Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Απίστευτο: Η καρέκλα που γράφτηκε ο Χάρι Πότερ πωλήθηκε για 384.000 δολάρια

Απίστευτο: Η καρέκλα που γράφτηκε ο Χάρι Πότερ πωλήθηκε για 384.000 δολάρια
Η καρέκλα που χρησιμοποιούσε η J.F. Rowling κατά την διάρκεια της συγγραφής δύο από τα βιβλία της σειράς του Χάρι Πότερ πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Αν κάποια στιγμή στη ζωή σας αναρωτηθήκατε σε ποια καρέκλα καθόταν η συγγραφέας του Χάρι Πότερ και πόσο μπορεί να κοστίζει αυτό το έπιπλο σήμερα, είστε τυχεροί γιατί έχετε πλέον την απάντηση: 394.000 δολάρια!




Το απίστευτο αυτό ποσό έπιασε σε πλειστηριασμό που έγινε στη Νέα Υόρκη η καρέκλα της J.F. Rowling, πάνω στην οποία η συγγραφέας είχε γράψει δύο από τα βιβλία της πασίγνωστης σειράς του Χάρι Πότερ.

Πρόκειται για μία ξύλινη καρέκλα με μία λουλουδάτη διακόσμηση η οποία πάντως έχει γραμμένο επάνω της με τον γραφικό χαρακτήρα της συγγραφέως «Έγραψα τον Χάρι Πότερ ενώ καθόμουν σε αυτό την καρέκλα». Η εν λόγω καρέκλα προερχόταν από την κουζίνα της κυρίας Rowling, την οποία μετά το τέλος της συγγραφής των βιβλίων την είχε δώσει σε μία φτωχή μητέρα που ζούσε μόνη στην Σκωτία.

Την καρέκλα την είχε αγοράσει ο επιχειρηματίας Gerald Gray το 2009 για 29.000 δολάρια και την έβγαλε σε πλειστηριασμό την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη. Ο αγοραστής θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

Ο Gray δήλωσε ότι ελπίζει η καρέκλα να μπει σε κάποιο μουσείο ή σε ένα από τα αξιοθέατα σχετικά με τον Χάρι Πότερ. Επίσης δήλωσε ότι θα δώσε ένα 10% από το ποσό στο φιλανθρωπικό κέντρο για τα παιδιά που έχει ιδρύσει η Rowling.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου