Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

SOS της ΓΕΠΟΕΤ με επιστολή προς τον πρωθυπουργό

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με κοινοποίηση στους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κύριο Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης & Υποδομών κύριο Κωστή Χατζηδάκη και Τουρισμού κυρία Όλγα
Κεφαλογιάννη και στις Ενώσεις –μέλη της απέστειλε νωρίτερα σήμερα η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού. Με την επιστολή αυτή αναδεικνύονται οι εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας και συγκεκριμένα τα τουριστικά γραφεία και οι επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων –μέλη της ΓΕΠΟΕΤ που δραστηριοποιούνται στον περιηγητικό και τον ευρύτερα εισερχόμενο τουρισμό και ζητείται επιτακτικά από τον Πρωθυπουργό η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την παροχή ρευστότητας είτε μέσω νέων προγραμμάτων τύπου ΤΕΜΠΜΕ είτε με παράταση αποπληρωμής των δανείων προς τις τράπεζες βάσει ενός ευρύτερου σχεδιασμού.
Το κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

 Εκ μέρους της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλετε ως εκπρόσωπος της χώρας μας -με την συμπαράσταση και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση- σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της Ιστορίας της. Όπως και ο ίδιος θα έχετε διαπιστώσει κατά το σύντομο διάστημα της Προεδρίας σας η οικονομική καταστροφή που έχει συντελεστεί στη χώρα είναι τεράστια και αυτό το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι και σε όλη του την έκταση εμείς οι Έλληνες επιχειρηματίες, αφού είμαστε οι κύριοι αποδέκτες αυτής της πρωτοφανούς κρίσης.

Τα τουριστικά γραφεία-μέλη μας με τα ιδιόκτητα τουριστικά λεωφορεία που οργανώνουμε τα περιηγητικά tours σε όλη την Ελλάδα έχουμε υποστεί κυριολεκτικά καθίζηση. Μπορεί να μην στερηθεί την διαμονή του ένας τουρίστας παραθεριστής σε ένα ελληνικό κατάλυμα –ακόμα και εκεί καταγράφονται μεγάλες μειώσεις- όμως δύσκολα θα επιλέξει να συμμετάσχει σε μία οργανωμένη εκδρομή όπως τα προηγούμενα χρόνια που το ποσοστό συμμετοχής ήταν συντριπτικό. Σήμερα αυτό το ποσοστό είναι ελάχιστο γιατί δεν υπάρχουν τα επιπλέον χρήματα που απαιτούνται για αυτά τα tour, με αποτέλεσμα αυτό το κομμάτι του τουρισμού -το πλέον προσοδοφόρο για την χώρα- να έχει συρρικνωθεί δραστικά. Και μαζί με αυτό οι επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και οι κατά τόπους αγορές αναμνηστικών και άλλων δώρων που στηρίζουν σε σημαντικό βαθμό τις τοπικές κοινωνίες όλης της χώρας.

Αίτημά μας -τόσο της Ομοσπονδίας όσο και ευρύτερα του τουριστικού κλάδου- κύριε Πρόεδρε είναι μία μορφή ενίσχυσης των εγχώριων επιχειρήσεων είτε με τη μορφή ΤΕΜΠΜΕ όπως εύστοχα η Κυβέρνηση του 2006 εφάρμοσε και έδωσε ώθηση στις επιχειρήσεις με δάνεια τριετούς διάρκειας με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και επιδότηση επιτοκίου, είτε με τη μορφή παράτασης αποπληρωμής των δανείων προς τις τράπεζες χωρίς επιβάρυνση στο επιτόκιο, ώστε να δοθεί και πάλι ανάσα στις επιχειρήσεις μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως με αυτές τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνησή σας ο τουρισμός της χώρας θα ξαναβρεί τον δρόμο του, θα αποτελέσει την ατμομηχανή της εγχώριας οικονομίας και θα καταφέρουν οι επιχειρήσεις μας και πάλι να σταθούν στα πόδια τους, προς όφελος όλων και ιδιαιτέρως των δημοσίων οικονομικών αλλά και των εργαζομένων. Η Ομοσπονδία βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας προκειμένου μέσα από στενή συνεργασία να συντονίσουμε τις δράσεις με σκοπό την στήριξη των εγχώριων επιχειρήσεων, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.
 Με εκτίμηση,

O Πρόεδρος Μάριος Τριβυζάς
Ο Γενικός Γραμματέας  Κων/νος Παλασκώνης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου