Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΚΟΝΤΑΡΟΜΑΧΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΙΣΤΙΚΙΔΗ ΜΕ ΕΠΑΘΛΟ ΤΟ ΚΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ

Βασίλης Πιστικίδης δήμαρχος Ρ-Π (αριστερά), Ανδρέας Βασιλόπουλος (δεξιά). Στο μέσο ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Μισοκοίλης  (ΦΩΤΟ: kirkinews.gr )
Βασίλης Πιστικίδης δήμαρχος Ρ-Π (αριστερά), Ανδρέας Βασιλόπουλος (δεξιά). Στο μέσο ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Μισοκοίλης / (ΦΩΤΟ: kirkinews.gr)
Ιστορικό γεγονός η ξαφνική αλλαγή της Δημοτικής Αρχής από Ψυττάλεια σε Πλατύ Χωράφι, χαρακτηρίζει την χθεσινή κατά πλειοψηφία απόφαση της δημοτικής αρχής Ρ-Π υπέρ της
κατασκευής – λειτουργίας ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι ο γραμματέας του Δ.Σ. κι επικεφαλής της «Δύναμης πολιτών» κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη δική του επίσης ξαφνική αλλαγή από το ΣΥΝ+ στο Πλατύ Χωράφι στο ΠΛΗΝ– της χθεσινής ψηφοφορίας στο δημοτικό συμβούλιο, με πλήθος ερωτημάτων που θέτει προς τη δημοτική αρχή.




Πολιτική ήττα και παλινωδίες Βασιλόπουλου, χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Ρ-Π την αλλαγή στάσης του αντιπάλου του, υπονοώντας ότι επηρεάστηκε απ’ την παρουσία πολλών ατόμων στο ακροατήριο, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ότι ως επί το πλείστον ανήκαν στον όμορο δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας. Κοινώς του τονίζει ότι την πάτησε!
Ακολουθήστε τις τοποθετήσεις των δύο ανδρών:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Επιτέλους η δημοτική αρχή, μετά από μήνες απραξίας και λάθος χειρισμών, όχι μόνο έφερε το θέμα του ΚΕΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά το έφερε και με εισήγηση για να γίνει στο Πλατύ Χωράφι.
Πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν αρνητικά την προεκλογική στάση του Δημάρχου και αντιδημάρχων, οι οποίοι προεκλογικά, μερικούς μήνες δηλαδή πριν, συμμετείχαν σε κινήσεις κατοίκων υπέρ της Ψυτάλλειας και υπόσχονταν ότι εάν πάρουν τη ψήφο του κόσμου, το Πλατύ Χωράφι δεν θα αποτελέσει με κανένα τρόπο λύση.
Παρά όμως το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή συντάχθηκε τελικά με τη λύση δημιουργίας ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, οι μεθοδεύσεις και οι παραλήψεις είναι αξιοπερίεργες και εγείρουν πολλά ερωτηματικά.
Γιατί ψηφίζουμε χωρίς στοιχεία και μελέτες, τρέχοντας πάντα με την πρόφαση του κατεπείγοντος;
Γιατί δεν απαντήθηκαν οι κατηγορίες που ακούστηκαν, ότι «ο Δήμος μας τα έχει βρει κρυφά με την Κυβέρνηση για να πάμε στο Πλατύ Χωράφι»;
Γιατί δεν προσκαλέσαμε στη συνεδρίαση τον γειτονικό Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας, που έως χθες ήταν σύμμαχός μας στο θέμα του ΚΕΛ, παρά το γεγονός ότι αποφασίζαμε για ένα έργο που θα εγκατασταθεί στην επικράτειά του;
Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν πίεσε την Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου να δώσει στοιχεία της μελέτης για τη βέλτιστη λύση για την αποχέτευση (κοστίζει στον Δήμο 30.000 ευρώ) πριν καλέσει τους Δημοτικούς Συμβούλους να αποφασίσουν για τη χωροθέτηση του ΚΕΛ;
Γιατί ο Δήμαρχος δεν συμφώνησε στην πρόταση Βασιλόπουλου να αναβάλλουμε το θέμα για 30 ημέρες, ενώ γνωρίζει ότι στο διάστημα αυτό η ΕΥΔΑΠ θα παραδώσει επικαιροποιημένη μελέτη για το ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι;
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΙΣΤΙΚΙΔΗΣ
Το προφίλ και η επιφανειακή νεο-τεχνοκρατική φυσιογνωμία που καλλιεργούσε ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου κ. Βασιλόπουλος, τσαλακώθηκε εν μια νυκτί και έγινε θυσία στο βωμό της μικροπολιτικής  αντιμετώπισης των θεμάτων που απασχολούν για χρόνια τους πολίτες.
Η χθεσινή σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου και η ώρα των ευθυνών των εκπροσώπων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για την οριστική επίλυση του αποχετευτικού ζητήματος των πόλεων μας, το οποίο απασχολεί πλέον της 20-ετίας τους κατοίκους της περιοχής και αποτέλεσε σημείο αναφοράς των δημοτικών παρατάξεων στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο ανέδειξε τις πραγματικές θέσεις καθενός και έριξε τα προσωπεία.
Η δημοτική μας παράταξη δεσμεύτηκε προεκλογικά την οριστική επίλυση του αποχετευτικού μέσα σ’ αυτή τη δημαρχιακή περίοδο.
Με σταθερά και αταλάντευτα βήματα, αφού πρωτίστως αναζητήσαμε άλλες εφικτές λύσεις οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές -όχι για αντικειμενικούς λόγους κατά την εκτίμησή μας- φτάσαμε τελικά στο σημείο μηδέν. Την 30η Δεκεμβρίου 2015 συνεδρίασε η διυπουργική επιτροπή και η απόφαση της πέρασε την επίλυση της υλοποίησης του έργου της αποχέτευσης της Ανατολικής Αττικής σε άλλο επίπεδο. Πρόκρινε οριστικά και ανέλαβε με δική της ευθύνη, την υλοποίηση του ενταγμένου -στα προαπαιτούμενα του τελευταίου μνημονίου- έργου της αποχέτευσης αποκλειστικά των δυο μικρών δήμων μας (Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας) στη θέση Πλατύ Χωράφι. Συγχρόνως υπέβαλε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ενός τριτοβάθμιου, κλειστού βιολογικού, με επανάχρηση των υδάτων.
Μπροστά σε αυτή την πρόκληση η δημοτική αρχή αποφάσισε ποιό είναι το μέγιστο όφελος για την περιοχή μας και πρόκρινε την υλοποίηση μιας σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, παρά τα βοθρόνερα στους δρόμους μας και τους κινδύνους στην υγεία που συνεπάγονται.
Σταθεροί σ’ αυτή την απόφασή μας, καλέσαμε το δημοτικό συμβούλιο της 15ης Απριλίου και αποφασίσαμε να πάμε το δήμο μας μπροστά, να δώσουμε προοπτική και κυρίως να μείνουμε σταθεροί στην υπόσχεσή μας για εξεύρεση οριστικής λύσης στο αποχετευτικό και αυτό πράξαμε
Κάποιοι, όπως ο κ. Βασιλόπουλος, έψαξαν να βρουν δικαιολογίες για να καθυστερήσουν την θέληση των πολιτών για οριστική επίλυση του ζητήματος. Βρήκαν ομολογουμένως διάφορες προφάσεις -αίολες ή μη δεν έχει σημασία- για να μην συστρατευτούν με την οριστική επίλυση ενός προβλήματος, σε μια κατεύθυνση αναβάθμισης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Μέτρησαν ψήφους και όχι προοπτικές, αλλά και εκεί έκαναν λάθος.
Μέτρησαν ψήφους κατοίκων άλλου δήμου, γιατί δεν έχουν επαφή με την κοινωνία και τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών.
Ας ξεκινήσει από τώρα να βρει τρόπους να δικαιολογήσει τη δική του μειοψηφική θέση όταν θα έχει υλοποιηθεί η αποχέτευση στο Δήμο μας.

www.kirkinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου