Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

O ΣΠΑΠ πραγματοποιεί καθαρισμούς περιαστικών περιοχών σε Παλλήνη, Γέρακα, Σπάτα,

spap_katharismoi_xorta
Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) πραγματοποιεί καθαρισμούς ξερών χόρτων σε περιαστικές και κατοικημένες περιοχές των Δήμων Μελών του από 20 Απριλίου έως 20 Ιουνίου.
Η δράση ξεκίνησε στις 19 Απριλίου, αφού την προηγουμένη υπήρξε εκπαίδευση των εργαζομένων που συμμετέχουν σε αυτή.




Την πρώτη εβδομάδα οι εργαζόμενοι του ΣΠΑΠ καθάρισαν περιοχές στα Βριλήσσια, τη δεύτερη εβδομάδα σε περιοχή της δημοτικής κοινότητας Γέρακα, του Δήμου Παλλήνης, την τρίτη εβδομάδα στην Νταού Πεντέλης, πέριξ της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος – ΤΑΩ και κατόπιν θα συνεχίσουν με καθαρισμούς στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας.

Κατά τη διάρκεια της δράσεων, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου Βλάσσης Σιώμος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε σε αυτές λέγοντας:
«Ξεκινάμε σήμερα μια σειρά από καθημερινές δράσεις με στόχο των καθαρισμό όσο το δυνατόν περισσότερων περιοχών στους Δήμους Μέλη μας. Αυτές οι δράσεις αποτελούν πάγια τακτική του ΣΠΑΠ και εντάσσονται στη διαρκή μέριμνά μας για την παροχή βοήθειας στους Δήμους Μέλη μας, όταν τη χρειάζονται. Για εμάς στον ΣΠΑΠ, δεν υπάρχει διάκριση σε βουνό και περιαστικό πράσινο. Το περιβάλλον έχει ανάγκη τη φροντίδα μας και την προστασία μας τόσο στον ορεινό όγκο του Πεντελικού, όσο και σε περιοχές με άλση, πάρκα, αλλά και οικόπεδα μέσα στις πόλεις που ζούμε.

Οι δράσεις αυτές που πραγματοποιούμε γίνονται κάθε χρόνο και έχουν ιδιαίτερη σημασία κυρίως από πλευράς πρόληψης ενόψει του καλοκαιριού και της ανάγκης για λήψη όλων εκείνων των μέτρων που θα αποτρέψουν το ενδεχόμενο εκδήλωσης κάποιου δυσάρεστου συμβάντος πυρκαγιάς, τόσο κοντά στον αστικό ιστό.
Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε ανάλογες δράσεις στους Δήμους Μέλη μας, βοηθώντας στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και αναβάθμιση του πρασίνου των Δήμων του Πεντελικού».

www.irafina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου