Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Εκλεκτά κρασιά από τα αμπέλια διασήμων

Οι αμπελώνες τελευταία αποτελούν χόμπι των διασήμων. Σκηνοθέτες, ηθοποιοί, αλλά κυρίως μουσικοί έχουν αγοράσει αμπελώνες και ασχολούνται
με την παραγωγή εκλεκτών κρασιών.

Το νέο τους trend θεωρούν ότι ενισχύει το status τους, ενώ παράλληλα αποτελεί καλή επένδυση των χρημάτων τους. Από τη Μαντόνα ώς τη Lady GaGa και από τον Στινγκ ώς τον Μπομπ Ντίλαν, ολοένα και αυξάνονται οι «αμπελοκαλλιεργητές» στον χώρο του θεάματος.

Την αρχή έκανε ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα και το παράδειγμά του ακολούθησαν πολλοί σταρ που έγιναν ιδιοκτήτες αμπελώνων. Τελευταία στο «κλαμπ» εντάχθηκε και η Lady GaGa, η οποία αγόρασε έναν αμπελώνα και ένα κελάρι στην Κοιλάδα Νάπα στην Καλιφόρνια.

Η εκκεντρική τραγουδίστρια περιμένει πώς και πώς να κυκλοφορήσει η πρώτη παρτίδα κρασιών που θα φέρουν το όνομά της.

Κι ενώ περιμένουμε να κυκλοφορήσει το κρασί «GaGa Caberne», η «βασίλισσα της ποπ» Μαντόνα από 1996 είναι παραγωγός κρασιών, τα οποία παράγονται από σταφύλια που καλλιεργούνται στους αμπελώνες της στο Σάτον Μπέι του Μίτσιγκαν.

Οι αμπελώνες της Μαντόνα απλώνονται σε εξήντα στρέμματα και ίσως επειδή φέρουν το πατρικό της επώνυμο, Ciccone Vineyards, δεν είναι τόσο γνωστοί.

Περισσότερο για τα χρήματα παρά από πάθος ενεπλάκη με την αμπελοκαλλιέργεια και ο Κάρλος Σαντάνα. Ο διάσημος κιθαρίστας συμφώνησε με την εταιρεία Mumm, που εκτός από κρασιά παράγει και σαμπάνια, οπότε πλέον παράγει κρασιά με το όνομά του στην ετικέτα.

Μέρος από τα έσοδα από τα κρασιά του Μεξικάνου θρύλου της μουσικής, που παράγονται στην Κοιλάδα της Νάπα στην Καλιφόρνια, πηγαίνουν στο ίδρυμά του που βοηθά φτωχά παιδιά στη Λατινική Αμερική.

Αρκετοί διάσημοι καλλιτέχνες έχουν τους αμπελώνες τους στην Ιταλία. Ο Στινγκ έχει αμπελώνες στην Τοσκάνη, όπουυ παράγεται το γνωστό ιταλικό κρασί Κιάντι. Επίσης από το πάθος του κρασιού έχει «μεθύσει» και το sex symbol της δεκαετίας του '70, η Ορνέλα Μούτι, η οποία στον αμπελώνα της στην περιοχή Αλεσάντρια της Ιταλίας παράγει ημίγλυκο κρασί.

Στους οινοπαραγωγούς συγκαταλέγεται και ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος έχει αμπελώνα στο νησί Παντελαρία της Ιταλίας, όπου παράγει κόκκινο και λευκό κρασί.

Στους πρόποδες της Αίτνας έχει αμπελώνες ο γνωστός Βρετανός τραγουδιστής των Simply Red, Μικ Χάκναλ, ο οποίος όμως από την πώληση κάθε μπουκαλιού κρασιού διαθέτει ένα ποσό για να φυτεύεται ένα δέντρο.

Στην περιοχή Νουμάνα στην ιταλική επαρχία Μάρκε, τέλος, έχει τους αμπελώνες του ο θρύλος της ροκ Μπομπ Ντίλαν. Εκεί, μαζί με Ιταλό φίλο του παράγουν κρασιά τύπου Merlot.


ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ
Εκλεκτά κρασιά από τα αμπέλια διασήμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου