Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

«Ντρέπομαι να κυκλοφορήσω στην πόλη»

Φίλοι αναγνώστες της στήλης, μετά από το μικρό διάστημα των Αυγουστιάτικων διακοπών είμαστε και πάλι μαζί σας -ελπίζω και εσείς μαζί μας- για να σας ενημερώσουμε για τα σπουδαιότερα γεγονότα που συνέβησαν στο Δήμο Σπάτων-
Αρτέμιδος στο διάστημα της δεκαπενθήμερης απουσίας της εφημερίδας.
Όσο και να επιθυμούσαμε να αρχίσουμε την ενημέρωση με λάιτ θέματα, δυστυχώς η επικαιρότητα δεν μας αφήνει ν’ αγιάσουμε. Αφού, πρώτα σας ευχηθούμε καλό χειμώνα και καλό κουράγιο στην αντιμετώπιση της λαίλαπας «ορατών και αοράτων» δυσκολιών που μας αναμένουν τη νέα περίοδο, αρχίζουμε τη στήλη με το εξώδικο που μας έστειλε, 7-8-12, ο κ. Μαργέτης αντιδήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος.
Μήπως κ. Μαργέτη επισκέπτεστε την
πόλη της Αρτέμιδος ινκόγκνιτο;
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ
Εξώδικη Δήλωση-Πρόσκληση
Μαργέτη Αθανασίου του Δημητρίου, κατοίκου Σπάτων Αττικής επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 10, Αντιδημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδος. Κατά
1. Ιωάννη Κοντογιώργου εκδότη της Εφημερίδας «Ο Δημότης της Ανατολικής Αττικής»
2. Δημητρίου Πνευματικάτου αρθρογράφου στην ως άνω εφημερίδα.
(Σημείωση: Προς διευκόλυνση των αναγνωστών μας θα απαντάμε ανά παράγραφο στον κ. Μαργέτη).
Με πολύ μεγάλη μου έκπληξη, προ λίγων ημερών, διάβασα το υπ’ αριθ. 619 φύλλο της εφημερίδας σας που εκδόθηκε την 29-6-2012, στο οποίο περιλαμβανόταν στην σελίδα 4 ένα άρθρο με τον τίτλο «Η πολιτική απραξία του αντιδημάρχου Αθανασίου Μαργέτη, θέτει σε κίνδυνο την υγεία, τις περιουσίες και τη ζωή των Δημοτών. Σκουπίδια, κλαδιά και ξερά χόρτα είναι γεμάτη η Αρτέμιδα». Συντάκτης του ως άνω άρθρου φέρεται ο δεύτερος εξ υμών. Το ως άνω άρθρο βρίθει ψευδών αναφορών, απόλυτα συκοφαντικών για το πρόσωπό μου και μοναδικό στόχο έχει να σπιλώσει την τιμή και την αξιοπρέπειά μου στα μάτια των συνδημοτών μου. Ειδικότερα επί των απολύτως ψευδών και συκοφαντικών αναφορών που εμπεριέχονται στο ανωτέρω δημοσίευμα σας παραθέτω τα κάτωθι:
  • Από το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος και συγκεκριμένα από τους αρμόδιους αντιδημάρχους έμενα και τον Πέτρο Πουλάκη καθημερινά από τις 06.00 πμ και επί 365 ημέρες το χρόνο κατευθύνεται και συντονίζεται όλο το έργο καθαριότητας του Δήμου, όπως πολύ καλά γνωρίζει και επιβεβαιώνει όλο το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου. Επομένως η αναφορά ότι δήθεν γίνονται «ασκήσεις επί χάρτου» όπως αναφέρει το άρθρο είναι απολύτως ψευδής και παραπλανητική.
Απάντηση: Σε καμία περίπτωση είναι στις προθέσεις μας να σπιλώσουμε την τιμή και αξιοπρέπεια κανενός ατόμου. Στο άρθρο γίνεται αναφορά συνοδευόμενη από πλήθος φωτογραφιών στην εικόνα που παρουσίαζε η πόλη της Αρτέμιδος στο διάστημα του μηνός Ιουνίου 2012. Δυστυχώς την ίδια εικόνα παρουσίαζε και πέρσι και παρουσιάζει ακόμα και σήμερα. Και αυτό συμβαίνει για όσο διάστημα ο κ. Μαργέτης είχε και έχει την ευθύνη καθαριότητας του Δήμου. Απορίας άξιον είναι η προσπάθεια αμφισβήτησης εκ μέρους του κ. Μαργέτη του πλήθους φωτογραφιών και ρεπορτάζ που έχουν γραφεί στον Τύπο και αναρτηθεί σε ιστοσελίδες στο ιντερνέτ. Είναι γεγονός ότι πολλές φορές συναντήσαμε τον αντιδήμαρχο κ. Πουλάκη, καθώς και τον αντιδήμαρχο κ. Σερέτη, να προσπαθούν να συντονίσουν τα οχήματα της καθαριότητας και αποκομιδής κλαδιών και βαρέων απορριμμάτων και μάλιστα να παρακαλούν τους εργαζόμενους για ένα επί πλέον δρομολόγιο . Δυστυχώς, τον κ. Μαργέτη, σε καμία περίπτωση και καμία από τις 365!!! ημέρες που αναφέρει δεν τον συναντήσαμε στην περιοχή της Αρτέμιδος να συντονίζει την υπηρεσία καθαριότητας. Ωστόσο, δεν τον αμφισβητούμε. Απλά, υποθέτουμε, ότι μπορεί να επισκεπτότανε τη Αρτέμιδα ινκόγκνιτο. Αφήνουμε εντελώς ασχολίαστο το επί 365 ημέρες το χρόνο συντονισμό καθαριότητας που αναφέρει. Το θέμα είναι σοβαρό. Όχι για γέλια.
  • Απολύτως ψευδώς επίσης αναφέρεται στο άρθρο ότι δεν έχει σταλεί από το Δήμο κανένα σημείωμα προς τους δημότες για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους ενώ η πραγματικότητα είναι ότι από την 1-5-2012 ήτοι μέσα σε μόλις τρεις μήνες έχουν σταλεί από το Δήμο πάνω από 4.000 σχετικά έντυπα προς ενημέρωση των δημοτών, ενώ σε διάφορους ιδιοκτήτες οικοπέδων, όπως προέκυψαν αυτοί από έρευνα που πραγματοποιήσαμε στο Κτηματολόγιο Σπάτων, έχουν σταλεί δεκάδες σημειώματα για καθαρισμό των οικοπέδων τους Τα τελευταία σημειώματα έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου και έχουν σταλεί επισήμως από το Δήμο. Επομένως όχι μόνον εστάλησαν σημειώματα προς τους ιδιοκτήτες αλλά επιπροσθέτως έγινε και πολύ μεγάλη εργασία προς αναζήτηση των ιδιοκτητών.
Απάντηση: Μήπως μπορεί ο κ. αντιδήμαρχος να μας γνωρίσει τον τρόπο που εστάλησαν τα σημειώματα; Ταχυδρομικά; Πρέπει να υπάρχει ταχυδρομική απόδειξη. Ωστόσο κι εδώ δεν θα τον αμφισβητήσουμε. Όμως, ίσως μας λύσει την απορία. Γιατί στους απείθαρχους δημότες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους δεν εφάρμοσε το νόμο, όπως κάνουν όλοι οι όμοροι Δήμοι που οι υπεύθυνοι έχουν γνώση της επικινδυνότητας των ξερών χόρτων;
  • Για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της συλλογής κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων ο Δήμος μας έχει τοποθετήσει μεγάλους ανοιχτούς κάδους σε δεκαπέντε διαφορετικά σημεία του Δήμου, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι δημότες μας.
Απάντηση: Απλά, εδώ, ο κ. αντιδήμαρχος ξέχασε να μας πει πότε τοποθετήθηκαν οι κάδοι. Και οι κάδοι, κ. Μαργέτη, να σας θυμίσουμε ότι τοποθετήθηκαν το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου 2012. Μπορεί και αργότερα.
  • Ο Δήμος συλλέγει επί καθημερινής βάσεως 80 τόνους οικιακών απορριμμάτων ενώ δέκα ανοιχτά φορτηγά συλλέγουν καθημερινά ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά.
  • Επιπλέον τα προγράμματα που εκτελεί η Κοινωνική Μέριμνα αλλά και εν γένει η διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών είναι πάμπολλα και εκτελούνται με επιτυχία και πολύ κόπο από όλους τους εργαζόμενους αλλά και τους αιρετούς. Ενδεικτικά αναφέρω ότι τα δημοτικά ιατρεία μεταφέρθηκαν πρόσφατα σε νέο σύγχρονο κτίριο, γεγονός που αποσιωπά το άρθρο.
Απάντηση: Για το σημείο 4, λέμε στον κ. Μαργέτη. Η συλλογή ημερησίως 80!!! τόνων οικιακών απορριμμάτων μπορεί να αποδειχθεί μόνο από τα ζυγολόγια της χωματερής και όχι με τα λόγια. Του θυμίζουμε ότι σε ρεπορτάζ που είχαμε κάνει πέρσι αποδείχτηκε ότι πολλά απορριμματοφόρα κατέληγαν στη χωματερή με μερικές εκατοντάδες κιλά και όχι με 5-7 τόνους που είναι η χωρητικότητα τους. Μπορεί άραγε ο κ. Μαργέτης να θέσει στη διάθεση της εφημερίδας τα ζυγολόγια; Για το σημείο 5 του λέμε ότι το άρθρο μας είχε αντικείμενο την καθαριότητα και όχι τις Κοινωνικές Υπηρεσίες που σκοπεύουμε στο μέλλον να ασχοληθούμε).
Και συνεχίζει το εξώδικο
Επειδή είναι σαφές ότι το εν λόγω δημοσίευμα είναι απολύτως ψευδές και συκοφαντικό προς το πρόσωπο μου έχει δε μοναδικό στόχο να βλάψει την τιμή και την υπόληψή μου καθώς κάνει ψευδείς αναφορές μόνον στους τομείς αρμοδιότητάς μου, άλλοτε λέγοντας εξόφθαλμα ψεύδη και άλλοτε αποκρύπτοντας την αλήθεια, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό νε με παρουσιάσει ανίκανο και τεμπέλη να εκτελώ τα καθήκοντά μου. Επειδή οι ανωτέρω ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές στο πρόσωπο μου συνιστούν το ποινικό αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου. Εν όψει των ανωτέρω σας καλώ, όπως στο αμέσως επόμενο φύλλο της εφημερίδας, όποτε αυτό εκδοθεί δημοσιεύετε στην πρώτη σελίδα άρθρο που θα μου ζητάει συγνώμη και θα ανασκευάζει το ως άνω συκοφαντικό δημοσίευμα, παραθέτοντας την αλήθεια και τις ενέργειες που ο Δήμος και εγώ ως αρμόδιος αντιδήμαρχος έχω πράξει στα ζητήματα που το συκοφαντικό ως άνω άρθρο αναφέρει με ψευδή τρόπο. Άλλως επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου για την αποκατάσταση της τρωθείσας τιμής και υπόληψής μου.
Ο εξωδίκως δηλών Αντιδήμαρχος Μαργέτης Αθανάσιος
Απάντηση: Επαναλαμβάνουμε. Κρητική κάναμε στις ενέργειες που έχετε κάνει στον πολιτικό τομέα ευθύνης σας που είναι και η καθαριότητα του Δήμου. Δεν αμφισβητούμε ότι προσπαθήσατε. Ωστόσο, από την εικόνα και τις απανωτές διαμαρτυρίες των δημοτών, είναι δικαίωμά μας να τις θεωρούμε και τις θεωρούμε ελλιπέστατες έως ανεπαρκείς.
Αν κάποιος πρέπει να ζητήσει συγνώμη τόσο από τους δημότες όσο και από το Δήμαρχο- που κατά περίεργο τρόπο σας διατηρεί στη θέση-, είστε εσείς. Μην ξεχνάτε τη φράση που είπε ο κ. Μάρκου προφανώς αγανακτισμένος και απογοητευμένος, για την εικόνα σκουπιδότοπου που παρουσίαζε η πόλη της Αρτέμιδος και προφανώς ουδόλως σας «συγκίνησε»!!!
«Ντρέπομαι να κυκλοφορήσω στην πόλη»
Εμείς, όπως έχουμε κάθε δικαίωμα, θα συνεχίσουμε την καλοπροαίρετη και με στοιχεία κριτική για τα πεπραγμένα της διοίκησης του Δήμου και σε όποιο τομέα εμείς κρίνουμε ότι πρέπει ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες.
Επίλογος
Εν κατακλείδι, η διοίκηση του κ. Μάρκου ξεκίνησε το διοικητικό της έργο με τους καλύτερους οιωνούς και τις ευχές όλων των δημοτών. Δυστυχώς, στη μέχρι σήμερα πορεία της απέδειξε ότι οι προεκλογικές της υποσχέσεις για δυναμική επέμβαση στο «σπάσιμο αυγών και κατεστημένου» ήταν μια κακέκτυπη και φθηνή επανάληψη συνηθισμένων και χιλιοειπωμένων προεκλογικών υποσχέσεων.
Μέχρι σήμερα, ο κ. Μάρκου, παρουσιάζεται εγκλωβισμένος στο μικροπολιτικό συμφέρον (όχι του ιδίου), αδύναμος να αντιδράσει στο κατεστημένο και στις «παρεούλες» που χρόνια τώρα έχουν αναπτυχθεί μέσα στο Δήμο για να μην δυσαρεστήσει το περιβάλλον του, και, ανήμπορος να κάνει… «ομελέτα».
Και για να μην ξεχνιόμαστε. Ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος, αυτή τη στιγμή μαζί με τους επαναπροσληφθέντας, έχει στο δυναμικό καθαριότητας και πρασίνου πλέον των 140 εργατοϋπαλλήλων. Παρόλα αυτά, συνεχίζονται οι αναθέσεις καθαρισμού και περιποίηση πρασίνου σε εξωγενείς παράγοντες. Μήπως υπάρχει απάντηση, (έστω και με εξώδικο) στο έργο που παρέχουν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι;
Αρτέμιος, κατά κόσμο, Δημήτρης Πνευματικάτος
ΑΡΤΕΜΙΟΣ

4 σχόλια:

  1. ΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ Ο ΚΥΡ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ.....ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.....ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΙ.Στραβοι ειμαστε και περιμεναμε τον κυρ Αρτεμη ,ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ?η κουφοι και περιμενουμε να μας πει για τα νταουλια που βαρανε,την παραλια που δεν μπορεις να περασεις απο την ξαπλωστρα?ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΥΡ ΑΝΤΙ.....
    ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΜΟΝΑΧΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ...... ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ Ασε τα εξωδικα και κοιτα να μαζεψεις οτι μπορεις, γιατι δεν σωζουν αυτα την υποληψη σου.Η ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΣΩΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΤΕΜΠΕΛΙΚΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ,ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ,ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ,ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.ΘΑ ΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ;;

      Διαγραφή
    2. ΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ;ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΟ ΚΕΛ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ.ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΧΟΝΤΡΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ,ΒΓΗΚΑΝΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΟΥΝ.ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.ΤΟΥΣ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΕΦΕ,ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΦΕΣ-ΤΣΙΠΟΥΡΟ-ΟΥΙΣΚΥ,ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΑΣΑΝ,ΤΑ ΓΕΡΟΛΙΓΟΥΡΙΑ..

      Διαγραφή
  2. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΟΥΦΑΘΕΙ ΟΛΗ Η ΛΟΥΤΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΥΛΟΤΡΑΓΟΥΔΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ,Η ΝΑ χρεωθουμε ολοι μεχρι τον λαιμο ,ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ,για παλιες αμαρτιες?Χρειαζεται προγκηγμα ΑΠΟ ΤΩΡΑ,γιατι μετα θα πληρωνουμε ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ .ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ...ΧΡΕΗ...και χωρις κουρεμμα.Τα γεροντια θα φυγουνε, τα χρεη θα μεινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου