Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ρώσος πρώην κατάδικος έγινε μεγαλοτραπεζίτης στην Κριμαία

Ρώσος πρώην κατάδικος έγινε μεγαλοτραπεζίτης στην Κριμαία
Ο Yevgeny Dvoskin λέει κι ο ίδιος πως "δεν είναι άγγελος".
Όπως αναφέρει, γνωρίζει πολύ καλά τα κόλπα του ξεπλύματος χρήματος. Ο ίδιος εκδιώχθηκε από τις ΗΠΑ μετά από τις καταδικαστέες αποφάσεις εναντίον του.
Ο ίδιος έχει εργαστεί και ως σύμβουλος του υπόπτου που φέρεται πως δηλητηρίασε τον Alexander Litvinenko στο Λονδίνο.




Αλλά, υπογραμμίζει, τίποτα από αυτά δεν συγκρίνεται με την επιτυχία που είχε στον τραπεζικό τομέα μίας καινούρια ρωσικής περιοχής, της Κριμαίας.
Από τη στιγμή που η Genbank άνοιξε τις πόρτες της στην Κριμαία, μόλις δύο εβδομάδες από την ένωσή της με τη Ρωσία, η τράπεζα έχει επεκταθεί στα 175 καταστήματα και έχει γίνει η δεύτερη της περιοχής. Ο Dvoskin αναφέρει πως οι ευκαιρίες στην Κριμαία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.
Οι αρχές και τα συγκεκριμένα στελέχη που τον βοήθησαν υποδεικνύουν την σχέση που έχει με το βαθύ οικονομικό σύστημα της Ρωσίας.
Οι κριτικοί του αναφέρουν πως ο Dvoskin είναι ένα από τα πιόνια της obnalichka, την μπίζνα δισεκατομμυρίων που κινεί την μαύρη αγορά. Οι ίδιο αναφέρουν πως ο Dvoskin απολαμβάνει συμβιωτική σχέση με τις υπηρεσίες της χώρας, εξ'ού και οι διασυνδέσεις του με υψηλόβαθμα στελέχη.
Ο ίδιος, πάντως, υπογραμμίζει πως δεν έχει καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα στη Ρωσία, και αρνήθηκε τις υποθέσεις για την obnalichka.
O Dvoskin μετακόμισε στην Οδησσό το 1977 με το όνομα Eugene Slusker, ως μέρος των εβραίων μεταναστών εκείνου του καιρού. Ο ίδιος αναφέρει πως η οικογένειά του τα βρήκε δύσκολα στο Brighton Beach του Brooklyn και στο Bronx.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου