Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Πώς ένας 28χρονος έκανε το χόμπι του μια επιχείρηση με κέρδη πάνω από $200.000 το μήνα

Πώς ένας 28χρονος έκανε το χόμπι του μια επιχείρηση που κερδίζει πάνω από $200.000 το μήνα
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που συνέβη ποτέ στον Dan Faggella ήταν ότι κατέρρευσε η οροφή του γυμναστηρίου του.
Ο τότε 25χρονος είχε φτιάξει τη δική του επιχείρηση στη γενέτειρά του στο Wakefield στο Ρόουντ Άιλαντ: ένα γυμναστήριο πολεμικών τεχνών εστιάζοντας στην ειδικότητά του, το βραζιλιάνικο Jiu Jitsu.




«Ήμουν 17 ετών όταν έμαθα βραζιλιάνικο jitsu jiu και πραγματικά ερωτεύτηκα αυτήν την πολεμική τέχνη», λέει ο Faggella.
Όταν το στούντιο του δασκάλου του έκλεισε, χρησιμοποίησε τα χρήματα που είχε κερδίσει από τη διδασκαλία ιδιαίτερων μαθημάτων σε μια τοπική παραλία για να ανοίξει το δικό του στούντιο. Και ενώ αρχικά νοίκιασε ένα χώρο 500 τετραγωνικών ποδιών κατέληξε να έχει ένα δικό του χώρο 2.500 τετραγωνικών ποδιών.
dan-faggella-2-1
Την ίδια στιγμή, ο ίδιος χρησιμοποιούσε τα κέρδη από το στούντιο για να συνεχίσει κάτι πολύ διαφορετικό: ένα μονοετές πρόγραμμα στην Θετική Ψυχολογία (ΠΠΜΑ) στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, με επικεφαλής τον Martin Seligman, διάσημο συγγραφέα και ειδικό της θετικής ψυχολογίας.
Για το πτυχίο του, ο Faggella έπρεπε να είναι στη Φιλαδέλφεια, μια απόσταση πέντε έως επτά ωρών με το αυτοκίνητο ανάλογα με την κίνηση, περίπου μία φορά το μήνα.
Δούλευε απίστευτα πολλές ώρες και κοιμόταν ελάχιστα.
Στην πραγματικότητα, το πτυχίο του και η επιχείρησή του ήταν στενά συνδεδεμένες και μάλιστα έμελλε να συνδεθούν περισσότερο. Μέρος της μελέτης του ήταν γύρω από την εφαρμογή της ψυχολογίας σε «μη-βελτιωτικά άκρα».
«Όλες μου οι μελέτες ήταν σχετικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την ψυχολογία και την γνωσιακή επιστήμη για το πώς μπορούμε να αναπτύξουμε δεξιότητες, ιδιαίτερα εφαρμοζόμενες στις πολεμικές τέχνες», ανέφερε ο ίδιος.
Ήταν τότε που κατέρρευσε η στέγη.
«Ξόδεψα τις οικονομίες μιας ζωής για να επεκτείνω το γυμναστήριο. Το ανακαίνισα μόνος μου και στη συνέχεια... έγινε μια μερική κατάρρευση της οροφής, που οριακά δεν κατέστρεψε τα πάντα», θυμάται. «Συνειδητοποίησα ότι ήρθα πολύ κοντά στην πτώχευση και ότι θα έπρεπε πιθανώς να κάνω κάτι άλλο».
Αρχικά αναζήτησε έναν τρόπο να αναβαθμίσει τη διδασκαλία του πέρα από το Wakefield και ξεκίνησε να κάνει online μαθήματα χρησιμοποιώντας υλικό από τους αγώνες του, σεμινάρια και μαθήματα για να προσελκύσει ένα ευρύτερο ακροατήριο.
http://static6.businessinsider.com/image/5703e51e8b987d0d51133321-1200-924/dan-faggella-tedx.jpg
Ο Faggella πούλησε το γυμναστήριο του τον Μάιο του 2013 και κινήθηκε προς την περιοχή της Βοστώνης για να επικεντρωθεί στην επέκταση της μιας online επιχείρησης, ονομαζόμενης Science of Skill. Πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα στο Κέντρο Καινοτομίας στο MIT, θέτοντας τις βάσεις για αυτό που η επιχείρησή του έχει γίνει σήμερα: μια πηγή για online φυσική κατάσταση και προγραμμάτων σπουδών αυτοάμυνας και προϊόντα, προσφέροντας τα πάντα, μέχρι και DVD με παρουσίαση αναδίπλωσης μαχαιριών.
Μετά από έξι μήνες, η online επιχείρησή του κέρδιζε περίπου 20.000 δολ. το μήνα, πολλά περισσότερα από όσα έβγαζε για 4 χρόνια το γυμναστήριο του.
Τώρα, η επιχείρηση κερδίζει περίπου 230.000 δολ. το μήνα σε έσοδα. Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας του Faggella προέρχεται από επαναλαμβανόμενες συνδρομές.
http://www.virginiabeach-mma.com/wp-content/uploads/2011/07/IMG_0563.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου