Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Τι είπε ο Δήμαρχος Ραφήνας, Πικερμίου για το ΚΕΛ;

Στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 15ης Απριλίου 2016, που αφορούσε «Λήψη απόφασης περί έγκρισης της Χωροθέτησης Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων σύμφωνα με την απόφαση
της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής», ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης που έλαβε και πρώτος το λόγο ανέφερε :




– Κύριοι συνάδελφοι, θεωρώ ως Δήμαρχος αλλά και ως Δημοτική Αρχή ότι, θα έπρεπε να τεθεί το θέμα μέσα σε ένα πλαίσιο – αν θέλετε – περιορισμών και χρονικών ορίων που τίθεται, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε αποφάσεις, οι οποίες – θα έλεγα – ότι θα προσπαθούν να τείνουν προς δύο σημεία. 
Το ένα είναι το κεντρικό δηλαδή το κεντρικό , το μέγα πρόβλημα της αποχέτευσης για το Δήμο μας, το έχουμε συζητήσει επανειλημμένα και δεν θέλω να μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες, έτσι γραφικών – θα έλεγα εντός εισαγωγικών – σημείων, περιστάσεων, περιστατικών τα οποία συμβαίνουν στη πόλη με βόθρους να ξεχειλίζουν, το ένα  είναι αυτό – το τεράστιο αυτό θέμα έν έτει 2016 – και το άλλο είναι τα θέματα τα οποία για ενημέρωσή σας είχα βάλει και  μέσα στο φάκελο του συμβουλίου έτσι όπου θυμίζω είχαμε στις 15/10/2015 είχανε την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου το οποίο καταδίκασε την Ελλάδα για το συγκεκριμένο θέμα. 
Μια απόφαση η οποία ανα εξάμηνο, έτσι συζητείται και είναι ένα αντικείμενο αν θέλετε – να μην το πω διαπραγμάτευσης  – αλλά μιας διελκυνστίνδας μεταξύ του ελληνικού κράτους και των Ευρωπαίων εταίρων γι’ αυτή την παράβαση και τη μείωση του προστίμου ή όχι. 
Σε αυτό το πλαίσιο θυμίζω και σας το είχα βάλει ότι στις 30 Δεκ. 2015 απο την επιτροπή την Διυπουργική επιτροπή συντονισμού μεγάλων έργων υποδομής, η οποία έχει συντονιστή τον υπουργό Επικρατείας τον κ. Αλέξανδρο Φλαμπουράρη, είχε παρθεί μια απόφαση η οποία αναφερόταν σχετικά με τα έργα αποχέτευσης επεξεργασία λυμάτων των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων Αρτέμιδας είχε απορρίψει σχετικές προτάσεις δικές μας. Θυμίζω την απόφαση που είχαμε πάρει για τη θέση Λακαθέλλα κήποι …..
προχωρώ στη πρόταση στην οποία έχω να κάνω στο Δ.Σ για να ψηφίσουμε…ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ. 
Εδώ επειδή κάνω αυτή τη πρόταση που αναφέρεται – σας διαβάζω τη τελευταία κουβέντα – που αφορά τα έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας. Εάν το έθεσα δι’ αυτού του τρόπου , δεν ήταν ότι πάω να καθορίσω κάτι έξω από  μας ,  έτσι; Άλλωστε με ξέρετε οτι είμαι πολύ τυπικός σε αυτά τα πράγματα , αλλά το θέμα έτσι είχε τεθεί στη διυπουργική. < ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ , ΟΤΙ ΞΕΡΕΙς ΚΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ Α ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ . Το θέμα επιγραφόταν δι’ αυτού του τρόπου και αυτός είναι ο λόγος που αναφέρω στη πρότασή μου, έτσι, το συγκεκριμένο. Αυτά ήθελα να πω κύριε Πρόεδρε. Θεωρώ ότι στη πορεία θα μας δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουμε και άλλα αν χρειαστεί 

www.rpn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου