Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Δήλωση Χρήστου Μαρλαντή, Δ.Σ. Σπάτων, Αρτέμιδος, για το Αποχετευτικό

Το 1987 σχεδιάστηκε η Ψυτάλλεια για να λυθεί το αποχετευτικό στο νομό Αττικής. Με την πάροδο των χρόνων διαπιστώσαμε ότι κάνοντας έργο και έχοντας όφελος οικονομικό από προμήθειες δορυφορικών έργων, έπεσε στο τραπέζι η δημιουργία ΚΕΛ για την Β.Α. Αττική στο Πλατύ Χωράφι.

Όταν στην κεντρική εξουσία ήταν η Νεα Δημοκρατία με Υπουργό Μεταφορών τον κ.Βορίδη, η πιο συμφέρουσα λύση για το αποχετευτικό του Δήμου μας ήταν η Ψυττάλεια -όπως μας είχε πει εμπεριστατωμένα η ΕΥΔΑΠ.
Με το που άλλαξε η κεντρική εξουσία και στην Περιφέρεια Αττικής ήρθε στα πράγματα για πρώτη φορά Αριστερά, η πιο συμφέρουσα λύση, ξαφνικά, έγινε η κατασκευή ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. Μια λύση που είχε αποκλειστεί στο παρελθόν ως μη συμφέρουσα οικονομικά.

Διαπιστώνουμε ότι κάθε φορά που αλλάζει η κεντρική εξουσία αλλάζει και η οπτική με την οποία αντιμετωπίζεται το ζήτημα της αποχέτευσης και κάθε μεγάλο έργο, ανάλογα με τα συμφέροντα. 
Στην προκειμένη περίπτωση, o Αντιπεριφεριάρχης Πειραιά που έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα στο περιφερειακό συμβούλιο, πείθει την Περιφερειάρχη. 
Εκείνη, με την σειρά της, πείθει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, ότι υπάρχει πρόβλημα Αζώτου και μας οδηγούν στην δημιουργία ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. 
Μια καραμέλα η οποία με την πρώτη αποχώρηση της Αριστεράς, θα πεταχτεί στα σκουπίδια.

Ο μόνος άνθρωπος που έχει την δυνατότητα να ορθώσει πολιτικό ανάστημα και να σταματήσει την κατασκευή του ΚΕΛ είναι ο Δήμαρχος μας, Δημήτρης Μάρκου
Μόνο που για να το κατορθώσει αυτό θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους τα παιδιαρίσματα και να μην φοβάται. 
Πρέπει, επιτέλους, να ακολουθήσει και να εφαρμόσει την "λευκή επιταγή" για σύνδεση με την Ψυττάλεια. 
Μια "επιταγή" που πήρε από το 63% των δημοτών του Δήμου Σπάτων, Αρτέμιδος. Δεν έχει το δικαίωμα να την ποδοπατήσει και να την ξεπουλήσει.

Δεν είναι αργά για αυτόν, τώρα είναι η στιγμή, ας ορθώσει το πολιτικό του ανάστημα και ας σταματήσει το στείρο διπλωματικό λόγο.

Μαζί με τους κατοίκους τους δήμου μας που φοβούνται για τα χειρότερα, ας αγωνιστεί για τα συμφέροντα του τόπου του και όχι της εκάστοτε εξουσίας. 

5 σχόλια:

  1. ΣΤΟΥ ΜΟΥΓΚΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ,
    ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΥ φαινετε κ Μαρλαντη καλα σε απεκαλεσε ΤΕΝΕΚΕ ο δημαρχος Δ Μαρκου μεσα στο Δημοτικο συμβουλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Ντενεκες ειναι κατι χρησιμο ο Απατεωνας Ψευτης Ανικανος Τεμπελης ΨευτοΜαρκου ειναι εντελως τοξικο αποβλητο οτι λεει οταν κατορθωνει να μιλησει χωρις σαλια κ κεκεδισμα ειναι ψεμματα κ φτηνοδικαιλογιες για να αρπαξει λεφτα.Ο λογος του ψευτοΜαρκου ειναι πια μονο για την συμμορια του ανεκτος απο κανεναν αλλον.

      Διαγραφή
  3. ανώνυμη 11:35 βλέπω δεν χάνεις συμβούλιο,όταν γίνει και το ΚΕΛ να δώ που κυκλοφορείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΥΔΑΠ ήδη με το έγγραφο της από 3924/22-3-2013 δηλαδή προ Δούρου είχε απορρίψει την Ψυττάλεια για τεχνικούς λόγους. Συγκεκριμένα δεν έχει σημασία πόσα λύμματα μπορεί να δεχτεί η Ψυττάλλεια, το πρόβλημα είναι τα 14 αντλιοστάσια στη σειρά που πρέπει να φτιαχτούν μέχρι τη Μεταμόρφωση, και τί θα γίνει αν αστοχήσει ένα από αυτά.
    Σημειωτέον αυτά λέγονταν τον καιρό που θεωρείτο η σύνδεση με την Παλλήνη δεδομένη, ενώ τώρα βουλιάζει κι αυτό.
    Οπότε αυτά για την καλή δεξιά και την κακή αριστερά είναι ακόμα ένα παραμύθι για ιθαγενείς προς άγραν ψήφων στην όλη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου