Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
14 Απριλίου 2016
Το θέμα της καταγγελίας του Σωματείου Εργαζομένων για τη συνεχιζόμενη, όπως αναφέρει το έγγραφο, ανάρμοστη συμπεριφορά του Αντιδημάρχου κ. Μπουρνούς, σε βάρος των υπαλλήλων
του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος.




Το έγγραφο αυτό αναφέρει ότι υπάρχουν συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες καταγγελίες από εργαζομένους για απρεπή συμπεριφορά, λεκτική και ψυχολογική βία, προσπάθεια τρομοκράτησης και εκβιασμού, σε όποιον τολμάει να εκφράσει τη γνώμη του ή την αντίρρησή του.
Το έγγραφο αυτό, αν και ανέφερε τους Δημοτικούς Συμβούλους ως αποδέκτες, ουδέποτε κοινοποιήθηκε σε αυτούς. Ο κ. Βασιλόπουλος αναζήτησε και έλαβε το έγγραφο επίσημα από το σωματείο εργαζομένων στις 29 Μαρτίου, ένα μήνα μετά την κατάθεσή του στον Δήμο.
Ο ίδιος ο κ. Μπουρνούς, απαντώντας στον κ. Βασιλόπουλο επιχείρησε να υποβαθμίσει την καταγγελία, λέγοντας ότι το θέμα είναι παλαιό και ότι δεν θα ακολουθήσει στην τακτική αυτή της μικροπολιτικής, ενώ άλλοι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής ανέφεραν ότι η καταγγελία έχει «αποσυρθεί» αδιαφορώντας προφανώς επιδεικτικά για τα περιστατικά που οδήγησαν στην καταγγελία αυτή.
Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, διότι υποβαθμίζει τις ανθρώπινες σχέσεις και δημιουργεί ρίξεις με τους υπαλλήλους του Δήμου μας, που αποτελούν την κινητήρια δύναμη για τη λειτουργία του Δήμου μας.
Τόσο σε ανθρώπινο, όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, είμαστε δίπλα στους εργαζομένους, προστατεύοντας τα δικαιώματά και την αξιοπρέπειά τους, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου