Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Η Αρτέμιδα λέει «όχι» στο Πλατύ Χωράφι. Τι είπαν Λάμπρου, Πιτσιγαυδάκη, Ποθουλάκης στο ΔΣ

ds15042016_lamprou_pothoula
Τις δικές του τοποθετήσεις για το ΚΕΛ έκαναν και όσοι προσήλθαν από την Αρτέμιδα και τα Σπάτα…
Λάμπρου (Αντιδήμαρχος Σ-Α): Είπε ότι το ΔΣ Ραφήνας παίρνει απόφαση πριν από το ΔΣ των Σ-Α για περιοχή που δεν είναι στα όρια της και ότι η δημοτική αρχή των Σπάτων είναι αντίθετη για την χωροθέτηση στο Πλατύ Χωράφι ενώ όταν ερωτήθηκε από τον κ. Ζαφειρόπουλο γιατί δεν υπήρξαν οι ίδιες αντιδράσεις όταν πάρθηκε η απόφαση για την Λακαθέλα είπε ότι η απόφαση για Λακαθέλα πάρθηκε κάτω από οικονομικές πιέσεις από την κυβέρνηση και αναρωτήθηκε γιατί η δημοτική αρχή δεν κινείται σε συνεργασία με τον δήμο Σ-Α και ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει μελέτη πως καλείται το ΔΣ να πάρει απόφαση.




Ο κ. Παλπατζής είπε ότι από την στιγμή που ο δήμος Σ-Α έχει πάρει απόφαση για την χωροθέτηση το ΔΣ αυτό σημαίνει ότι δεν προηγείται το ΔΣ Ρ-Π, ενώ ο κ. Ζαφειρόπουλος ρώτησε τον κ. Λάμπρου αν υπήρχε μελέτη όταν πάρθηκε από το ΔΣ Σ-Α απόφαση για την Λακαθέλα και κατηγόρησε τον κ. Λάμπρου ότι για όσα κατηγορεί το ΔΣ Ραφήνας τα έχει πράξει του ΔΣ Σπάτων κατά το παρελθόν.
Ο κ. Λάμπρου στο κλείσιμο της τοποθέτησης του είπε ότι αν οποιοσδήποτε αναζητήσει θα δει ότι δεν υπάρχει βιολογικός στην Ελλάδα που να μην έχει ρίξει λύματα στην θάλασσα.

Πιτσιγαυδάκη Ειρήνη (πρόεδρος των Εξωραϊστικών Συλλόγων Σ-Α): Τάχθηκε κατά της δημιουργίας ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, το οποίο θα επιβαρύνει την περιοχή της Αρτέμιδος όπως και αναφέρθηκε για τις κινήσεις και τις συναντήσεις των Συλλόγων με τους αρμόδιους Υπουργούς και Παράγοντες από τους οποίους δεν πήραν επαρκείς διαβεβαιώσεις. Κλείνοντας είπε ότι οι Σύλλογοι έχουν συλλέξει υπογραφές για την καταγγελία του έργου.

Ποθουλάκης (Συμπαραστάτης Πολίτη Σ-Α): Στην τοποθέτηση του είπε ότι υπάρχει δεδικασμένο σχετικά με την χωροθέτηση ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι όταν η Δημοτική Αρχή Σ-Α είχε πάρει απόφαση για δημιουργία ΚΕΛ σε εκείνο το σημείο, χωρίς να υπάρχουν μελέτες, με αποτέλεσμα να καταπέσει η απόφαση στα δικαστήρια.
Η πρόταση του ήταν να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ των δημάρχων των δύο όμορων δήμων, να γίνει διαβούλευση με διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία, και μέσω αυτού του τρόπου αν αναβληθεί η σημερινή λήψη της απόφασης. Ακόμα είπε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για το θέμα. Τέλος κοινοποίησε ότι έχει κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα την Δευτέρα 18 του μήνα για το θέμα.

Βλάχος (πρόεδρος Αγ. Νικολάου Αρτέμιδος): Στην τοποθέτηση του είπε ότι το ΔΣ της Ραφήνας καλείται να πάρει μια απόφαση για μια περιοχή που δεν της ανήκει, αναρωτήθηκε αν υπάρχει συμφωνία μεταξύ του δήμου Ρ-Π με την Κυβέρνηση λαμβάνοντας αντισταθμιστικά. Είπε ότι δεν τηρούνται τα διεθνή στάνταρ.
Κάτοικοι, ιδιαίτερα από την περιοχή της Αρτέμιδος, πήραν τον λόγο και ζήτησαν από το ΔΣ να μην πάρει απόφαση για την χωροθέτηση του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.
Τέλος ο κ. Χαλιώτης (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ) τάχθηκε υπέρ του έργου υπό προϋποθέσεις.

www.irafina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου