Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Μυστήριο με την αγορά πέντε δελφινιών από το ρωσικό ναυτικό

Μυστήριο με την αγορά πέντε δελφινιών από το ρωσικό ναυτικό
Η Μόσχα αρνείται να αποκαλύψει τον «ρόλο» για τον οποίο προορίζει τα πέντε ρινοδέλφινα - Τα εν λόγω θηλαστικά μπορούν να εκπαιδευτούν ως ανιχνευτές ναρκών και πυραύλων
Είκοσι έξι χιλιάδες δολάρια δαπάνησε το ρωσικό ναυτικό για να αποκτήσει πέντε δελφίνια, τα οποία όμως, δεν έχει ανακοινώσει με ποιόν ακριβώς τρόπο πρόκειται να τα αξιοποιήσει. Πίσω από το σχέδιο αξιοποίησης των δυνατοτήτων των πιο έξυπνων θηλαστικών του πλανήτη, βρίσκεται ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.




Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα New York Daily News, το ρωσικό ναυτικό έθεσε σε μειοδοτικό διαγωνισμό την αγορά πέντε δελφινιών. Ο μόνος φορέας που ανταποκρίθηκε ήταν το «Δελφινάριο της Μόσχας» το οποίο έδωσε τελικά τρία αρσενικά και δύο θηλυκά δελφίνια, ηλικίας 3 έως 5 ετών. Η κυβέρνηση της Μόσχας αγόρασε τα δελφίνια έναντι 26 χιλιάδων δολαρίων. Τα πέντε δελφίνια θα παραδοθούν στο κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης δελφινιών στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

Υπενθυμίζεται ότι, η χρήση των δελφινιών για στρατιωτικούς λόγους ήταν συνήθως πρακτική των ΗΠΑ αλλά και της ΕΣΣΔ, ιδιαίτερα κατά την δεκαετία του ' 60 με τις δύο υπερδυνάμεις να τα εκπαιδεύουν ως ανιχνευτές ναρκών και πυραύλων. Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός αρνήθηκε να διευκρινίσει το ρόλο των πέντε δελφινιών.

Τα θηλαστικά αυτά είναι ρινοδέλφινα και με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι κατάσκοποι. Mε την εξαιρετική τους ακοή μπορούν να ανιχνεύσουν υποβρύχιες νάρκες ή δύτες σαμποτέρ ή ακόμη και να εντοπίσουν τη θέση εχθρικών υποβρυχίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρωσικό ναυτικό είχε θέσει αυστηρά κριτήρια για τα δελφίνια-στρατιώτες που θα καταταγούν. Θα πρέπει να είναι νεαρής ηλικίας, να μην έχουν κανένα απολύτως σημάδι στο δέρμα τους και να έχουν τέλεια δόντια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου