Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ένα άλυτο πρόβλημα... (Ευχές)

ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ (ΚΑΤΟΧΩΝ) ΤΩΝ ΧΕΡΣΟΛΙΒΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΕΡΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΥΡΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
“ΒΟΥΡΒΑΣ”

AΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ
 
Αγ. Κυριακή 12.04.2012

Με την ψήφιση του Ν.4061/22.03.2012 ακυρώθηκε η ΑΠΑΞ υπ’ αριθ. 1770/2002 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας.
Σε όλους έχει γίνει αντιληπτό, ότι τα όργανα της Διοίκησης, που συμμετείχαν στη σύνταξη του σχεδίου του ανωτέρω νόμου, φρόντισαν να απαλλάξουν, τους συναδέλφους τους για τυχούσες παραβάσεις και παραλείψεις και να αδικήσουν κατάφωρα τον ανυπεράσπιστο πολίτη της Αγ. Κυριακής Δήμου Σπάτων και παραβιάζοντας την αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτών, διότι παρόλο που η Πολιτεία αναγνώρισε την κυριότητα σε ιδιώτες εκτάσεων του Τεμαχίου 819 – Αγ. Κυριακή κατά την απαλλοτρίωση, για τις ανάγκες του Αεροδρομίου Σπάτων και το Ελληνικό Δημόσιο τους κατέβαλε την αναλογούσα αποζημίωση, τις όμοιες εκτάσεις που έμειναν σε άλλους ιδιώτες ή και στους ιδίους, επιχειρούν να τις εμφανίσουν ως δήθεν ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου. Το 1/3 της έκτασης του Τεμαχίου 819 - Αγ. Κυριακή που απαλλοτριώθηκε για τις ανάγκες του αεροδρομίου αναγνωρίζεται ως ιδιωτική έκταση και κυριότητα του αερολιμένος «Ελευθέριος Βενιζέλος». Άνιση μεταχείριση μεταξύ του μεγαλοϊδιοκτήτη που είναι το Αεροδρόμιο Σπάτων και του μικροϊδιοκτήτη που είναι ο οικοπεδούχος της Αγ. Κυριακής Δήμου Σπάτων.
Κατά την συζήτηση του σχεδίου του ανωτέρω νόμου οι πιο κάτω αναφερόμενοι, κατά αλφαβητική σειρά, βουλευτές της Περιοχής μας, κκ. Ασπραδάκης Παντελής, Βλάχος Γεώργιος, Καντερές Νικόλαος και Μπούρας Αθανάσιος, τοποθετηθήκανε σθεναρά υπέρ του νόμιμου και δίκαιου αιτήματος των κατοίκων της Αγ. Κυριακής και των άλλων οικισμών του Δήμου Σπάτων που εντοπίζονται εντός του Κτήματος Βουρβά , και προσπάθησαν να αποδείξουν ότι οι αδιανέμητες εκτάσεις, οι φερόμενες ως κοινόχρηστες, δεν ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο αλλά είναι ιδιωτικές εκτάσεις. Και άλλοι βουλευτές, κατανόησαν το δίκαιο και νόμιμο αίτημά μας και εκδήλωσαν ενδιαφέρων και πρόθεση να το υποστηρίξουν. Άς ελπίσουμε ότι με τη νέα βουλή, θα λύσουμε το πρόβλημα του κτήματος Βουρβά.
 
Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και τους ευχόμαστε καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο προεκλογικό τους αγώνα και τους ευχόμαστε να είναι βουλευτές και στην επόμενη Βουλή
, για να συνεχίσουμε τον αγώνα από κοινού και να λύσουμε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες πολίτες πάνω από ενενήντα (90) χρόνια.

Ευχόμαστε σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση

Για το Σωματείο

Ο Πρόεδρος
Θεόδωρος Ν. Ντελής
Αριστείδου 13, Αγ. Κυριακή Δήμου Σπάτων,
Τ.Θ. : 6823, Τ.Κ. : 19009 (Ραφήνα), 
τηλ. : 22940 88140, κιν. : 6979393049

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου