Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Δείτε εάν δικαιούστε επίδομα θέρμανσης

Τον χειμώνα που έρχεται, τα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: Κοινωνικά, γεωγραφικά, εισοδηματικά, περιουσιακά. Δείτε λοιπόν εάν είστε δικαιούχοι ή όχι.

Εισοδηματικά - Κοινωνικά
Το επίδομα θα δικαιούνται:
  • Χαμηλόμισθοι
  • Χαμηλοσυνταξιούχοι
  • Άνεργοι
Γεωγραφικά
Το επίδομα θα δικαιούνται άτομα με μικρό εισόδημα για περιοχές όπου η μέση θερμοκρασία είναι χαμηλή τους μήνες από Οκτώβριο έως και Απρίλιο (Βόρεια Ελλάδα).

Περιουσιακά
Πέραν των παραπάνω κριτηρίων, προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος θα αποτελεί και η διαμονή σε κατοικία με μικρή επιφάνεια. Το ανώτερο όριο ενδέχεται να καθοριστεί από 100 έως 150 τετραγωνικά μέτρα.

Πρόσθετα κριτήρια
Μια ακόμη πιθανή προϋπόθεση είναι η χρήση συστημάτων θέρμανσης των οποίων η τιμή εξαρτάται από την τιμή του πετρελαίου, όπως τα συστήματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Πώς θα καταβάλλεται;
Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται είτε εφάπαξ είτε σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος". Ακόμη, η καταβολή θα γίνεται  είτε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είτε μέσω των φορέων που είναι αρμόδιοι για την καταβολή επιδομάτων ή άλλων εισοδηματικών ενισχύσεων προς τους ευπαθείς οικονομικά πολίτες.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την εξίσωση της τιμής πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, από τις 15 Οκτωβρίου που θα ξεκινήσει η διάθεση του δεύτερου η τιμή θα εκτοξευθεί στα 1,40 - 1,50 ευρώ το λίτρο έναντι 0,90 ένα χρόνο πριν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου