Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

«Ζωντάνεψε» η αγορά της Αθήνας την τελευταία Κυριακή του χρόνου - «Πανδαιμόνιο» στην Ερμού

Αν και δεν βρισκόμαστε σε περίοδο εκπτώσεων, οι καταστηματάρχες κατέβασαν τις τιμές για να προσελκύσουν τον κόσμο
«Πολλοί μπήκαν, λίγοι ψώνισαν» λένε πάντως οι έμποροι «Καρφίτσα» δεν έπεφτε σήμερα στους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας.




Το ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας «πλημμύρισαν» χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, που έσπευσαν να ψωνίσουν δώρα τόσο για τα αγαπημένα τους πρόσωπα όσα και για τους εαυτούς τους.

Στην Ερμού επικράτησε το αδιαχώρητο. Άτομα κάθε ηλικίας προσπαθούσαν με δυσκολία να τη διασχίσουν και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Γονείς με τα παιδιά τους στα χέρια, αλλά και ηλικιωμένοι, παρότι συνωστίζονταν, όχι μόνο δεν διαμαρτύρονταν, αλλά προσπαθούσαν να ευχαριστηθούν τις γιορτινές στιγμές.

Αν και δεν βρισκόμαστε σε περίοδο εκπτώσεων, δεν είναι λίγοι οι καταστηματάρχες που έχουν προχωρήσει σε προσφορές, προκειμένου να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. «Πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν στο κατάστημα, ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που θα προχωρήσουν σε κάποια αγορά. Οι δρόμοι μπορεί να είναι γεμάτοι, όμως η κίνηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αγοραστική δύναμη» είπε στο protothema.gr η υπάλληλος καταστήματος δερμάτινων ειδών στην Ερμού, Πέπη Τζέμου.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Φουντάς έκανε λόγο για μια ικανοποιητική κίνηση στην αγορά.



«Τις ημέρες των Χριστουγέννων πήγαμε πολύ καλά για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα. Το 30%-40% από τους καταναλωτές μπαίνει στα καταστήματα θέλοντας απλώς να δει η να κάνει μια έρευνα αγοράς. Το υπόλοιπο 60% ψωνίζει το ρούχο που του αρέσει».

Διαβάστε το ωράριο των καταστημάτων μέχρι και την Πρωτοχρονιά Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, τα καταστήματα θα λειτουργούν από τος 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015 τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.


Θανάσης Γερασιμίδης, Φωτογραφίες:Βασίλης Γερμάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου