Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ: Ζήτησε από τη γυναίκα του να τον θάψει με όλα του τα χρήματα – Δείτε όμως τι έκανε η Χήρα…

H Mάγια Αγγέλου, συνήθιζε να λέει πως οι άνθρωποι, θα ξεχάσουν τι είπες, αλλά δεν θα ξεχάσουν ποτέ πώς τους έκανες να νιώσουν…
Πάνω σε αυτή την σκέψη, όλοι μας κάνουμε πράγματα προκειμένου να αφήσουμε τις όσο το δυνατόν θετικότερες εντυπώσεις, στους ανθρώπους που περνάνε από την ζωή μας.




Δυστυχώς όμως δεν τα καταφέρνουμε πάντα, όπως δεν τα καταφέρνουν πάντα και οι άλλοι να αφήνουν θετικό αντίκτυπο στην ζωή μας. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και την καλοπέρασή τους, τις δικές τους ανάγκες και τις δικές του απαιτήσεις, χωρίς να σκέφτονται τις επιπτώσεις των λόγων και των πράξεών τους στις ζωές των άλλων. Μια τέτοια ιστορία, είναι και αυτή εδώ.

Μια γυναίκα, που τώρα πια έχει χάσει τον σύζυγό της, έζησε τις τελευταίες του στιγμές βιώνοντας για ακόμα μια φορά την απογοήτευση από την συμπεριφορά του. Εκείνος ήταν ένας άνθρωπος που όλη του την ζωή την πέρασε δουλεύοντας και βγάζοντας χρήματα.

Όχι για να τα χαρεί, όχι για να τα απολαύσει, αλλά για να τα κρατάει, να τα φυλάει και να χτίζει μια περιουσία. Έτσι λοιπόν όπως έζησε, έτσι θέλησε να φύγει και από της ζωή κι όταν αρρώστησε κι έφτανε στο τέλος του, ζήτησε από την γυναίκα του να του υποσχεθεί πως θα του εκπληρώσει μια τελευταία επιθυμία. Ο άνθρωπος αυτός, πέρασε όλη του την ζωή αγαπώντας το χρήμα κι έτσι ακριβώς θέλησε και να φύγει από την ζωή. Με την μεγάλη του αγάπη, το χρήμα!



Η τελευταία του επιθυμία λοιπόν, όπως την εξέφρασε στην γυναίκα του, ήταν να ταφεί με όλα του τα χρήματα, τα οποία θα έπρεπε να τοποθετηθούν μέσα στην κάσα! Γιατί κάποιοι πιστεύουν πως η μετά θάνατον ζωή… εξαγοράζεται! Η γυναίκα του, του υποσχέθηκε πως θα φρόντιζε την επιθυμία του και δεν θα το αμελούσε. Όταν εκείνος έφυγε από την ζωή, εκείνη στάθηκε δίπλα στο φέρετρο όπως κάθε χήρα.



Την συνόδευε η καλύτερή της φίλη και όταν τελείωσε η τελετή και ετοιμάζονταν για την ταφή, ζήτησε λίγο χρόνο. Πήρε ένα κουτί από παπούτσια που είχε μαζί της και το τοποθέτησε στο φέρετρο. Το φέρετρο έκλεισε και προχώρησαν στην ταφή. Η φίλη της χήρας, σοκαρισμένη ρώτησε αν τυχόν και είχε εκτελέσει η φίλη της την επιθυμία του τσιγκούνη εκλειπόντα και με μεγάλη της απογοήτευση άκουσε πως η χήρα, είχε ακολουθήσει την τελευταία επιθυμία του συζύγου της.



Σοκαρισμένη η φίλη της ρώτησε ξανά, για να πάρει την χαμογελαστή απάντηση της χήρας “Είμαι καλή Χριστιανή και δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς. Έτσι έβαλα τα χρήματα στο λογαριασμό μου και του έκοψα μια επιταγή για όλο το ποσό” Γιατί το πώς θα κάνεις έναν άνθρωπο να νιώσει, όχι απλά δεν θα το ξεχάσει ποτέ, αλλά δεν θα έχει και κανέναν ενδοιασμό να το ανταποδώσει ευθέως…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου