματος είχε καλυφθεί από την αρχική εγγύηση !!!

Η διοίκηση της ΔΕΗ κρατά μυστική την υπόθεση γιατί δημιουργεί νομολογία !!!
Κέρδισε το ποσό των 6.500 ευρώ από τη ΔΕΗ διότι του έκοψε την παροχή ρεύματος λόγω οφειλής. Ο δικηγόρος του Κολωνακίου προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και βρήκε το δίκιο του, όμως μετά από 4 χρόνια.




Το νομικό «πάτημα» του δικηγόρου ήταν ότι ο λογαριασμός της επιχείρησης περιελάμβανε κι άλλες χρεώσεις (Δημοτικά Τέλη, ΕΡΤ και χρεώσεις προς τρίτους). Ο δικηγόρος άφησε το λογαριασμό απλήρωτο και η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα. Ο δικηγόρος, όμως, υποστήριξε στο Δικαστήριο ότι αξία του ρεύματος είχε καλυφθεί από την αρχική εγγύηση του πελάτη.
Έτσι δεν συνέτρεχε ο λόγος διακοπής του ρεύματος.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε το δίκαιο του επιχειρήματος και υποχρέωσε τη ΔΕΗ να καταβάλει ως αποζημίωση το ποσό των 6.500 ευρώ για τη ζημιά που υπέστη ο επαγγελματίας. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ ως γνωστό δεν αφορά μόνο την κατανάλωση του ρεύματος. Το νομικό θέμα που προκύπτει είναι πως η ΔΕΗ προχωρά στο επόμενο βήμα που είναι η διακοπή ρεύματος, όταν δεν επιτρέπει στον πελάτη να πληρώσει την κατανάλωση του ρεύματος και μετά να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της.Πάντως η διοίκηση της ΔΕΗ κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό την υπόθεση διότι δημιουργεί νομολογία.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση μελετά σχέδιο αναθεώρησης των τιμολογίων του ρεύματος αναφορικά με τις χρώσεις προς τρίτους που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς.Στο τραπέζι έχουν πέσει ιδέες να μεταφερθούν οι επιπλέον χρεώσεις έτσι ώστε να μειωθεί ο τελικός λογαριασμός της ΔΕΗ. Ανάμεσα στις λύσεις είναι να ενσωματωθούν κατά ένα μέρος στου λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ, ή οι ενδιαφερόμενοι φορείς που λαμβάνουν χρήματα από τον τελικό λογαριασμό της ΔΕΗ, να φτιάξουν το δικό τους μηχανισμό είσπραξης.
Συνολικά η ΔΕΗ έχει 7.500.000 πελάτες – παροχές και ανά δίμηνο αποστέλλει τους λογαριασμούς.Ο μέσος λογαριασμός της ΔΕΗ ανέρχεται σε 986 ευρώ το χρόνο εκ των οποίων η πραγματική αξία του ρεύματος φθάνει τα 543 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό πηγαίνει προς τρίτους Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ τα 2,1 εκατομμύρια των καταναλωτών έχουν οφειλές στη επιχείρηση που φθάνουν τα 2,1 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 450 εκατ. ευρώ είναι οφειλές προς τρίτους.
Στέλεχος της επιχείρησης εκτιμά ότι στις παρούσες οικονομικές συνθήκες ο καταναλωτής θα πρέπει να αξιολογείται αρχικά αν είναι σε θέση να πληρώσει την παρεχόμενη υπηρεσία δηλαδή την κατανάλωση ρεύματος. Να σημειωθεί ότι όταν ο αριθμός των συνταξιούχων που λαμβάνει από 125 έως 800 ευρώ ως μηνιαία σύνταξη ανέρχεται σε 756.730 , είναι σχεδόν ακατόρθωτο ανά δίμηνο να πληρώνει κατά μέσο όρο 170 ευρώ στη ΔΕΗ.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι από 500 έως 600 ευρώ το μήνα λαμβάνουν 180.483 συνταξιούχοι. Είναι πρόδηλο πως δυσκολεύεται η αποπληρωμή των λογαριασμών.
Σημαντικά προβλήματα έχουν και οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα εξαιτίας της σημαντικής πτώσης των αμοιβών αλλά και από τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή της μισθοδοσίας τους.
Πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης στην προσπάθεια του να περιορίσει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί με τις διακοπές ρεύματος ανέφερε ότι η ΔΕΗ δεν θα κόβει το ρεύμα όταν η οφειλή δεν ξεπερνά τα 1000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου