Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Απουσία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα παραρτήματα του ΕΟΠΥΥ Κερατέας και Λαυρίου (Ερώτηση Β. Οικονόμου στη Βουλή)

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ.
1081
Ημερομ. Κατάθεσης
28.08.12
 

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ : ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα: Απουσία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα παραρτήματα του ΕΟΠΥΥ Κερατέας και Λαυρίου

Κύριε Υπουργέ,
Η υιοθέτηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, παρά τα προβλήματα που κατά καιρούς σημειώνονται, είναι ένα μέτρο
ορθό που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην εξοικονόμηση πόρων για το ελληνικό κράτος, αφού είναι πιο εύκολος ο έλεγχος που ασκείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Παρά ταύτα και όπως μας ενημέρωσε ο Δήμος Λαυρεωτικής στο τοπικό παράρτημα του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) της Δημοτικής Ενότητας Κερατέας και στο αντίστοιχο της Δημοτικής Ενότητας Λαυρίου, δεν έχει τεθεί σε λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Τόσο οι υπηρετούντες ιατροί όσο και ο Δήμος Λαυρεωτικής έχουν απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς για την επίλυση του προβλήματος. Δυστυχώς όμως το πρόβλημα δεν έχει ακόμα επιλυθεί με αποτέλεσμα οι ιατροί να χρεώνονται 1 ευρώ για κάθε μη ηλεκτρονική συνταγή που καταχωρείται, παρά το γεγονός ότι αποδέχονται τη διαδικασία και δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τα τεχνικά προβλήματα που δεν επιτρέπουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και έχουν προβεί από τη μεριά τους σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Κατά συνέπεια πιστεύουμε ότι το αίτημα των υπηρετούντων ιατρών για εξαίρεση από την συγκεκριμένη υποχρέωση καταβολής ενός ευρώ για κάθε μη ηλεκτρονική συνταγή που υπογράφουν για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η αποκατάσταση της βλάβης είναι δίκαιο και επιβάλλεται η ικανοποίησή του ώστε να μην αναγκαστούν να σταματήσουν την συνταγογράφηση για το σύνολο των εξυπηρετούμενων κατοίκων.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός,
Έχετε ενημέρωση για το πότε θα αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα που δεν επιτρέπει την χρήση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα παραρτήματα του ΕΟΠΥΥ στις Δημοτικές Ενότητες της Κερατέας και του Λαυρίου;

Προτίθεστε να εξαιρέσετε τους υπηρετούντες ιατρούς στα παραρτήματα του ΕΟΠΥΥ στις Δημοτικές Ενότητες της Κερατέας και του Λαυρίου από την υποχρέωση καταβολής ενός ευρώ για κάθε μη ηλεκτρονική συνταγή, ούτως ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συνταγογράφηση για τους κατοίκους του Δήμου Λαυρεωτικής μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος από την στιγμή που τεχνικά προβλήματα δεν επιτρέπουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση;

-Ο- ΕΡΩΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου