Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Αιφνιδιαστικό μπλοκάρισμα της Apple στην Κίνα

Αιφνιδιαστικό μπλοκάρισμα της Apple στην Κίνα
Η κυβέρνηση της χώρας «κατέβασε» τα iTunes και iBooks δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στους χρήστες και στην εταιρία
Τα προβλήματα που ανέκυψαν χθες για την Apple στην αγορά της Κίνας, την δεύτερη πιο σημαντική για την εταιρία μετά τις ΗΠΑ, είναι πραγματικά πρωτοφανή για τον γίγαντα των κινητών.




Η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά να μπλοκάρει τις ιντερνετικές υπηρεσίες της εταιρίας, το iTunes και το iBooks προκαλώντας απίστευτη αναστάτωση τόσο στους χρήστες των τηλεφώνων όσο και στην ίδια την εταιρία.
Παρά το γεγονός ότι και οι δύο δημοφιλείς συνδρομητικές υπηρεσίες είχαν πάρει άδεια από τις κινεζικές αρχές, χθες η αρμόδια υπηρεσία για της τηλεπικοινωνίες και τα ΜΜΕ αποφάσισε να αναστείλει την λειτουργία τους στην αγορά της χώρας.

Η ίδια η Apple σε σημερινή της δήλωση εκφράζει την ελπίδα ότι οι υπηρεσίες της θα επανέλθουν «το συντομότερο δυνατό» χωρίς όμως να κάνει λόγο για τα αίτια τα οποία οδήγησαν στο μπλοκάρισμά τους.

Η ρυθμιστική αρχή ραδιοτηλεόρασης της Κίνας έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στο διαδίκτυο, το οποίο όμως ρυθμίζεται και από άλλες άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες και υπουργεία. Κάτι που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα, η απόφαση για το κλείσιμο των υπηρεσιών της Apple έχει να κάνει με διαφορές μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων.

Όπως και να έχει όμως η ζημιά για την Apple και το κύρος της είναι τεράστιο, ιδίως αν συνυπολογιστεί ότι η αγορά της Κίνας δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη αλλά και η πιο κρίσιμη για την αμερικάνικη εταιρία αυτό τον καιρό, μετά την παρουσίαση του νέου iPhone SE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου