Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «Πρόσφυγες, μια ιστορία που δεν τελειώνει»

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Μ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΓΕΡΑΚΑ - ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ - ΠΑΙΑΝΙΑΣ Κ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Ν. Μανιός, Κ. Κούνεβα και Χρ. Λουκάς συζήτησαν με τους πολίτες για τους ουσιαστικές πηγές του προβλήματος τους τρόπους αντιμετώπισης και την τεράστια συμβολή της κοινωνίας αλληλεγγύης στη χώρα μας.
Η συγκινητική παρέμβαση στη συζήτηση της Σύριας Oυαχίντα Μασλέμ αποτέλεσε, ένα ηχηρό μήνυμα ώστε να αναδειχθεί το θέμα των προσφύγων και των αναγκών τους στην τοπική κοινωνία.




Μοναδική παραφωνία η προσπάθεια 15 περίπου ατόμων να ματαιώσουν την εκδήλωση με βίαιο τρόπο και πρακτικές που θυμίζουν μαύρες μέρες. Αν φανταστεί κάποιος, «αντιδράσεις» (ειδικά για εκδηλώσεις συμπαράστασης στους πρόσφυγες) θα τις περίμενε από ότι πιο ακροδεξιό και ξενόφοβο.
Οι «αντιδράσεις» όμως, ήρθαν από αυτούς που επίμονα ψάχνουν τον φανταστικό εχθρό στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Οι καρικατούρες της «αριστερής αυθεντίας» δεν κατάφεραν και πολλά. Εκτός ίσως από την δοκιμασία της υπομονής μας.
 Τους ξέρουμε και μας ξέρουν με τα μικρά μας ονόματα. Οι επιθέσεις ακόμα και σε γυναίκες, η αρπαγή κινητών και τα ύπουλα χτυπήματα μπορεί νααποτελούν για κάποιους, δείγμα πολιτικής πρότασης, που όμως δεν έχει σχέση με την Αριστερά. Καθένας προσπαθεί να καταθέσει την πολιτική του πρόταση στην κοινωνία με όποιο τρόπο μπορεί, αρκεί να έχει μία τέτοια.
Η συγκρότηση «μετώπων αντίδρασης», όπως είναι φυσικό,πέφτει στο κενό του περιεχομένου της.Σταθήκαμε αντίθετοι με το σχηματισμό δικογραφίας για όσους μας επιτέθηκαν αναίτια και αυτό αποτελεί πολιτική μας επιλογή.
Ας μην κάνουν όμως το λάθος κάποιοι να ερμηνεύσουν αυτή τη στάση ως αδυναμία. Η αντιμετώπιση του προσφυγικού, έχει μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά της. Συχνά τα προβλήματα των κατατρεγμένων θα μας ξεπερνούν.
Με σύμμαχο την κοινωνία, θα επιμείνουμε να θέτουμε την προσπάθεια στήριξης αυτών των ανθρώπων, πρώτα και πάνω από θλιβερές προσπάθειες εκφοβισμού, τις οποίες και να αντιμετωπίσουμε μπορούμε, αλλά και να τις ακυρώσουμε στην συνείδηση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου