Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Κινητοποίηση του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων Σπάτων-Αρτέμιδος για τα κενά στα σχολεία

Κινητοποίηση για τα κενά - Να λειτουργήσει άμεσα το ολοήμερο. «- Τι κάνεις Γίαννη; -ΚΟΥΚΙΑ ΣΠΕΡΝΩ…»
Τη γνωστή λαϊκή παροιμία μας θύμισε ο περιφερειακός διευθυντής Αττικής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κος Λόντος, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε και στην οποία συμμετείχαν σύλλογοι εκπαιδευτικών, αδιόριστων εκπαιδευτικών και ενώσεων γονέων (ανάμεσά τους και η δικιά μας Ένωση), όταν ολοφάνερα μας απέδειξε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου!!!!




Κατά τον κο διευθυντή της περιφερειακής διεύθυνσης του υπουργείου παιδείας, στα σχολεία μας υπάρχουν ελάχιστα κενά και λίγο πολύ, τα σχολεία λειτουργούν κανονικά!!!!

Μας παρουσίασε ότι τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευσης σε όλη την περιφέρεια Αττικής είναι 160, όταν μόνο στο δικό μας Δήμο τα κενά είναι πάνω από 20!!!! Μας είπε ότι τα σχολείο λειτουργούν κανονικά, ενώ στην πλειοψηφία των σχολείων το ολοήμερο δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, ή υπολειτουργεί αν και σε λίγο τα σχολεία κλείνουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων!!!!

Επίσης αν και θα όφειλε, είπε ότι δεν γνωρίζει τα κενά που υπάρχουν στις ειδικότητες (λες και τα ΕΑΕΠ μπορούν να έχουν κανονική λειτουργία χωρίς ειδικότητες).

Προφανώς ο κος Λόντος δεν είναι άσχετος, απλά προσπαθεί να υπερασπιστεί μια άθλια αντιεκπαιδευτική πολιτική που θέλει να αφήσει τα παιδιά μας αμόρφωτα, για να βγουν από τα σχολεία οι δούλοι του 21ου αιώνα. Και αφού αυτήν την πολιτική που αφήνει τις τάξεις χωρίς δασκάλους, δεν μπορεί να την υπερασπιστεί με άλλο τρόπο, καταφεύγει στην κοροϊδία.

Τέρμα στην ανοχή-Να σηκωθούμε από τον καναπέ μας
Για να μη μείνουν τα παιδιά μας χωρίς δάσκαλο.
Για να καλυφτούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά.
Για να ξεκινήσει παντού το ολοήμερο.
Για μαζικούς διορισμούς ΜΟΝΙΜΩΝ εκπαιδευτικών.
Για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση των σχολείων.

Δεν έχει σημασία αν το παιδί του κάθε ένα από εμάς έχει δάσκαλο στην τάξη σήμερα. Δεν έχει το κάποιο άλλο παιδί στο σχολείο και αύριο δε θα έχει ούτε το μας.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής την Τετάρτη 16/12 στις 11:30 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας
(στάση ηλεκτρικού & προαστιακού Νερατζιώτισσα).

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

www.irafina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου