Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η Κρίση πλήττει τους Ολυμπιακούς - Σπορ

 Έντονοι προβληματισμοί έχουν αρχίσει να προβάλλονται μέσω του Βρετανικού Τύπου για
το οικονομικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων που θα λάβουν χώρα στο Λονδίνο το καλοκαίρι (27 Ιουλίου- 12 Αυγούστου).

Πολλοί είναι αυτοί που δυσανασχετούν με τα εκατομμύρια βρετανικών λιρών που ξοδεύονται όχι μόνο για τα ολυμπιακά στάδια αυτά καθαυτά αλλά και τα «παρελκόμενα», όπως π.χ. η επιδιόρθωση των ποδηλατοδρόμων και των περιπατητικών διαδρομών μεταξύ του Olympic Park και άλλων τμημάτων του Λονδίνου για την  οποία δόθηκαν δέκα εκατομμύρια λίρες.

Άλλοι πάλι το πάνε ένα βήμα παραπέρα και δηλώνουν αγανακτισμένοι που ενώ ο κόσμος δυσκολεύεται να βγάλει τα προς το ζην και οι πολιτικοί τους πιέζουν οικονομικά και κόβουν από παντού, κατά τη διάρκεια των Αγώνων θα αναγκάζονται να βλέπουν τις BMW με τους VIP να τους προσπερνάνε ενώ οι ίδιοι θα στριμώχνονται στα μαζικά μέσα μεταφοράς αφού η κυκλοφορία ΙΧ θα είναι ελεγχόμενη.

Σε μίνι δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην Telegraph κάτω από την ερώτηση «Είναι οι Ολυμπιακοί μια χυδαία σπατάλη;», το 53,5 % απαντά «ναι», το 24,2 % «όχι» και το 22,29 % συμφωνούν ότι «μέχρι ένα σημείο ναι, αλλά τα χρήματα των χορηγών είναι απαραίτητα για να μειωθεί το βάρος του φορολογούμενου».

Μήπως κάποιοι εκεί πάνω βλέπουν τον Μεγάλο Κατήφορο της Ελλάδος μετά το 2004 και φοβούνται μήπως οι Ολυμπιακοί διαταράσουν -εκτός από τον προϋπολογισμό- και τις κοσμικές ισορροπίες και φέρνουν κακό δημοσιονομικό φενγκ σούι;    

















Πρώτο ΘΕΜΑ online : Η Κρίση πλήττει τους Ολυμπιακούς - Σπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου