Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ (ΚΑΤΟΧΩΝ) ΤΩΝ ΧΕΡΣΟΛΙΒΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΕΡΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΥΡΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΒΟΥΡΒΑΣ”
ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ

Αγ. Κυριακή 01.04.2012
Απαντώντας στην σημερινή ανακοίνωση του MEGA Channel, για την τροποποίηση, σχετικά με τις κοινόχρηστες εκτάσεις του κτήματος Βουρβά, την οποίαν γνωρίζουν και αποδέχονται οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής όλων των κομμάτων, λόγω του νομίμου αιτήματος χιλιάδων
μικροϊδιοκτητών καταγγέλλουμε τα κάτωθι:
Η Πολιτεία παρέλειψε επί ογδόντα (80) χρόνια να ρυθμίσει το ως άνω θέμα.
Από το 1999 έως το 2003 γίνεται σχετική νομοθέτηση, πλην όμως τα όργανα της Διοίκησης, κατά παράβαση του καθήκοντος τους, δεν εφάρμοσαν τους σχετικούς νόμους.
Η δε σημερινή Κυβέρνηση με το ν. 4061/2012, έρχεται και ακυρώνει τις προηγούμενες σχετικές διατάξεις. Με συνέπεια αυτού οι 6000 περίπου μικροϊδιοκτήτες των κοινοχρήστων εκτάσεων του κτήματος Βουρβά, που απέκτησαν το ακίνητό τους, με σειρά νόμιμων διαδοχικών συμβολαίων, μεταγγεγραμμένων στο Υποθηκοφυλακείο, καταβάλλοντες και τον αναλογούντα φόρο στο Ελληνικό Δημόσιο, κινδυνεύουν να χάσουν την ιδιοκτησία τους.
Αναγνωρίσθηκε από την ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση και ψήφιση του ν.4061/2012, η δίκαιη τοποθέτηση των βουλευτών της περιοχής μας, επί του ανωτέρω θέματος και προτάθηκε να έλθει ολοκληρωμένη πρόταση- τροπολογία, στο επόμενο νομοσχέδιο «ΔΗΜΗΤΡΑ», το οποίο όπως είναι γνωστό αποσύρθηκε
Για πολλοστή φορά αναφέρουμε ότι η ανωτέρω έκταση ουδέποτε ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο.
Με βάσει τον αγροτικό νόμο 2052/1920 και την υπ’ αριθ. 4/1921 απόφαση της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων, απαλλοτριώθηκε έκτασης εκ του Αγροκτήματος Βουρβά, πρώην ιδιοκτησία της Ιεράς μονής Πεντέλης, υπέρ του Σ.Α.Α.Κ. Σπάτων για την αποκατάσταση των ακτημόνων καλλιεργητών του και το αντίστοιχο τίμημα το πλήρωσαν, οι αρχικοί κληρούχοι ακτήμονες καλλιεργητές.
Το  Δημόσιο  ουδέποτε  υπήρξε  κύριος  της  εκτάσεως  αυτής  ή  τμήματός   της,

Με τη συμπληρωματική απαλλοτρίωση εκτάσεων για τις ανάγκες του Αεροδρομίου Σπάτων, οι εκτάσεις που ενέπιπταν στο χώρο του αεροδρομίου, αναγνωρίζονται ιδιωτικές, οι ιδιοκτήτες αυτών κύριοι των εκτάσεων των και το Δημόσιο τους κατέβαλε τη νόμιμη αποζημίωση.
Δεν είναι δυνατόν η μισή έκταση του τεμαχίου 819, περίπου 600 στρέμματα, που απαλλοτρίωσε το Δημόσιο, για τις ανάγκες του Αεροδρομίου Σπάτων, να αναγνωρίζονται ιδιωτικές και κυριότητα του Αερολιμένος «Ελευθέριος Βενιζέλος» και οι μικροιδιοκτησίες των ιδιωτών, να χαρακτηρίζονται, αυθαίρετα, από τα Όργανα της Διοίκησης, ως ΔΗΘΕΝ διεκτικούμενες από το Ελληνικό Δημόσιο.
Άνιση μεταχείριση μεταξύ του μεγαλοϊδιοκτήτη που είναι το Αεροδρόμιο Σπάτων και του μικροϊδιοκτήτη, που είναι ο ταλαίπωρος κάτοικος της Αγ. Κυριακής.
Συνημμένα σχετικοί χάρτες του τεμαχίου 819-Χερσολείβαδου κοινού, Αγ. Κυριακή Σπάτων.

Για το Σωματείο
Ο Πρόεδρος
Θεόδωρος Ν. Ντελής.
Αριστείδου 13, Αγ. Κυριακή Δήμου Σπάτων,
Τ.Θ. : 6823, Τ.Κ. : 19009 (Ραφήνα), τηλ. : 22940 88140, κιν. : 6979393049

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΑ
Τεμάχιο 819 - Χερσολείβαδο Κοινό. Αρχική έκταση εμβαδόν : 1.378,875στρ.
Οι κοινόχρηστες εκτάσεις του τεμαχίου 819 - Οικισμός Αγ. Κυριακής Δήμου Σπάτων, όπως διαμορφώθηκαν μετά την συμπληρωματική αναγκαστική απαλλοτρίωση για τη δημιουργία Ζωνών Ασφαλείας του Αεροδρομίου Σπάτων
(Κάθε ακίνητο έχει μετρηθεί επακριβώς, από τον ΟΚΧΕ - Εθνικό Κτηματολόγιο, έχει τις δικές του συντεταγμένες στο ΕΓΣΑ 87, το δικό του σχήμα και εμβαδόν και έχει τον δικό του ΚΑΕΚ)

Σημείωση : Τα στοιχεία μας χορηγηθήκανε, ψηφιοποιημένα, από το Εθνικό Κτηματολόγιο, ως έχουν. Το Σωματείο, απλά, πρόσθεσε τα χρώματα για διευκόλυνση
( αριθμός αποδείξεως : ΟΚΧΕ 4141/13.10.2003, Ευρώ 1.568,22)

ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ Η ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ
(ΚΛΗΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΜΑΧΙΟΥ 819) ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΤΩΝ
Σχετική η υπ’ αριθ. 1017/83 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ΟΛΕΣ οι Εποικιστικές Εκτάσεις των Περιοχών Δ` & Ε`, (Τεμαχίου 819), αναγνωρίζονται ιδιοκτησίες και οι φερόμενοι νομείς και κάτοχοι αναμφισβήτητοι κύριοι του αγροτεμαχίου των και δικαιούνται αποζημιώσεως. Ο δε τέως Οικοδομικός Συνεταιρισμός «Αγ. Κυριακή Συν. Π.Ε.» (τεμάχιο 819), δικαιώθηκε και πήρε αποζημίωση για τους δρόμους, πλατείες και άλλους κοινόχρηστους χώρους, (που πήρε το Αεροδρόμιο Σπάτων), οι οποίοι είχαν μεν αφεθεί σε κοινή χρήση, αλλά η κυριότητα ανήκε στον τέως Οικοδομικό Συνεταιρισμό, ειδικό διάδοχο των αρχικών κληρούχων, ακτημόνων γεωργών, του Σ.Α.Α.Κ. Σπάτων.

Σημείωση : Το τμήμα, ενιαίου αγρού που πήρε το αεροδρόμιο θεωρείται σήμερα αγρός και ιδιοκτησία του Αερολιμένος «Ελευθέριος Βενιζέλος», σε αντίθεση με το υπόλοιπο τμήμα του αγρού, που παρέμεινε στο αρχικό ιδιοκτήτη, τα όργανα της Διοίκησης προσπαθούν, αυθαίρετα, να το εμφανίσουν, ως Δήθεν ιδιοκτησία του
Το Αεροδρόμιο Σπάτων πήρε από τις κοινόχρηστες εκτάσεις 600 στρέμματα και αναγνωρίζονται ως ιδιωτικές, ιδιοκτησία - κυριότητα- του Αερολιμένος «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου