Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΡΟΦΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ!

Ξεκινούν οι αιτήσεις στους δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς για τη νέα περίοδο (από 20 Μαΐου έως και 15 Ιουνίου). Γνωρίζουμε, με βάση και την περσινή εμπειρία, ότι με τη
συνεχιζόμενη πολιτική υποβάθμισης, συρρίκνωσης και κατάργησης των δημόσιων δομών και υπηρεσιών και τις απολύσεις προσωπικού, εκατοντάδες οικογένειες θα βάλουν πάλι το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα τροφεία των παιδικών σταθμών, τα οποία οι περισσότεροι γονείς προσπαθούν με τεράστιες δυσκολίες να εξασφαλίσουν, αφού η ανεργία και η ανασφάλεια, η βαριά φορολογία και τα χαράτσια, η επίθεση στους μισθούς ματώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά
 




Αυτό επιβεβαιώθηκε και σε προηγούμενο ΔΣ (13/4) από την ίδια την Δημοτική Αρχή που σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης απάντησε ότι τροφεία θα καταβάλλουν οι γονείς για περίπου 120 παιδιά στο Δήμο μας.
Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική, χτυπά τις λαϊκές οικογένειες με άνεργους και χαμηλόμισθούς γονείς, όπως επισήμανε και ο Σύλλογος Γονέων των Παιδικών σταθμών Αρτέμιδας, που παρευρέθηκε στο ΔΣ και έθεσε το αίτημα να μην επιβαρύνονται οι γονείς φτωχών οικογενειών με το βάρος των τροφείων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε ότι η Δημοτική Αρχή ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτή την πολιτική της υποχρηματοδότησης, των ελλείψεων, των ολιγόμηνων συμβάσεων για τους εργαζόμενους και των τροφείων. Προσαρμόζεται στην κυβερνητική γραμμή που επιβάλλει και στο Δήμο τα διαρκή Μνημόνια της ΕΕ και του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζόμενων. Δεν συγκρούεται, δεν αμφισβητεί μια πολιτική που κάνει συνεχώς «σκόντο» στις ανάγκες των παιδιών για δωρεάν παιδικούς σταθμούς με επαρκές παιδαγωγικό προσωπικό και υλικό, με κατάλληλες υποδομές και διατροφή.
Μαζί της συμπορεύθηκαν και οι παρατάξεις της μείζονος Αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για τα τροφεία στους Παιδικούς σταθμούς.
Ως εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης αναδείξαμε την ανάγκη ο λαός να βγάλει συμπεράσματα, να αλλάξει το συσχετισμό δυνάμεων μέσα στο κίνημα και στις Τοπικές Διοικήσεις. Να παλέψει για μια γραμμή πάλης με άξονα τις λαϊκές ανάγκες, όπως αυτή που αναδείχτηκε και με την παρέμβαση των Δήμαρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (Πάτρας, Ικαρίας, Καισαριανής, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου) προς τον Υπουργό Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ, με την οποία κατήγγειλαν το «ανεπίτρεπτο καθεστώς  που δυστυχώς έχει γίνει ο κανόνας  λειτουργίας  των παιδικών σταθμών  τα τελευταία χρόνια» και απαίτησαν από την κυβέρνηση:
  • να διασφαλίσει με όλα τα αναγκαία μέτρα την λειτουργιά των παιδικών σταθμών.
  • Να ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες για την έγκαιρη  πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
  • Να στηρίξει  με μεταφορά  κονδυλίων την  δυνατότητα κάλυψης όλων των αιτήσεων που γίνονται στους δήμους ,  χωρίς οι γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη.
Ζήτησαν συγχρόνως από την ΚΕΔΕ να πάρει τώρα όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για αυτό το καίριο λαϊκό πρόβλημα. Να οργανώσει μαζική παράσταση δημάρχων και δημοτικών  αρχών στο υπ. Εσωτερικών.  Κάλεσαν επίσης τις δημοτικές αρχές να μην συναινέσουν στην καθήλωση των αναγκών του λαού μας, να συνδράμουν την αγωνία και τον αγώνα τους.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων – Αρτέμιδας καλούμε το λαό της περιοχής, τους συλλόγους γονέων να συνεχίσουν την προσπάθεια τους για την υλοποίηση δίκαιων αιτημάτων και διεκδικήσεων.
Σε αυτά τα πλαίσια, καταθέσαμε και στο ΔΣ πλαίσιο αιτημάτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες :
  • Άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους για να αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση.
  • Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς.
  • Να μην κλείσει κανένας σταθμός. Να δημιουργηθούν νέοι, όπου δεν επαρκούν.
  • Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου