Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Προπετής και πρωτόλειος ο ΔΣ κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος.

Για «σκόπιμη ή εκ παραδρομής παραπληροφόρηση» εγκαλεί τον γράφοντα και την εφημερίδα Δημότης, ο δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασιλόπουλος. Αφορμή η έκφραση «αλλαγή πλεύσης» που χρησιμοποιήσαμε σε δημοσίευμα, όπου είχαμε δημοσιεύσει τις εντυπώσεις και απόψεις του εν λόγω δημ. συμβούλου ύστερα από την επίσκεψή του στην Κύπρο για την παρακολούθηση εν λειτουργία μιας σειράς σύγχρονων βιολογικών καθαρισμών.
Στην έγκλησή του ο κ. Βασιλόπουλος επιμένει ότι ήταν ανέκαθεν υπέρ της δημιουργίας αποχέτευσης στην περιοχή μας και, για του λόγου το αληθές, αναδημοσιεύει, στον ηλεκτρονικό τύπο, φωτογραφία του προεκλογικού προγράμματος του συνδυασμού του, το οποίο επαναλαμβάνει υπό τη μορφή «9 βασικών σημείων για την αποχέτευση». 




Υπενθυμίζουμε λοιπόν στον κ. Βασιλόπουλο ότι η ψήφιση από την πλευρά του της πρότασης για την ανάθεση μελέτης στην καθηγήτρια του ΕΜΠ κα Λοϊζίδου, η οποία θα εξέταζε την ανάγκη αποχέτευσης στην περιοχή και τη δυνατότητα σύνδεσης με την Ψυττάλεια ισοδυναμούσε με απόρριψη της ήδη υπάρχουσας πρότασης της ΕΥΔΑΠ για κλειστό τριτοβάθμιο ΚΕΛ, στο Πλατύ Χωράφι, με την τεχνολογία μεμβρανών (τελευταία προστέθηκε η απολύμανση με ακτίνες λέιζερ) και επαναχρησιμοποίηση του νερού.
Δυστυχώς για τον κ. Βασιλόπουλο (και όχι μόνο), προσπαθώντας να μας πείσει για την αναγκαιότητα της αποχέτευσης, «κομίζει γλαύκα στην… Ραφήνα». Διότι ουδείς και ποτέ αμφισβήτησε αυτή την ανάγκη. Το ερώτημα ήταν το πού και το πώς. Και συγκεκριμένα η επιλογή ανάμεσα στην αποστολή των λυμάτων στην Ψυτάλλεια, ή, στη δημιουργία ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.
Η πρώτη εμφάνιση του τότε υποψηφίου δημάρχου δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς ήταν ο μόνος από τους διεκδικητές που δεν είχε την παραμικρή προϋπηρεσία στην αυτοδιοίκηση. Βέβαια το μόνο απαραίτητο προσόν για την εκλογή αποτελεί η κατάκτηση της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων. Η κατάταξη του κ. Βασιλόπουλου στην προτελευταία θέση, με αριθμό ψήφων για το συνδυασμό του ανάλογο με εκείνον που έλαβαν προσωπικά κάποιοι από τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους των άλλων παρατάξεων, ερμηνεύεται ως διάθεση του εκλογικού σώματος να τον δει να εργάζεται πρώτα από τη θέση αυτή, πριν διεκδικήσει εκ νέου το ύπατο αξίωμα.
Στους ψηφοφόρους άλλωστε εναπόκειται η κρίση των προγραμμάτων και αυτοί αποφάνθηκαν.
Η επαναφορά των παλαιών προτάσεων του κ. Βασιλόπουλου στην επικαιρότητα από τον ίδιο ως αντιστάθμισμα (ή άρνηση;) στην καλή μας πρόθεση να τον καλωσορίσουμε στην άτυπη ομάδα των ρεαλιστών των δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου (αλλά και Σπάτων-Αρτέμιδος), μας υποχρεώνει να εξετάσουμε ένα προς ένα τα εννέα σημεία των παλαιών προτάσεων Βασιλόπουλου, ώστε να βοηθήσουμε και εκείνον αλλά και όποιον συνάδελφό του εξακολουθεί να υποστηρίζει πρωτόλειους (ανεπεξέργαστους) και όχι πλέον ανέξοδους- ερασιτεχνισμούς.
(Με την ευκαιρία αναφέρουμε πως η ομάδα αυτή, με πρωτεργάτη τον κ. Μαυρουδή, απαρτίζεται προσώρας από τους κ. κ. Χριστόπουλο και Βουδούρη, ενώ φανερή είναι πλέον η «προσχώρηση» του συνδημάρχου κ. Μπουρνούς και των συμβούλων που επηρεάζει, αλλά, σιγά-σιγά, και του δημάρχου κ. Πιστικίδη και κατά συνέπεια της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου).

Πρώτο από όλα το σημείο 1: «Διαδημοτικό έργο στα όρια ευθύνης των Δήμων και ΟΧΙ σε ένα έργο αυθαίρετα από την ΕΥΔΑΠ στον τόπο μας»! Παρασυρμένος από τις κορώνες και κραυγές των αντιθέτων του ΚΕΛ, οι οποίοι συκοφαντούσαν τα πάντα, αγνοεί ότι η αποχέτευση στη μείζονα περιοχή της πρωτεύουσας (Α΄ και Β ΄Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς και Υπόλοιπο Αττικής για την Περιφέρεια Αττικής) έχει ανατεθεί στην ΕΥΔΑΠ με βάση τον ιδρυτικό της νόμο 1068/1980. Παράλληλα, βάσει του ν. 2744/1999 η ΕΥΔΑΠ έχει το αποκλειστικό δικαίωμα για την παροχή ύδρευσης και αποχέτευσης στη γεωγραφική περιοχή της δικαιοδοσίας της. Το δικαίωμα αυτό είναι ανεκχώρητο και αμεταβίβαστο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, αν και προβλέπεται η ανανέωσή του ενώ έχουν προστεθεί καινούργια δικαιώματα με το ν. 4053/2012. Κατά συνέπεια η πρόταση του κ. Βασιλόπουλου για καθαρά διαδημοτικό έργο είναι ανεδαφική.
Κατά τον ίδιο τρόπο συμπαρασύρονται τα σημεία 2, 3, 6 και 7 των θέσεων Βασιλόπουλου, ως συμπεριλαμβανόμενα ήδη στην πρόταση της ΕΥΔΑΠ ή ως αποκλειόμενα νομικά.
Όσον αφορά το σημείο 4, όπου θα αποκλείεται η υποδοχή βυτίων, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι μια τέτοια υποδοχή δεν προβλέπεται έτσι κι αλλιώς καθώς απαιτεί ιδιαίτερη εγκατάσταση, όπως εκείνη που υπάρχει στο ΚΕΛ Μεταμόρφωσης, καθώς τα λύματα των βυτιοφόρων λόγω των ζυμώσεων κατά τη παραμονή τους σε κλειστό χώρο, είναι ιδιαίτερα τοξικά (εκρηκτικά).
Οι θέσεις 5,8 και 9 που αφορούν τα έσοδα από τη διαχείριση του ΚΕΛ, τους διορισμούς προσωπικού και την εποπτεία του έργου κατασκευής από το δήμο έχουν συνάφεια με το σημείο 1, αλλά δεν αποκλείουν τον έλεγχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω των νόμιμων φορέων της (δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και Περιφέρειας Αττικής).
Η προπέτεια δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Αναμένουμε την τοποθέτηση του κ. Βασιλόπουλου στο οσονούπω ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση της αποδοχής του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, σύμφωνα με την από 31/10/2013 διατυπωμένη εγγράφως από το τότε ΥΠΕΚΑ πρόταση της ΕΥΔΑΠ.
Τέλος, οι τέσσερεις παράγραφοι που μεταχειριστήκαμε στο άρθρο μας που ξεσήκωσε τη μήνιν του κ. Βασιλόπουλου, είναι copy paste από την ανακοίνωσή του. Απλά παραβλέψαμε την όποια «σάλτσα» αναφέρει στην αρχή και στο τέλος.
Οπότε που είδε την αλλοίωση των γραφομένων του ο κ. Βασιλόπουλος;
Δημήτρης Πνευματικάτος

Περισσότερα: Rafina Pikermi News - Προπετής και πρωτόλειος ο ΔΣ κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος.
http://www.rpn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου