Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Βασιλόπουλος: "Δήμαρχε εισηγείσαι ΚΕΛ χωρίς προδιαγραφές; Γιατί;"

"Πολιτική ήττα και παλινωδίες Βασιλόπουλου", χαρακτήρισε ο δήμαρχος Ρ-Π την αλλαγή στάσης του αντιπάλου του,κ. Βασιλόπουλου. Σε μια στιγμή τόσο κρίσιμη για τον τόπο και το πολύ σοβαρό
θέμα του αποχετευτικού δεν έχασε την ευκαιρία να "χτυπήσει" οποιονδήποτε έχει διαφορετική γνώμη από την δική του.

Ο κος Βασιλόπουλος απάντησε και ξεκαθάρισε την στάση του. Σας παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο:

«Η δημόσια τοποθέτησή μου στο ΔΣ για τη χωροθέτηση του ΚΕΛ ήταν ξεκάθαρη και απορώ γιατί ο κ. Δήμαρχος κάνει πως δεν την καταλαβαίνει. Συγκεκριμένα είπα ότι καλούμαστε να αποφασίσουμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα, χωρίς την επικαιροποιημένη μελέτη που ετοιμάζει η ΕΥΔΑΠ, χωρίς τη γνωμοδότηση από τη μελέτη που αναθέσαμε στο Πολυτεχνείο, χωρίς γραπτές δεσμεύσεις από τους αρμόδιους φορείς για το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά του έργου.

Τι ζήτησα; Να αναβληθεί το θέμα για μερικές ημέρες ώστε όταν επανέλθει να ξέρουμε τι ψηφίζουμε και να το ψηφίσουμε ομόφωνα. Και από αυτή την τοποθέτησή μου βγάλατε το συμπέρασμα ότι «τσαλακώνεται το τενχοκρατικό μου προφίλ»; Κάτι πηγαίνει πολύ στραβά κ. Δήμαρχε.

Ολόκληρη η τοποθέτησή μου στο https://youtu.be/Co8AWJIK4JQ.

Επίσης, αλήθεια, πώς μπορείτε να κατηγορείτε την παράταξή μου και εμένα για παλινωδίες; Να σας θυμίσω την ενεργό συμμετοχή σας στις τότε κινήσεις πολιτών κατά του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι και τις προεκλογικές σας υποσχέσεις ότι το Πλατύ Χωράφι δεν αποτελεί επιλογή. Να θυμίσω την τελική προεκλογική σας ομιλία όπου υποσχεθήκατε στον κόσμο λύση για την αποχέτευση στην Ψυτάλλεια ή σε νέα θέση; Να θυμίσω ότι υποσχεθήκατε προεκλογικά διαβούλευση με τον κόσμο πριν από κάθε λύση; Νομίζω δεν χρειάζεται γιατί σας τα θύμισαν πολύ παραστατικά στο ΔΣ οι εξαπατημένοι δημότες μας.

Κύριε Δήμαρχε, είναι φανερό ότι προεκλογικά είπατε όσα ψέματα χρειάζονταν ώστε να αποσπάσετε ψήφους και μετά ξαφνικά και χωρίς νέα στοιχεία, αλλάξατε εντελώς την άποψή σας.

Επίσης, είναι φανερό ότι προεκλογικά εμείς παρουσιάζαμε στο πρόγραμμά μας αναλυτικότατα τη λύση για τοπικό και ασφαλές ΚΕΛ, παρά το γεγονός ότι έτσι γνωρίζαμε ότι δυσαρεστούμε συμπολίτες μας. Όμως ήταν η ειλικρινής μας άποψη, που είχε προκύψει μετά από μελέτη για το θέμα της αποχέτευσης. Τη λύση που αυτή τη βλέπετε αναρτημένη και στο facebook μας (www.facebook.com/dynamianaptyxis).

Ενώ χαιρόμαστε που υιοθετήσατε τις προεκλογικές μας θέσεις, το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί στους 18 μήνες της θητείας σας δεν κάνατε τίποτα, ώστε να υπάρξουν μελέτες, προδιαγραφές και έγγραφες δεσμεύσεις από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Αντιθέτως, φέρατε ξαφνικά στο Δημοτικό Συμβούλιο μία εισήγηση που έλεγε να ψηφίσουμε «υπέρ της χωροθέτησης σύμφωνα με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής», απαξιώνοντας το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και καθιστώντας μας ουσιαστικά υποχείρια της κυβέρνησης.

Είναι πραγματικά κρίμα. Σας καλώ, τουλάχιστον από εδώ και πέρα, να προχωρήσουμε συνεργατικά ώστε να διασφαλίσουμε ένα σωστό έργο και ασφαλές έργο. »

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου