Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Η Πηνελόπη Πλακά στο Πινάκιο: Ο χρόνος θα κρίνει αν έχω επιτύχει ή όχι

Η νεαρή ηθοποιός που κατέπληξε με τις ερμηνείες της τους τηλεθεατές
μιλά στο Πινάκιο για τα όνειρα της
αλλά και τις φοβίες της
Η τηλεοπτική περίοδος που ολοκληρώθηκε ομολογουμένως  ήταν φτωχή από ελληνικές παραγωγές. Στις ελάχιστες (αυτές παραγωγές) ξεχώρισαν με το ταλέντο τους νέα ανερχόμενα
πρόσωπα που αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ένα από αυτά  η -αναμφισβήτητα- όμορφη Θεσσαλονικιά.. Πηνελόπη Πλακά. Η Πηνελόπη μιλά σρο Πινάκιο για τις επόμενες δουλειές της, ενώ αποκαλύπτει πως έχει αποφοιτήσει από εκκλησιαστικό σχολείο.Την ίδια ωρα τονίζει πως ο καθένας μας πρέπει να επιδείξει μεγάλη υπομονή,ισχυρή θέληση και διατηρήσει τη διαφορετικότητα του με κάθε κόστος, έτσι θα βγει νικητής.
Είστε νέα,όμορφη,ταλαντούχα και μέσα σε ένα χρόνο έχετε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω σας. Πόσο εύκολο είναι να το διαχειριστείτε;Θεωρείται ότι υπάρχει αλλαγή την ψυχοσύνθεση σας;
"Αρχικά, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η διαχείριση,εν γένει, της δημοσιότητας θεωρώ πως είναι μια δύσκολη υπόθεση για όλους, πόσο μάλλον για εμένα, λόγω του νεαρού της ηλικίας μου. Ήταν,επίσης, κάτι απρόσμενο και ίσως κάτι που με φόβησε ως ένα βαθμό. Ωστόσο, αναγνωρίζω πια και τα θετικά στοιχεία αυτής. Η αγάπη του κόσμου είναι πάντοτε καλοδεχούμενη και πρέπει να παραδεχτώ πως μου δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσω. Περαιτέρω μεταβολή στον τρόπο που αντιμετωπίζω τα πράγματα δεν έχω διαπιστώσει μέχρι σήμερα".
Θεωρητικά το ξεκίνημα σας μπορεί να θεωρηθεί ονειρώδες. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας, τα όνειρα σας για τα επόμενα χρόνια;
Δε θα ήθελα να σταθώ τόσο σε αυτό το ονειρικό ξεκίνημα για μένα, διότι γνωρίζω πως η συνέχεια θα είναι πραγματικά δύσκολη. Όσον αφορά τις φιλοδοξίες μου, επιδιώκω να κάνω σωστές επιλογές, έτσι ώστε ναι μεν να υπάρχει δουλειά, αλλά και να καταφέρω να σταθώ στο χώρο με αξιοπρέπεια.

 Δεν σας εχουμε δει στο θεατρικό σανίδι, είναι μια επιθυμία σας;
Θεωρώ πως κάθε ηθοποιός εκφράζεται στο μέγιστο βαθμό επάνω στο σανίδι. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για μένα. Και εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να πω ότι το χειμώνα θα συμμετέχω στην κωμική παράσταση ''Είδα το Χάρη με τα μάτια μου'' μαζί με το Χάρη Ρώμα, την Άννα Κουρή και τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο. Είμαι σίγουρα τυχερή για τη συνεργασία μου με τους σπουδαίους αυτούς καλλιτέχνες και για το γεγονός πως στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε όλοι, εμείς θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε γέλιο σε όσους θελήσουν να μας παρακολουθήσουν.

Ο δρόμος για την επιτυχία συνήθως είναι ένα δύσβατο μονοπάτι στην περίπτωση σας ισχύει ή θεωρείται ότι ήσασταν τυχερή;
"Σαφέστατα ο δρόμος της επιτυχίας είναι δύσβατος και ανηφορικός. Στη δική μου περίπτωση, οι συγκυρίες ήταν ευνο'ι'κές και η τύχη με το μέρος μου. Συγκεκριμένα, χρειάστηκε μία μέρα για να πάρω δύο ρόλους, για τους οποίους ζητούσαν μία κοπέλα της ηλικίας μου. Παρ' όλα αυτά δεν πιστεύω οτι ακόμη εχω φτάσει στην επιτυχία, αυτό είναι κάτι που θα κριθεί από το χρόνο".
Έχετε αποφοιτήσει από εκκλησιαστικό σχολείο ποια είναι η σχέση σας με την πίστη;
"Είναι αλήθεια πως έχω φοιτήσει σε εκκλησιαστικό σχολείο και έχω πάρει αρκετές αξίες και ιδανικά από αυτό.Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η πειθαρχία, ο σεβασμός προς τρίτους, τα οποία είναι όπλα και για τη δουλειά μου. Η σχέση μου με την πίστη βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα".
Ζούμε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, θεωρείται ότι πέρα από την οικονομική κρίση βιώνουμε και μια κρίση αξιών;Και αν ναι σε θεμα κουλτουρας,αξιών τι θα αλλάζετε;
"Βεβαίως και η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλα και κρίση αξιών και ιδανικών. Υπάρχει μεγάλη απόσταση σε αυτά που πιστεύουμε και σε αυτά που κάνουμε πράξη. Για να αλλάξει κάτι, πρέπει να κοιτάξουμε στον εσωτερικό μας κόσμο,χωρίς ιδιοτέλεια και να εφαρμόσουμε αρχές, όπως η ισότητα,η δικαιοσύνη και ο σεβασμός". 

Λόγω των οικονομικών συνθηκών βλέπουμε τους νέους να ασχολούνται και να παρακολουθούν ξανά με την πολιτική, έχετε νιώσει αυτή την ανάγκη;
"Σαφώς κάτω από την πίεση της αγωνίας για το μέλλον συνομιλώ και γω με φίλους και αναζητώ λύσεις και επιλογές, παρακολουθώ περισσότερο τις πολιτικές εξελίξεις και αυτή άλλωστε είναι και η νέα πολιτικοποίηση των Ελλήνων, που θα γεννήσει νέες ελπίδες".
Είστε πρότυπο για πολλά κοριτσιά, που θέλουν να σας μοιάσουν ή να γίνουν ηθοποιοι , τι θα τα συμβουλεύτε;
"Δεν ήξερα ότι μπορεί να θεωρούμαι πρότυπο,αυτό είναι κάτι πολύ ευχάριστο.Θα συμβούλευα κάθε νέο άτομο που επιθυμεί να μπει στον καλλιτεχνικό χώρο, να διαθέτει πρώτιστα πολύ μεγάλη υπομονή,ισχυρή θέληση και διατηρήσει τη διαφορετικότητα του με κάθε κόστος, όπως υποστήριξε και ο Paulo Coelho".

Το χειμώνα που θα σας δούμε; Αναμένουμε την ταινιά του Νίκου Κούνδουρου που συμμετέχετε, έχετε κάτι άλλο προγραμματισμένο;
"Όπως προείπα,στα μέσα Οκτωβρίου θα με βρείτε στο θέατρο Αμιράλ στην κωμωδία του Χάρη Ρώμα. Περιμένω και γω με ανυπομονησία να παρακολουθήσω ''Το πλοίο'', την ταινία του Νίκου Κούνδουρου, όπου κρατώ μια μικρή συμμετοχή και ακόμη υπάρχουν ορισμένες συζητήσεις για κάποια τηλεοπτική συμμετοχή, ωστόσο τίποτε δεν είναι σίγουρο".

Στα επόμενα δέκα χρόνια πως ονειρεύεστε την ζωή σας;
"Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Θα ήθελα να έχω αποκτήσει περισσότερη εμπειρία στο χώρο του θεάματος, καθώς και να έχω ολοκληρώσει επιτυχώς τις σπουδές μου στο παιδαγωγικό τμήμα νηπιαγωγών που βρίσκομαι.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενεία"

Και εμείς ευχαριστούμε πολύ την Πηνελόπη για την υπέροχη συνέντευξη

Η Πηνελόπη Πλακά στο Πινάκιο: Ο χρόνος θα κρίνει αν έχω επιτύχει ή όχι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου