Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΓΟΡΓΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟ ΚΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ-Α Άννα Ραφτοπούλου και Χρήστος Τσαντίλας όρθιοι στο ακροατήριο (ΦΩΤΟ: kirkinews.gr )
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ-Α Άννα Ραφτοπούλου και Χρήστος Τσαντίλας όρθιοι στο ακροατήριο / (ΦΩΤΟ: kirkinews.gr )
απο ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ
Ενώ στη σημερινή (15 Απριλίου) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου συζητούν, (χωρίς να αποφευχθούν οι συνήθεις αψιμαχίες με τους  υποστηριχτές
της λύσης Ψυττάλειας), για τη λήψη απόφασης περί έγκρισης της Χωροθέτησης Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων σύμφωνα με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής, δηλαδή για ΚΕΛ στη θέση Πλατύ Χωράφι, το έργο έχει ήδη δρομολογηθεί απ’ την ΕΥΔΑΠ με την ευλογία της κυβέρνησης και προχωρά με γοργούς ρυθμούς σύμφωνα με τα υφιστάμενα χρονοδιαγράμματα.




Όπως μας πληροφόρησε ο δημοτικός σύμβουλος Σπάτων-Αρτέμιδας κ. Χρήστος Τσαντίλας που ήταν παρών, χθες έγιναν δύο συναντήσεις για το επίμαχο θέμα με το Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης & Παραγωγής έργων της ΕΥΔΑΠ κ. Κωνσταντίνο Βουγιουκλάκη και τον τεχνικό σύμβουλο σε ζητήματα έργων αποχέτευσης κ. Σωτηρόπουλο.
Στη μία συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του συλλόγου μηχανικών απ’ τα Σπάτα και τη Ραφήνα, στους οποίους επιδείχτηκαν χάρτες και τεχνικές προδιαγραφές του εν λόγω έργου, ενώ παράλληλα πήραν τη διαβεβαίωση καθώς το έργο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ήδη έχουμε αναρτήσει στο άρθρο μας ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΚΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ Ρ-Π & Σ-Α ώστε η δημοπράτηση του έργου να γίνει το φθινόπωρο, ότι θα συμμετέχουν στη επίβλεψη του έργου μηχανικοί των Τεχνικών Υπηρεσιών των δύο δήμων.
Στην άλλη συνάντηση συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας που πήγαν να ενημερωθούν κι έφυγαν προβληματισμένοι καθώς όπως μας πληροφόρησαν οι υπεύθυνοι της ΕΥΔΑΠ τους είπαν ότι ο δήμαρχος Σ-Α συζητά μαζί τους για ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα στο δημοτικό συμβούλιο.
Μετά από αυτές τις έγκυρες πληροφορίες δεν υπήρχε νόημα να παραμείνουμε περισσότερο στη συνεδρίαση ακούγοντας για πράγματα που στη πραγματικότητα δεν υπάρχουν, όπως η εμμονή με τη Ψυττάλεια ή με το ότι δεν υπάρχουν προμελέτες και χάρτες χωροθεσίας.
Για άλλη μια φορά βέβαια στο ακροατήριο είδαμε αρκετούς υπέρμαχους της Ψυττάλειας με το σχετικό απλωμένο πανό της άποψής τους, που διατήρησαν ωστόσο μια πιο ήπια στάση απ’ ότι συνήθως, το συμπαραστάτη του δημότη Σ-Α κ. Ποθουλάκη, παρότι σαφώς η συμμετοχή ήταν πολύ μικρότερη από άλλες φορές.
Παρόντες ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Σ-Α κ. Γιώργος Μπέκας όπως κι οι δημοτικοί σύμβουλοι του όμορου δήμου κες Άννα Ραφτοπούλου και Ελένη Φράγκου και κοι Χρήστος Τσαντίλας, Δημήτρης Στάμου, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σπάτων, όπως κι ο πρώην δήμαρχος Αρτέμιδας κ. Γιώργος Κασίμης. Επίσης εκπρόσωποι συλλόγων απ’ τη Ραφήνα, το Πικέρμι και την Αρτέμιδα, όπως κι ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ραφήνας-Πικερμίου κ. Θανάσης Χαλιώτης.
Μετά απ’ όσα μάθαμε για την πρόοδο του έργου, απορία μας παραμένει αν ο δήμαρχος Ρ-Π κ. Πιστικίδης ήξερε κι αν ήξερε, πράγμα μάλλον βέβαιο, γιατί δεν ανέφερε απ’ την αρχή τις εξελίξεις, παρά άφησε να εξελιχθεί μια συζήτηση με τον κ. Φαφούτη και την κ. Τόκα να αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, προμελέτες, χάρτες κλπ., για το έργο;      

www.kirkinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου