Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Χρήστος Μαρλαντής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο με τα Αλυσοπρίονα»

Έχω συνειδητοποιήσει πλέον, μετά από τόσο καιρό, ότι τα Δημοτικό Συμβούλια γίνονται για το καλό ορισμένων δημοτών και όχι για το καλό του Δήμου. Γίνονται για το συμφέρον ορισμένων ανθρώπων που θα γεμίζουν τον κάδο του Δημάρχου με ψήφους και όχι για την ευημερία της πόλης.
Παραβρέθηκα, πρόσφατα, σε ένα τέτοιο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο περιελάμβανε αποφάσεις για ποσά της τάξεως του μισού εκατομμυρίου Ευρώ, που τα διαχειρίζονται λες και μιλάμε για στραγάλια, αποφάσεις που, όπως
πάντα, παίρνονται στο πόδι με προφάσεις νομικίστικες.




Αφού ο δήμαρχος και το προεδρείο μας εξήγησαν και σε αυτή την συνεδρίαση, όπως και στις προηγούμενες, ότι μοχθούν για να βρουν λύση για το αποχετευτικό, για το βιοποριστικό, για το πόσο μεγάλος σε όγκο είναι ο Δήμος μας και πόσο δύσκολο τους είναι να τον διαχειριστούν, πόσο τεράστια έκταση έχει και πόσο λίγα έσοδα, λες και τον πίεσε κάποιος και τον έβαλε με το ζόρι να διοικήσει έναν δήμο που του ήταν άγνωστος, κατέληξε να αρχίσει να μας "κλαίγεται" και να προσπαθεί να μας εξηγήσει γιατί πρέπει κάποια ποσά που έχουν καταβληθεί στον Δήμο μας να επιστραφούν στην Περιφέρεια και πόσο πολύ τους έχει αδικήσει η Κεντρική Διοίκηση.
Αφού τελείωσε, λοιπόν, αυτή η μικρή "παράσταση", άρχισαν να εξετάζονται τα θέματα που ήταν για ψήφιση και φτάσαμε σε ένα θέμα που αν δεν επαναλαμβανόταν 10η φορά, θα έλεγα ότι ήταν κωμωδία. Αν δεν διανύαμε, σαν Έλληνες,  μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο θα μπορούσε να μου φανεί σαν ένα χαριτωμένο αστείο, μια βλακιούλα αλλά το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται τόσο συχνά έχει καταντήσει εξοργιστικά ενοχλητική και έχει φτάσει πλέον σε σημείο αθλιότητας.
Και εξηγούμαι:
Για πολλοστή φορά ο "Αντιδήμαρχος", Αντώνης Τούντας, έφερε ένα θέμα "κοπής δένδρου". Έχουν κόψει ήδη καμιά τριανταριά δένδρα στην περιοχή μας, υγιέστατα πεύκα με αστείες προφάσεις όπως: γιατί ενοχλούσε τον δρόμο, γιατί ενοχλούσε το πεζοδρόμιο,  γιατί έκοβε την θέα, γιατί χάλασε το σοβατεπί κάποιας μάντρας και άλλα παρόμοια.
Αυτή την φορά έφεραν την κοπή ενός πεύκου με μια φωτογραφία άθλια μαυριδερή, το οποίο δένδρο είναι, λέει, σε έναν κοινόχρηστο χώρο, και ότι πρέπει να κοπεί γιατί ενοχλεί τόσο που πέφτουν πάνω του τα σκουπιδιάρικα.
Σας παραθέτω την φωτογραφία του συγκεκριμένου δένδρου, το οποίο, όπως μπορείτε καθαρά να δείτε, είναι ένα υγιέστατο δένδρο. 
Χρήστος Μαρλαντής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο με τα Αλυσοπρίονα» anatakti
Δεν ενοχλεί! Είναι, βέβαια, στην άκρη του δρόμου και αν κάποιος, ζαλισμένος, απρόσεκτος οδηγός περάσει με ταχύτητα νομίζοντας ότι είναι ο Λούις Χάμιλτον με την σκουπιδιάρα μπορεί και να το χτυπήσει, καθώς θα μπαίνει στο στενό με τις πάντες.
Αντί ο Αντιδήμαρχος να "πλακώσει στις κλωτσιές" τον οδηγό για επικίνδυνη και απρόσεκτη οδήγηση, που μέσα σε κατοικημένη πόλη οδηγεί με αυτό τον τρόπο και πέφτει πάνω στα δένδρα, ζητάει να κοπεί το δένδρο.
Εξανάγκασε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που δεν έχει γεωπόνο ή κάποιον που να ξέρει ότι το πράσινο είναι πάνω από το χώμα και οι ρίζες είναι από κάτω. Η τεχνική Υπηρεσία δεν γνωρίζει τι φυτό είναι αυτό που βλέπει και για το οποίο κλήθηκε να αποφανθεί ότι πρέπει να κοπεί.
Δηλαδή, αν ήταν ένα παιδί εκεί που είναι χαμηλότερα από το οπτικό πεδίο του οδηγού της σκουπιδιάρας και το χτύπαγε τι θα κάναμε; Θα πλακώναμε στο ξύλο το παιδί γιατί καθόταν εκεί;  Αν ήταν μάντρα θα την γκρεμίζανε γιατί ενοχλεί το σκουπιδιάρικο;
Είναι ντροπή αυτός ο άνθρωπος που έχει προειδοποιηθεί να μην κάνει τέτοια πράγματα διότι με αυτές τις κοπές των δένδρων σκοτώνει τον πνεύμονα της πόλης μας.
Αφού δεν σέβεται το περιβάλλον να συνεχίζει να φέρνει πάλι το ίδιο θέμα και να οχυρώνεται πίσω από την απόφαση της Τεχνικής Υπηρεσίας και ότι το δένδρο βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο,  άρα είμαστε νόμιμοι. Δηλαδή αν η Τεχνική Υπηρεσία αποφανθεί να κοπούν όλα τα πεύκα στην περιοχή της Λούτσας θα τα κόψουμε και θα είμαστε νόμιμοι και θα είναι και σοβαρή η απόφαση που θα πάρει αυτό το ασκέρι της συμμορίας του Δημάρχου. 

Τελικά φαίνεται πόσο έχουν χάσει την  επαφή με την πραγματικότητα.Έχει "ξεχειλίσει το ποτήρι" με τέτοιες αθλιότητες, όπως:
1. Μας έχουν προϊδεάσει ότι όλα τα σκατά θα πέφτουν στην θάλασσα και θα κολυμπάμε παρέα με αυτά. 
2. Με το τρελό, αισχρό και άναρχο πανηγύρι και την εκκωφαντική ενόχληση που προκαλείται στην παραλία, ένα πανηγύρι για το οποίο ο Δήμος στο τέλος του Καλοκαιριού παίρνει θέση και αρχίζει να "κουνάει το δάχτυλο" στον αέρα. 
3. Από τα συνεχή θετικά ψηφίσματα για κοπές δένδρων τα οποία τα εφαρμόζουν αναίμακτα και αν τους αφήσουμε, στα επόμενα χρόνια της θητείας τους δεν θα έχουν αφήσει κανένα πράσινο δένδρο στην περιοχή της Αρτέμιδας.
Το εγκληματικό είναι ότι από την μια κόβουνε τα πάντα και από την άλλη αφήνουν τις πλατείες και τα πάρκα να ρημάζουν.
Αυτή η αθλιότητα πρέπει να σταματήσει άμεσα. Και θα σταματήσει.
Έχω σκοπό να προσβάλω όλες τις αποφάσεις αυτού του είδους, που φέρνει και ψηφίζει αυτό το ανεκδιήγητο Συμβούλιο, αυτό το ασκέρι, αυτή η άθλια συμμορία που δυστυχώς θα έχει την εξουσία για τα επόμενα χρόνια έως τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Αν δεν σταματήσουν ή δεν περιοριστούν είναι ικανοί να κάνουν την περιοχή μας κρανίου τόπο. Στο τέλος της 5ετίας όχι μόνο πεύκα δεν θα υπάρχουν αλλά ούτε τριανταφυλλιές.

Εύχομαι η ζημιά που θα κάνουν να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Θα αγωνιστώ να περιορίσω όσο το δυνατόν περισσότερο αυτή την ζημιά.

19 σχόλια:

  1. Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίας:
    α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντας κοχλιάριον να βυθίζωσιν εις την χύτραν του προϋπολογισμού. Β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον και ζητούντας εν παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον. Γ) Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας, αλλ’ επιφορισμένους να γεμίζωσι την χύτραν διά του ιδρώτος των
    Εμμανουήλ Ροΐδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το δένδρο , είναι εκτός οικοδομικής γραμμής , πιο μπροστά κι απο την κολόνα της ΔΕΗ. Δηλαδή μέσα στον δρόμο.Ο κ.Μαρλαντής ας μας δείξει την φωτό από το πλάι.Τέτοια δένδρα σε κατοικημένες περιοχες επιβάλλεται και από την τροχαία να κόβονται.Υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.Ρωτήστε κάποιον πολεοδόμο να μάθετε.Αναζητήστε την νομολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρωτησα πεντε διαφορετικους πολεοδομους
      το ποσες διαφορετικες απαντησεις πηρα ειναι αλλο θεμα με την ευκαιρια υπαρχει μηχ.πολεοδομος στον Δημο μας;

      Διαγραφή
  3. Αντιπολίτευση της κουκουνάρας, της κάμπιας και της πευκοβελόνας.Και ήθελες να βγει η ανάσα με αυτά τα μυαλα . Πολλοί την πήρατε στο λαιμό σας.Αγόρι των φυτών πρόσεχε τι σου γράφουν και δημοσιεύεις , μέσα στα τόσα προβλήματα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλά έχουμε καιρό μέχρι τα 400 χρόνια...

    Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.logiosermis.net/2016/04/blog-post_93.html#.VwQIWaSLTIU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρλαντάκο, για πες μας πως κόπηκε ο ευκάλυπτος στο μαγαζί του κ. Ραφτόπουλου;
    Για πες και ποιος πλήρωσε; Φαντάσου να γινόσαστε και Δημοτική Αρχή !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανωνυμε σε ευχαριστουμε
      μας τα ειπες ολα
      ειναι θεμα χρηματων στον Δημο
      να εισαι καλα

      Διαγραφή
    2. ΑΝΩΝΥΜΕ 9:10 ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ
      ΒΓΑΖΕΙΣ ΛΑΒΡΑΚΙΑ
      ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ

      Διαγραφή
    3. ανωνυμε 9:10 πες μας τι πληροφοριες εχεις για το αστυνομικο τμημα Σπατων ακουγεται οτι συντομα θα ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ειναι αληθεια; και εαν ειναι τι ενεργειες εκανε ο Δημος;
      σε ρωτω γιατι φαινεσαι γνωστης των πεπραγμενων

      Διαγραφή
    4. Ειναι κοινο μυστικο το οτι το Αστυνομικο Τμημα Σπατων καταργειται και ολος ο Δημος θα αστυνομευεται πλεον απο ενα απομακρο τμημα, αυτο της Αρτεμιδος που βρισκεται ακρη Θεού.
      Οι Σπαταναίοι κοιμούνται και δε γνωρίζουν τίποτα ακόμα; Ο Δήμος τι στάση κρατάει; Μαντέψτε τι πάρτυ θα κάνουν οι ρομά με το που κλείσει το τμήμα ...

      Διαγραφή
  6. Προς τί τόση ειρωνία και κακεντρέχεια για ένα θέμα που έθεσε ένας δημοτικός σύμβουλος; Εκτός από ένα νορμάλ σχόλιο (5/4/16-7:17 μ.μ.), όλοι οι άλλοι ή επιτίθενται ή είναι εκτός θέματος.

    Άσχετα με το αν το συγκεκριμένο δέντρο πρέπει να κοπεί ή όχι, καλό είναι να είμαστε ευαίσθητοι σε κάθε κοπή δέντρου και να το καταγγέλουμε, διότι η δημ. αρχή δυστυχώς αδιαφορεί παντελώς για το δημόσιο χώρο.

    Και καθόλου άδικο δεν έχει ο κ. Μαρλαντής που επισημαίνει την επαίσχυντη στάση του Δήμου στη ρύπανση της θάλασσάς μας από το προγραμματιζόμενο ΚΕΛ και στο θέμα με τους αλήτες μαγαζάτορες των νυχτερινών τής παραλίας που έχουν κάνει τη ζωή μας κόλαση...

    Ας επικροτούμε όποιον σύμβουλο ασχολείται με τα προβλήματα, ακάμα και αν διαφωνούμε μαζί του, διότι οι περισσότεροι απλώς ....πηγαινοέρχονται άσκοπα. Και δεν είναι μόνο οι σύμβουλοι, αλλά έχουμε και έναν δήμαρχο που διέψευσε οικτρά όσους τον επιλέξαμε. Δυστυχώς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβες καλά. Ο Μαρλαντίνος είναι υπέρ του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι και τα σκατά στη θάλασσα .

      Διαγραφή
    2. ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΕ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΓΕΝΙΚΑ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΟΥΤΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ ΑΥΤΟ ΣΠΑΝΙΖΕΙ!

      Διαγραφή
  7. ΑΥΤΟΣ Ο ΔΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΙΔΗΜΩΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΕΝΑ ΔΕΝΔΡΟ Η ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ-ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Κ Η ΣΤΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ.ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΕΙΓΟΝ? Η ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΑ Ο ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ? ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΣΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΑΡΠΑΖΕΤΕ ΠΑΛΙ Κ ΤΑ ΟΜΠΡΕΛΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι θα γινει με τον Δημαρχευοντα Υπαλληλισκο Δ.ΜΑΡΚΟΥ ΠΟΣΟ θα αντεξειη περιοχη με ενα κοματι κρεας που θελει να παιξει ρολο δημαρχου ενω ειναι υπαλληλισκος? Επισημως πλεον ΔΗΜΑΡΧΟΣ ειναι ο Α.ΤΟΥΝΤΑΣ "ΛΑΣΤΙΧΑΣ" για τα ΣΠΑΡΑ κ Α.ΝΟΜΙΚΟΣ "ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΗΣ" για την ΑΡΤΕΜΙΔΑ Γενικος Αρπαχτης κ Διαχειριστης της Αρπαχτης η Μ.ΖΗΣΗ Γενικος εισπρακτωρ λαδιου,γρασσου,μπαξισι ο Π.ΛΑΜΠΡΟΥ "ΣΟΥΒΛΑΚΕΡΜΑΝ,ΤΗΛΕΦΩΝΟΜΑΝ,ΝΟΣΟΚΟΜΑ..." κ Γενικη Οργανωτηςακριβων Πολιτιστικων εκδηλεων με μεγαλη πνευματικη απηχηση ΠΑΖΑΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ Αρπαχτης με Βοηθος Λαμογιας το παπαδοπαιδι το θυμαστε εκεινο το βλογιοκομμενο Α.ΓΛΑΒΑΣ εγινε κ στελεχος στην Τοπικη Ν.Δ. αν δεν το μαθατε.ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ μονο ενα κρεας που κοιτα να γινει παρα πολυ πλουσιο ΚΡΕΑΣ πριν παει φυλακη.ΠΟΙΟΣ θα φροντισει αυτο το κρεας ΠΕΡΟΔΕΥΩΝ λαμογιο ΔΗΜΑΡΧΕΥΩΝ τωρα στην Απατολουτσα να φτασει στον Φυσικο του Δικαστη κ να αποκτησουμε ΕΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ εστω τον ΛΑΣΤΙΧΑ-ΧΑΡΟΠΑΙΧΤΗ-ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ καποιον που να ειναι κανονικος οχι ΜΑΙΜΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.Ακομα κ κανονικο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ να βαλουμε ΔΗΜΑΡΧΟ πιο υπαρκτος θα ειναι απο το σαπιο κρεας Δ.ΜΑΡΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμμία εμπιστοσύνη δεν έχω στο Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους. Εντελώς αποτυχημένοι! Επίσης και για τους άλλους που γράφεις πιθανόν να εί ναι και αυτοί αποτυχημένοι στο πόστο τους. Όμως αυτά που γράφεις είναι για εμετό. Βρισιές ρατσιστικές και αντί να τους κατηγορίσεις για την πολιτική τους, με αυτό το τρόπο τους δίνεις και πόντους από πάνω!

      Διαγραφή
  9. Μην το ψάχνεις και να αλλάξει ο Δημήτρης Μάρκου δεν θα αλλάξουν και πολλά, τέτοια τομάρια που είναι οι περισσότεροι Λουτσιώτες τέτοιους δημάρχους πάντα θα έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο κ.ΚΗΠΟΥΡΟΣ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΧ ΛΟΥΤΣΑ ΤΙ ΣΟΥ ΕΜΕΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ. ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΛΟΥΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΒΑΖΕΙΣ.
    ΟΤΑΝ ΓΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΟΥ ΧΑΡΑΖΟΥΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου