Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Η Mercedes επιμένει... diesel

Η Mercedes επιμένει... diesel
Παρά τα δημοσιεύματα ότι οι πετρελαιοκινητήρες δεν έχουν πολλά περιθώρια εξέλιξης και άρα θα εγκαταλειφθούν σύντομα από την αυτοκινητοβιομηχανία, η Daimler ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψει.
Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων, ο Πρόεδρος του γερμανικού ομίλου Dr. Ντίτερ Τσέτσε ανέφερε ότι θα επενδυθεί το ποσό των 2,6 δισ. ευρώ για τη νέα γενιά diesel.




Ο πρώτος νέος πετρελαιοκινητήρας της Mercedes έχει κωδική ονομασία OM 654 και θα κάνει πρεμιέρα στη νέα E-Class. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ομιλία του ο Zetsche, θα καταναλώνει σε μεικτό κύκλο λιγότερο από 4 lt/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 θα είναι χαμηλότερες κατά 13% σε σχέση με τους τωρινούς diesel της Mercedes.

«Στη Mercedes πιστεύουμε στους κινητήρες diesel και στις ικανότητες των μηχανολόγων μας. Τα οχήματα μας πληρούν τις προδιαγραφές που ισχύουν σε κάθε περιοχή του πλανήτη», δήλωσε ο Τσέτσε, διαψεύδοντας κατηγορηματικά δημοσιεύματα ότι η Mercedes εμπλέκεται σε παραποίηση των εκπομπών ρύπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου