Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας τριτέκνων για το οικογενειακό επίδομα

«Με ποια απόφαση και με ποιον νόμο αποφασίζετε ξαφνικά και παράνομα να δώσετε το 50% από την δόση; » ερωτά τον πρωθυπουργό, τον κ. Κατρούγκαλο, την κ. Φωτίου, τον διοικητή
του ΟΓΑ και την Διοίκηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η ομάδα Διαμαρτυρίας τριτέκνων γονέων με ανοιχτή επιστολή




Οι τρίτεκνοι γονείς αντέδρασαν στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΓΑ την Τρίτη 10 Απριλίου, με την οποία ενημέρωσε ότι την Παρασκευή 22 Απριλίου θα γίνει η καταβολή της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων για το 2016, κάνοντας λόγο όμως για καταβολή μόνο του 50% της πρώτης δόσης.

«Προφανώς η κυβέρνηση και η δημόσια διοίκηση θεωρούν τον οικογενειακό προϋπολογισμό της μέσης ελληνικής οικογένειας θέμα ελάσσονος σημασίας.
Επίσης μάλλον θεωρούν πως μέσα στην μεγάλη οικονομική ανάπτυξη που έχουν φέρει στον τόπο τόσο οι δικοί της χειρισμοί όσο φυσικά και οι χειρισμοί των προκατόχων της, υπάρχουν οικονομικά περιθώρια για εμάς και “μικροποσά” της τάξης των 350 και 500 ευρώ δεν θα γίνουν αισθητά δια της απουσίας τους από το πορτοφόλι των οικογενειών μας, ειδικά εν όψει Πάσχα» τονίζουν.

Για το αίτημά τους μάλιστα να γίνει η καταβολή ολόκληρου του οικογενειακού επιδόματος συγκεντρώνουν υπογραφές σε διαδικτυακό τόπο.

Ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή:

«- κ. Αλέξη Τσίπρα – Πρωθυπουργό της Ελλάδος
-κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο – Υπ. Εργασίας Κοιν/κής Ασφάλισης & Κοινωνικής
-κ. Θεανώ Φωτίου – Αναπ. Υπ. Εργασίας, Κοιν/ής Ασφάλισης & Κοινωνικής
-κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη – Διοικητή Ο.Γ.Α.
-Διοίκηση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΟΓΑ σήμερα, Τρίτη 19/04/2016, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/04/2016 η καταβολή της πρώτης δόσης (προκαταβολής) των οικογενειακών επιδομάτων για το 2016.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν το γεγονός ότι η ανακοίνωση του οργανισμού έκανε λόγο για καταβολή μόνο του 50% του ποσού της Α' δόσης, κάτι το οποίο ουδείς εκ των αρμοδίων είχε αφήσει έστω να εννοηθεί ως πιθανό ενδεχόμενο τις προηγούμενες ημέρες.
Προφανώς η κυβέρνηση και η δημόσια διοίκηση θεωρούν τον οικογενειακό προϋπολογισμό της μέσης ελληνικής οικογένειας θέμα ελάσσονος σημασίας.
Επίσης μάλλον θεωρούν πως μέσα στην μεγάλη οικονομική ανάπτυξη που έχουν φέρει στον τόπο τόσο οι δικοί της χειρισμοί όσο φυσικά και οι χειρισμοί των προκατόχων της, υπάρχουν οικονομικά περιθώρια για εμάς και “μικροποσά” της τάξης των 350 και 500 ευρώ δεν θα γίνουν αισθητά δια της απουσίας τους από το πορτοφόλι των οικογενειών μας, ειδικά εν όψει Πάσχα.

Κυρίες και κύριοι, ακόμα μια φορά μας εμπαίζετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ.Όπως ακριβώς συνέβη και στις περιπτώσεις καταβολής των προηγούμενων δόσεων των οικογενειακών επιδομάτων όπου οι ημερομηνίες και όσα γενικότερα ορίζει το νομικό πλαίσιο προφανώς σας αφήνουν παγερά αδιάφορους.

Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. αριθμ. Δ27/οικ. 15239/645/16.5.2013 - Άρθρο 2

Χρόνος και τρόπος καταβολής :

1.Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες καταβάλλονται για τους δικαιούχους κάθε έτους ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, από την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου και εντός είκοσι (20] ημερολογιακών ημερών.

3.Στους δικαιούχους που ήδη λαμβάνουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, δύναται να χορηγείται προκαταβολή, του πρώτου τριμήνου εκάστου έτους, ακόμη και αν δεν έχουν υποβάλει αίτηση Α21. Το ποσό της προκαταβολής θα είναι ίσο με αυτό που θα ελάμβανε ο δικαιούχος για το πρώτο τρίμηνο με βάσει την Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 που υπέβαλλε για το προηγούμενο έτος, όπως αυτό αναπροσαρμόζεται, σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία.

Όπως καταλαβαίνετε, τα παραπάνω γεννούν αρκετά εύλογα ερωτήματα:

- Με ποια ακριβώς απόφαση, με ποιον ακριβώς νόμο αλλάζει το παραπάνω και αποφασίζετε ξαφνικά και παράνομα να δώσετε το 50% από την δόση;

- Πότε και ποιός πήρε την συγκεκριμένη απόφαση;

- Με ποιο δικαίωμα για ακόμα μια φορά παίζετε με το φαγητό των παιδιών μας;

- Τι θα απαντήσουμε στα παιδιά μας όταν θα μας ρωτούν γιατί δεν έχει αρνί/παπούτσια/ρούχα φέτος το Πάσχα;

- Η εφορία θα δεχθεί να πληρώσουμε το 50% από τις τρέχουσες υποχρεώσεις μας και “να τα βρούμε” τον Ιούλιο με την Β' δόση; Η ΔΕΗ;

- Πως μπορείτε να κοιμάστε τα βράδια γνωρίζοντας ότι τα παιδιά μας τις μέρες του Πάσχα δεν θα έχουν ούτε τα απαραίτητα λόγω της δικής σας ανευθυνότητας και ολιγωρίας;

- Στις επόμενες εκλογές θα ζητήσετε την ψήφο του Έλληνα γονιού στις κάλπες ή θα προτιμήσετε εκ νέου την ασφάλεια που προσφέρει μια θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του (εκάστοτε) κόμματος σας;

Όσο για τους λόγους τους οποίους αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΓΑ ως αίτια για την απόφαση αυτή γράφοντας χαρακτηριστικά: “Επειδή τα προηγούμενα δύο χρόνια που χορηγήθηκε προκαταβολή διαπιστώθηκε ότι υπήρξε καταβολή ποσού 8 εκ. ευρώ σε μη δικαιούχους”, και η προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών στον κλάδο των φοροτεχνικών λόγω της πρόσφατης απεργίας τους, σε πρώτη ανάγνωση μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν. Σε δεύτερη, θλίψη, πόνο και οργή.

Θλίψη και οργή, γιατί παραδέχεστε κύριοι ότι είστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ να κάνετε την δουλειά σας. Όπως ήταν και οι συνάδελφοι σας πριν από σας. Ίσως και λίγο περισσότερο.

Θλίψη και οργή, γιατί το ότι δεν μπορείτε να εισπράξετε τα αχρεωστήτως καταβληθέντα είναι ΔΙΚΟ ΣΑΣ πρόβλημα, ΔΙΚΗ ΣΑΣ ευθύνη.

Θλίψη και οργή, γιατί το ότι το σύστημα σας ΑΡΓΗΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ να ανοίξει για το 2016 είναι κι αυτό ΔΙΚΗ ΣΑΣ ευθύνη.

Θλίψη και οργή, γιατί δυστυχώς έχουμε εναποθέσει στα χέρια σας το μέλλον των παιδιών μας.

Σας καλούμε λοιπόν ανοιχτά να δώσετε άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και φυσικά να διορθώσετε το λάθος και την αδικία που συντελέσατε εις βάρος του κατά συρροή εύκολου για εσάς στόχου, την ελληνική Οικογένεια.

υ.γ. Για το δίκαιο του αιτήματος μας συγκεντρώνονται ήδη ηλεκτρονικά υπογραφές στην παρακάτω διεύθυνση https://goo.gl/dKzr7t

www.thepressproject.gr

Ομάδα Διαμαρτυρίας Τρίτεκνων Γονέων
https://facebook.com/DiamartyriaTriteknon/»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου